Italija

Umbrija, zeleno srce Italije, 29.08.2024

Citta di Castello, Assisi, slapovi Marmore, Perugia, keramika, Orvieto, Todi, Gubio
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
384,00 €
Avtobusna potovanja

1. dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah. vožnja mimo Benetk ter nadaljevanje proti Umbriji. Najprej se bomo ustavili v Citta di Castello. Sprehod po tem opečnatem mestu, kjer bomo videli srednjeveško Palazzo Comunale , visok meščanski stolp ali Torre Comunale, Pinacoteco Comunale in katedralo iz 18. stoletlja. Nekaj prostega časa za osvežitev in nato nadaljevanje poti  v  Perugio, kjer si bomo na osrednjem trgu ogledali slikovito Fontano Maggiore, videli bomo gotsko stolnico in palačo dei Priori, ki velja za enega najlepših primerov posvetnega gotskega stavbarstva. Obiskali bomo tudi tovarniško trgovino  čokoladnice Perugina. Možnost nakupa čokoladnih izdelkov. Prosti čas za osvežitev in samostojno raziskovanje. Vožnja v hotel, namestitev, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do slapov Marmore. Ustvarili so jih Rimljani leta 271, ki so umetno preusmerili tok reke Velino. Največja znamenitost slapov je, da jih lahko ”ugasnejo”; voda se ne zliva več preko mogočne stene, ker jo preusmerijo na električne turbine. Sprehod ob mogočni padajoči gmoti vode je prijetno doživetje. Nadaljevanje poti v Spoleto, ki velja za najprivlačnejše umbrijsko mesto. Mesto ima lepo ohranjeno srednjeveško mestno jedro, ki se deli na spodnji in zgornji del. Nad njima se dviguje mogočna trdnjava, ki je v začetku služila kot obrambni sistem, do pred kratkim pa je bila zapor. Ogledali si bomo cerkev St. Salvatore, mestno središče z rimskimi ostanki, katedralo iz 12. stoletja in cerkev St. Eufimije. Nekaj prostega časa za osvežitev in okrepčilo. Nato se bomo odpeljali do mesta Assisi. Največji pečat je mestu dal Frančišek Asiški. Želel je postati vitez, zato se je udeležil številnih vojn. Legenda pravi, da je imel na poti skrivnostne sanje, ki so ga spodbudile k temu, da je začel pomagati revnim. Menil je, da mora biti tudi cerkev, da bi lahko spoznala in pomagala ubogim, uboga. Iz te ideje je nastal frančiškanski red, saj mu je, kljub temu, da so ga vmes razglasili tudi za norega, sledilo vse več ljudi. Sprehod po mestecu in ogled bazilike. Po ogledu povratek v hotel. Večerja in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Deruto kjer bomo obiskali keramično delavnico in spoznali različne stopnje proces ustvarjanja keramičnih izdelkov. Možen nakup le teh v tamkajšnji trgovini. Sledi vožnja v mesto Todi, v katerem se, po mnenju poznavalcev, nahaja najpopolnejši mestni trg v Italiji. Na skrajnem robu ga omejuje mestna katedrala z mogočnim stopniščem, okrog pa so razporejene mestne palače iz 13. stol. Sprehod po mestu in nadaljevanje poti v Orvieto. Znamenita pečina ali »rupe«; rob nekdanjega vulkana je v zgodovini privabljala Etruščane in Rimljane, danes pa na pečino obiskovalce privablja najlepša italijanska gotska cerkev, t.i. Duomo. Začetki gradnje segajo v leto 1263, največja odlika je njeno pročelje, ki se kiti z neprecenljivim bogastvom kipov in mozaikov, predstavljajo pa zgodbe iz stare in nove biblijske zaveze. Po ogledu se bomo sprehodili še do mestne hiše ter si ogledali del starega mestnega jedra. Nekaj prostega časa za samostojne oglede in nato povratek v hotel, večerja in prenočitev.

4. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Gubbio, ki je biser srednjeveških mest. Leži na pobočju pod goro Ingino, ki predstavlja zadnje obronke Apeninov. V slikovitem starem mestnem jedru bomo videli palačo Consoli, katere 98 m visok stolp je viden daleč naokrog. Nasproti nje, ravno tako na trgu Grande, stoji palača Pretorio, ki odraža bogastvo trgovcev in plemičev. Videli bomo katedralo, nasproti nje se nahaja palača Ducale, ki stoji na temeljih langobardske palače. Po ogledu znamenitosti in po sprehodu po labirintu uličic bo prosto. Lahko se bomo peš ali z žičnico podali na hrib nad mestom, kjer stoji cerkev sv. Ubalda, ki je mestni zavetnik. Odprli se nam bodo pogledi na mesto in deželo Umbrijo. Prosti čas za samostojne oglede, osvežitev in okrepčilo. Sledi vožnja proti domu. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
29.8.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Ajdovščina, Vrtojba
Cene/Termini: 

Cena po osebi od:

pri udeležbi najmanj 40 oseb: 384,00 EUR

pri udeležbi najmanj 30 oseb: 434,00 EUR

Cena vključuje

prevoz s turističnim avtobusom,

tri polpenzione v dvoposteljnih sobah v hotelu turistične kategorije na območju Perugie,

vstopnino v baziliko sv. Frančiška Asiškega,

ogled slapov Marmore,

ogled keramične delavnice v Deruti,

povratno vožnjo z vzpenjačo v Orvietu,

turistično takso v hotelih,

turistično vodenje, organizacijo potovanja ter ddv.

Možno doplačilo na licu mesta:

žičnica Colle Eletto v Gubiu: približno 8,00 € / osebo za povratno vožnjo

Možna doplačila

ENOPOSTELJNA SOBA 105,00 EUR

Možni popusti

OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

Število dni: 
4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Umbrija, zeleno srce Italije, 29.08.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon