Italija

Umbrija - 4 dnI, 21.3.- sk. zagotovljeno, 22.6., 19.9., 31.10.2024

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
439,00€
Avtobusna potovanja
1. dan : Cesena - Sansepolcro
(V) | 620 km
Odhod v jutranjih urah. Po prečkanju državne meje sledi vožnja po Furlanski nižini mimo Benetk in naprej proti Bologni. Preden zapustimo Padsko nižino in se začnemo dvigati proti Apeninom se bomo ustavili v mestu CESENA. Tu bomo obiskali slovito renesančno knjižnico Biblioteca Malatestiana, ki velja za prvo in najstarejšo še delujočo javno knjižnico na svetu s preko 400.000 knjigami. Osrednja dvorana, katere portal je izklesal Agostino di Duccio, je po šestih stoletjih še vedno skoraj nespremenjena. Nadaljevanje poti poti jugu do mesteca SANSEPOLCRO. Rojstni kraj slovitega, a nekoliko enigmatičnega renesančnega slikarja Piera della Francesce se ponaša z odlično ohranjenim mestnim jedrom. Med sakralnimi zgradbami izstopa romansko-gotska stolnica. Lepo triladijsko baziliko med drugim krasi oltarna slika, ki jo je ustvaril umbrijski umetnik Perugino. Mestni muzej hrani bogato zbirko del Piera della Francesce, med katerimi izstopa slovita freska Vstajenja, na ogled pa so tudi dela drugih pomembnih renesančnih slikarjev. Nadaljevanje vožnje in prihod v Umbrijo, kjer se bomo zadržali večji del naše poti. Po končanih ogledih vožnja skozi hribovito pokrajino proti prestolnici Umbrije, Perugii. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
2. dan : Orvieto - Todi - Spoleto
(Z-V) | 220 km
Po zajtrku se bomo usmerili na jug in se po uri vožnje ustavili v ORVIETU. Slikoviti kraj, katerega začetki segajo nazaj v obdobje Etruščanov, leži na slikovitem platoju visoko nad okoliško pokrajino. Osrednji kulturni spomenik predstavlja stolnica. Mogočna gotska zgradba v notranjosti skriva slovito kapelo San Brizio, ki jo je poslikal Luca Signorelli. Sijajen cikel fresk odlikujejo množični prizori golih teles, ki kažejo na velik vpliv antike in že napovedujejo Michelangela in njegovo virtuozno muskulatorno podajanje sorodne motivike. Opoldne se bomo ustavili v mestu TODI in si najprej ogledali cerkev S.M. della Consolazione, ki sodi med najbolj harmonične sakralne arhitekture v Italiji. Sledi vzpon do mestnega jedra in ogled spomenikov okoli Piazza del Popolo. Posebej izstopa stolnica, katere fasado krasi izjemna rozeta. Ogled sijajne romanske stolnice bo osrednji dogodek našega obiska v SPOLETU. Notranjost cerkve krasijo freske, ki sta jih ustvarila Pinturicchio in Lippi, ki je v cerkvi tudi pokopan. Med kiparskim okrasjem izstopa veličastno doprsje Urbana VIII., ki ga je ustvaril Bernini. Krajši sprehod skozi mestno jedro, kjer je mogoče najti veliko ostankov iz rimske dobe. Zvečer povratek v hotel. Večerja in nočitev.
 
3. dan : Perugia - Assisi
(Z-V) | 80 km
Po zajtrku vožnja do pokrajinske prestolnice PERUGIE. Na osrednjem mestnem trgu stoji slikovita Fontana Maggiore, ki jo krasijo številni reliefi s prizori iz Stare zaveze, zodiaka in poljskih opravil. Trg obdajata na eni strani mogočna poznogotska stolnica in na drugi Palazzo dei Priori, ki velja za enega najlepših primerkov gotske posvetne arhitekture v Italiji. V njeni notranjščini si bomo ogledali bogato pinakoteko (z deli Perugina, Pinturicchia, Piera della Francesca, Fra Angelica ...) in prostore nekdanje menjalnice Collegio del Cambio, ki jo krasijo Peruginove freske in sijajne renesančne intarzije. Na robu mestnega obzidja se bomo ustavili tudi pri starih etruščanskih vratih in pri cerkvi San Bernardino, ki se ponaša s sijajno kiparsko dekoracijo na fasadi. Agostino di Duccio je tu v večbarvnem kamnu ustvaril eno pomembnejših umetnin 15. stoletja. Popoldne vožnja do romarskega središča ASSISI, kjer si bomo ogledali veliki kompleks bazilike sv. Frančiška, ki so jo s freskami okrasili nekateri najpomembnejši poznosrednjeveški slikarski mojstri (Giottto, Duccio, Cimabue, Martini in Lorenzetti). Sledi še sprehod skozi staro mestno jedro do ostankov Minervinega templja in cerkve sv. Klare. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.
 
4. dan : Gubbio - Urbino
(Z) | 610 km
Po zajtrku si bomo ogledali GUBBIO. Slikovito mesto je pozidano v strmem bregu na obronkih Apeninov. Povzpeli se bomo do trga Piazza della Signoria, od koder se odpira čudovit razgled na mesto in širšo okolico. Nato se bomo podali v gričevnat svet med osrednjim grebenom Apeninov in obalo Jadranskega morja, kjer leži URBINO. Slikovito mesto je rojstni kraj velikega renesančnega slikarja Rafaela, hkrati pa tudi prizorišče namišljenih dialogov v znamenitem delu Il Cortigiano (1506) Baldassara Castigliona. Sloviti Palazzo Ducale je dobro ohranjena reprezentančna knežja rezidenca z izjemnim notranjim dvoriščem, ki je delo arhitekta Luciana Laurane. V notranjščini so ohranjeni tudi ostanki prvotne opreme, med katerimi so najznamenitejši primeri kiparski okras dvorane Sala della Iole in čudovite intarzije v studiolu Federiga da Montefeltra. V palači danes domuje tudi Galleria Nazionale delle Marche, ki se ponaša z deli številnih slikarjev, ki so delovali v Urbinu ali pa delali za knežjo družino. Poleg palače stoji stolnica, katere začetki segajo v daljno leto 1021. Po končanih ogledih vožnja nazaj proti Sloveniji mimo Bologne in Benetk. Povratek domov v poznih večernih urah.
Datum odhoda: 
21.3.- sk. zagotovljeno, 22.6., 19.9., 31.10.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Ajdovščina, Vrtojba
Cene/Termini: 
Odhod: 21. 03. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
439 € (min. 45 oseb)
479 € (min. 35 oseb)
519 € (min. 25 oseb)
559 € (min. 20 oseb)
 
Odhod: 22. 06. 2024
Cena:
439 € (min. 45 oseb)
479 € (min. 35 oseb)
519 € (min. 25 oseb)
559 € (min. 20 oseb)
 
Odhod: 19. 09. 2024
Cena:
439 € (min. 45 oseb)
479 € (min. 35 oseb)
519 € (min. 25 oseb)
559 € (min. 20 oseb)
 
Odhod: 31. 10. 2024
Cena:
439 € (min. 45 oseb)
479 € (min. 35 oseb)
519 € (min. 25 oseb)
 
Cena vključuje
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***
obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja)
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
60.- € za vstopnine, rezervacije
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
169.- € za enoposteljno sobo
Število dni: 
4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Umbrija - 4 dnI, 21.3.- sk. zagotovljeno, 22.6., 19.9., 31.10.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon