Večni Rim in Vatikan z avtobusom

Vročekrvna prestolnica Italije je eno najbolj romantičnih in karizmatičnih mest na svetu. Mešanica antičnih ruševin, navdušujoče umetnosti in živahnega uličnega življenja. Le redka mesta se lahko kosajo z...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
219 €
Jesenske počitnice
Aktualna potovanja

Vročekrvna prestolnica Italije je eno najbolj romantičnih in karizmatičnih mest na svetu. Mešanica antičnih ruševin, navdušujoče umetnosti in živahnega uličnega življenja. Le redka mesta se lahko kosajo z osupljivo zgodovinsko, kulturno in umetnostno dediščino kot jo ima Rim. Mesto je skozi zgodovino nastopalo v glavni vlogi pri številnih velikih dogodkih Evrope, v mestu so ustvarjali vrhunski umetniki, znanstveniki so premikali meje svojih dosežkov. Rezultat je mesto z neprecenljivimi zakladi. Muzeji, galerije in cerkve so dom edinstvenim mozaikom, freskam, kipom in fasadam. Sprehodite se po središču mesta in ne da bi se sploh trudili, boste naleteli na mojstrovine titanov evropske umetnosti - kipe Michelangela, slike Caravaggia, freske Raphaela in fontane Berninija. Mesto Rim popolnoma obkroža najmanjšo državo na svetu – Vatikan. V Vatikanu se nahaja najpomembnejša cerkev na svetu - bazilika svetega Petra s slavno kupolo, Sikstinska kapela in Vatikanski muzeji, kjer se nahajajo nekatera svetovno najpomembnejša umetniška dela.

1. dan: SLOVENIJA - RIM

Odhod v večernih urah in nočna vožnja proti Rimu.

2. dan: CELODNEVNI OGLED RIMA

Ogled kulturno zgodovinskih znamenitosti »Večnega mesta«. Najprej si bomo ogledali veličasten Kolosej, kjer so v antiki potekale različne prireditve. Ob njem stoji Konstantinov slavolok, ki je eden od zadnjih, ki so jih postavili v Rimu. Ob ogledu ostankov rimskega in cesarskih forumov se bomo skušali vrniti v burne čase razprav in pestrega dogajanja na tem mestu. Popoldne nadaljevanje ogledov s poudarkom na spoznavanju znamenitosti baročnega Rima: slikoviti trg Navona z vodnjakom Štirih rek, Panteon - vrhunska mojstrovina rimskih statikov in arhitektov, Španske stopnice in vodnjak Trevi, kamor za ponoven povratek v Rim vržete kovanec. Pozno popoldne vožnja v okolico Rima in nastanitev v hotelu.

3. dan: RIM - VATIKAN

Vožnja v Vatikan in ogled trga Sv. Petra. Sledi obisk Bazilike sv. Petra - največje bazilike na svetu, ki so jo skozi stoletje trajajočo gradnjo okrasili z najlepšimi izdelki pomembnih avtorjev: od Michelangela in Berninija, do Canove in Pollaiuola. Po želji in za doplačilo priporočamo vzpon na kupolo, od koder je lep pogled na zaprti del Vatikana in okolico. Sledi obisk Vatikanskih muzejev, kjer si poleg izjemne zbirke iz različnih umetnostno - zgodovinskih obdobij ogledate tudi edinstveno Sikstinsko kapelo (predrezervacija ob doplačilu). Popoldne prosto za samostojne oglede Rima ali nakupe. Vrnitev v hotel.

4. dan: RIM - ORVIETO - SLOVENIJA

Zjutraj vožnja v novi del Rima in po starodavni Apijski cesti do starokrščanskih podzemnih grobišč - Kalistovih katakomb. Po ogledu katakomb vožnja v Orvieto. Ogled očarljivega mesta, ki leži na strmo dvigajočem se pobočju iz vulkanskega tufa. Razpoznavni znak mesta je katedrala, ki je nekoč bila papeška utrdba. Ogled zunanjosti in nato nekaj prostega časa in nato vožnja v Slovenijo.

Datum odhoda: 
2022: 17. mar., 31. mar., 22. apr., 28. apr., 5. maj., 12. maj., 26. maj., 9. jun., 23. jun., 7. jul., 11. avg., 18. avg., 1. sep., 15. sep., 29. sep., 13. okt., 21. okt., 26. okt., 28. okt.
Cene/Termini: 

Cena na osebo: od 219 € - odvisno od datuma odhoda

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 
 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 2 polpenziona, hotel 3*
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja
Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 26 €
 • med 25 in 34 potnikov: 40 €

 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 49 €
 • Vatikanski muzeji: 27 €, otroci do 18. leta, 20 €

 

DOPLAČILO na poti:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 3 € na osebo/na noč

 

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • kupola bazilike pribl. 8 €
 • vožnja z metrojem pribl. 5 € na dan
 • zobata železnica Orvieto: pribl. 3 €

 

OPOMBA: Vatikanski muzeji obvezno plačilo ob rezervaciji in prrijava za katakombe (plačilo na licu mesta).

 • Kolosej in Rimski forumi: pribl. 15 €
 • katakombe pribl. 8 €
Popusti: 

otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 % 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Večni Rim in Vatikan z avtobusom

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon