Turčija

TURŠKA PRAVLJICA - več terminov odhoda v letu 2024, 16.9.-2.12.2024

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
609,00 €
Potovanja po Svetu

1. dan: let v Istanbul
Zbor potnikov na letališču Ljubljana ali bližnjem letališču (z vključenim transferjem iz Ljubljane do bližnjega letališče) dve uri pred letom. Let do Antalye ter nato naprej proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev ter večerja v hotelu na območju Istanbula.

2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, ki je bil nekoč športno in družbeno središče Konstantinopla, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, prve mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Zatem si lahko ogledate najpomembnejšo mojstrovino bizantinske umetnosti, Hagijo Sofijo (z doplačilom vstopnine 25€), ki je tudi na seznamu svetovne dediščine Unesco. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, kasneje muzej, od leta 2020 pa so jo ponovno spremenili v mošejo. Skupaj z nami si oglejte še palačo Topkapi, ki je bila skoraj 400 let glavna rezidenca osmanskih sultanov. Tedaj je bila palača prizorišče številnih zgodovinskih državnih dogodkov in zabav, danes pa je muzej, kjer se nahaja kolekcija mnogih izjemnih umetnin. Palača stoji na vrhu enega izmed sedmih gričev Istanbula, med Zlatim rogom, Bosporjem in Marmarskim morjem. Popoldan se sprehodimo po Grand Bazarju, nakupovalni meki z več tisoč trgovinicami in labirintom uličic ter prehodov. Za zaključek dneva obiščemo še egipčanski ali bazar začimb. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.

3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju – Ankara in muzej anatolskih civilizacij
Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za plačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato sledi vožnja proti Ankari, glavnemu mestu Turčije. Po prihodu v Ankaro naredimo postanek na razgledni točki, od koder je čudovit razgled na večji del Ankare. Nato lahko obiščete muzej anatolskih civilizacij. Večerja in nočitev na območju Ankare.

4. dan: Kapadokija
Zajtrk. Sledi vožnja v visokogorje. Kapadokija je dih jemajoča pokrajina, obkrožena z impozantnimi gorami. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Skalovje raznih oblik in velikosti se dviga iz zemlje, kot ogromne gobe, medtem ko vas v stene vklesane hiše in elegantni hoteli opazujejo z vseh strani. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Večerja in nočitev na območju Kapadokije.

5. dan: Paşabağı in Zelve
Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo na raziskovanje Kapadokije. Najprej obiščemo Paşabağı, znano tudi kot dolina menihov, kjer vas pričaka očarljiv pogled na visoke pravljične dimnike. Te edinstvene formacije, ki jih oblikujejo sile vetra in vode, so videti kot mistična bitja, ki se dvigajo iz zemlje. Sprehodite se po tej čarobni deželi in opazujte zapletene podrobnosti, ki jih je v skale vklesala umetniška roka narave.
Le streljaj stran, pa leži zgodovinska vasica Zelve. Ta muzej na prostem predstavlja izjemen vpogled v preteklost. Krasijo ga jamska bivališča, cerkve in samostani, ki so jih vklesali v mehko kamnino vulkanskega tufa. Raziščite labirint hodnikov, čudite se zapletenim, v skalo vrezanim dizajnom in si predstavljajte zgodbe ljudi, ki so nekoč temu kraju rekli dom.
Ob obisku Kapadokije je obisk lokalne tkalnice preprog prav posebno doživetje. S svojimi živahnimi barvami, zapletenim dizajnom in raznolikimi vzorci je vsaka preproga edinstvena in je dokaz zgodovine ter neverjetnih veščin njenih izdelovalcev. Z raziskovanjem teh fascinantnih preprog, obiskovalci ne pridobijo le globljega razumevanja turške kulture, ampak prispevajo tudi k ohranjanju te neprecenljive tradicije.
Povratek v hotel in večerja.

6. dan: Konya – Mevlana – Antalya
Po zajtrku se zapeljemo po raznoliki pokrajini do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov. Ogledali si bomo znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran. Večerja in nočitev.

8. dan: povratek domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let do Ljubljane oz. bližnjega letališča z vključenim transferjem do Ljubljane.
 

Opomba:
V primeru poznega čarterskega poleta, se bo program odvijal v nasprotni smeri, začetek v Antalyi in konec v Istanbulu, pri čemer se bodo izvedli vsi ogledi, kot je po programu predvideno.

V kolikor bo odhod z bližnjega letališča (predvidoma Zagreba), bo organiziran brezplačen povratni transfer iz Ljubljane.

POMEMBNO: Za potovanje v Turčijo mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od zaključka potovanja.

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči
MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 35 na avtobusu in 140 na letalu

Datum odhoda: 
16.9.-2.12.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

TERMINI IN CENE:

 

Redna cena

First minute

16.09.-23.09.2024

819 EUR

719 EUR

23.09.-30.09.2024

819 EUR

719 EUR

30.09-07.10.2024

819 EUR

719 EUR

07.10.-14.10.2024

819 EUR

719 EUR

14.10.-21.10.2024

819 EUR

719 EUR

21.10.-28.10.2024

799 EUR

699 EUR

28.10.-04.11.2024

799 EUR

699 EUR

04.11.-11.11.2024

749 EUR

649 EUR

11.11.-18.11.2024

729 EUR

629 EUR

18.11.-25.11.2024

709 EUR

609 EUR

25.11.-02.12.2024

709 EUR

609 EUR

Cena na osebo v dvoposteljni sobi.

 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana ali bližnje letališče-Antalya-Istanbul in Antalya-Ljubljana ali bližnje letališče* s pristojbinami, čarterski let in redna linija
- 20 kg oddane in 7 kg ročne prtljage
- 7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* v standardni dvoposteljni sobi
- 7 x polpenzion (zajtrk in večerja)
- ogledi po programu
- prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovenski spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču v Turčiji
- organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

* V kolikor bo odhod z drugega letališča (predvidoma Zagreba), bomo organizirali brezplačen povratni transfer iz Ljubljane.

 

 

Predvideno vodenje:

- v slovenskem jeziku: odhodi: 16.09., 30.09., 14.10., 28.10., 11.11., 25.11.2024
- v hrvaškem jeziku: odhodi: 23.09., 07.10., 21.10., 04.11., 18.11.2024

 

Cena ne vključuje:
- pijače pri večerji
- vstopnine v Hagijo Soijo v znesku 25€
- zavarovanja
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

 

Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 160,-EUR

 

Možna doplačila vodniku na poti:

vožnja z ladjo po Bosporju (odvisno od vremenskih pogojev) cca 45 EUR na osebo

Na tej vožnji med obema obalama, ki delita Evropo in Azijo, boste doživeli harmonijo sožitja sedanjosti in preteklosti, blišč in preprosto lepoto. Že od antičnih časov je življenje ob sladkovodnih obalah Azije veljalo za privilegij močnih in bogatih. Na vožnji z ladjico boste odkrili številna slikovita pročelja hiš, gradov in palač. Izvedba fakultativnega izleta je odvisna od vremenskih razmer.

• Istanbul by Night cca 30 EUR na osebo

Raziščite čarobni Istanbul v soju luči in opazujte nočno življenje tega večmilijonskega mesta. Priložnost imate obiskati stolp Galata in če želite, se lahko povzpnete na vrh in uživate v spektakularnem razgledu na stari del mesta. Sprehodite se po živahni ulici Istiklal, ki je glavna nakupovalna in zabaviščna ulica, znana po pestrem nočnem življenju, trgovinah, restavracijah in kulturnih dogodkih. To je kraj, kjer boste doživeli pravi čar Istanbula. Prav tako boste imeli priložnost videti, kako izgleda nočno življenje tamkajšnjih prebivalcev in odkriti njihovo vsakdanje življenje. Ta nočni ogled Istanbula združuje vožnjo z avtobusom in sprehod po mestu, za nepozabno doživetje te čudovite metropole.

• vstopnina v Hagijo Sofijo 25 EUR osebo

Ta neverjetna zgradba, nekoč katedrala, nato muzej, danes mošeja, združuje bogato zgodovino in kulturo. Zaradi impresivne arhitekture, mozaikov in kombinacije bizantinskega in otomanskega sloga je nezgrešljiv cilj za ljubitelje zgodovine in umetnosti. Doživite čarobnost Hagije Sofije in raziščite njeno izjemno dediščino.

turški večer z neomejeno konzumacijo lokalne alkoholne in brezalkoholne pijače cca 55 EUR na osebo
Doživite pravo Turčijo, njene običaje in tradicijo, ki vam jo predstavijo skozi folkloro in ples iz vseh regij države. Na ta nepozaben večer priporočamo, da s seboj prinesete fotoaparate ipd., da boste lahko zabeležili te enkratne trenutke. Za posebno vzdušje bodo poskrbele trebušne plesalke, ki bodo predstavile svojo orientalsko plesno predstavo. Čudovit večer, kjer boste uživali v odlični turški glasbi in plesu.

sema (ples dervišev) cca 30 EUR na osebo

Ogled plesne predstave dervišev, ki z glasbo in plesom ustvarijo mistično stanje. Ko zaigra glasba, se začnejo vrteti in njihova dolga krila se napihnejo ter dajejo vtis, kot da lebdijo v zraku.

• jeep safari po Kapadokiji cca 65 EUR na osebo

Safari velja za eno najbolj zanimivih aktivnosti v Kapadokiji. Doživite pustolovščino na umazanih, prašnih in kamnitih cestah, kanjonskih poteh, slikovitih mesečevih gričih ali rdeči dolini. Če želite kar najbolje izkoristiti neverjetne razglede na pokrajino, naravne lepote, pravljične dimnike, v skale vklesane hiše in bližnje vasi, potem vam priporočamo, da se odpravite na Cappadocia 4x4 Jeep Safari. Izvedba je odvisna od vremenskih razmer.

• polet z balonom - starostna omenitev! (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev)
Ko se ob sončnem vzhodu balon dvigne visoko od tal, vas bo nadrealistična pokrajina pod njim preprosto osupnila. Balon tiho in lahkotno leti po dolinah in nad znamenitimi pravljičnimi dimniki, vinogradi in sadovnjaki. Osupljive barve skalnih formacij vam bodo vzele dih. Ne glede na to, kako dolgo nameravate ostati v Kapadokiji, je polet z balonom enkratna izkušnja, ki je ne smete zamuditi. To je tudi ena izmed največjih atrakcij te pokrajine, katero vsako leto obišče na tisoče turistov iz vsega sveta, hkrati pa tudi ena od najbolj fotografiranih. Cena je odvisna od povpraševanja, izvedba pa od vremenskih razmer in razpoložljivih kapacitet. Več informacij na destinaciji.

*Opomba: minimalna starost je 5 let, cena pa je enaka kot za odraslo osebo.


Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

 

Doplačila na poti:

V Turčiji je napitnina za storitve lokalnih vodnikov in voznikov običajna praksa in z njihove strani tudi pričakovana. Priporočen znesek napitnine za oba vodnika in voznika je za ves teden skupaj 30 EUR na potnika in je namenjena nagradi za dobro opravljeno delo lokalnih sodelavcev. Višina zneska napitnine je pa odvisna tudi od vašega zadovoljstva z delom lokalnih sodelavcev.

 

Opombe in navodila:

  • Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.
  • Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.
  • Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.

V primeru premalo prijavljenih potnikov in odpovedi potovanja zaradi tega, boste obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom.

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

TURŠKA PRAVLJICA - več terminov odhoda v letu 2024, 16.9.-2.12.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon