Veličastni Istanbul in Marmorno morje, 5 dni

Iščete nekaj drugačnega? Program vključuje standardne vrhunce Istanbula, dodajamo še manj znani biser, ki se nahaja na obali Severnega Egejskega morja – očarljivo vasico Assos. Med potjo bomo raziskovali...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
720,00 €
Potovanja po Svetu
Avtobusna potovanja
Počitnice za družine
Na toplo iz Ljubljane

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL – BURSA.

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) v Istanbul. Vkrcamo se na avtobus in že čez Bospor drvimo v Azijo in ob Marmornem morju preko Izmita v pravo Turčijo. Prihod v Burso. V zelenem mestu svile najprej obiščemo največje znamenitosti – Zeleno mošejo iz zgodnjih osmanskih časov in mavzolej, sledi obisk Veličastne mošeje. V srednjeveškem hanu se nahaja svilena tržnica, saj je Bursa mesto svile in nudi enkratno priložnost za nakupe! Še doživetje mestne tržnice in večerja v tradicionalni restavraciji. Prost večer v šarmantnem turškem mestu. Namestitev in nočitev. (letalo, trajekt, H, V)

2. dan: BURSA – PERGAMON – EGEJSKA OBALA (DIKILI/AYVALIK).

Zajtrk. Vožnja po tradicionalni Turčiji. Za ayran se ustavimo v tradicionalnem mestecu Susurluk, sprehodimo se po vasici Savaštepe in spoznamo turško podeželje. Popoldne obiščemo nekoč sloviti Pergamon, ki je gostil eno od treh največjih knjižnic antičnega sveta. Obiščemo Atalovo akropolo ter Galenovo zdravilišče Asklepij. Sprehod po tradicionalnem turškem vzdušju mesta Bergama, kjer se je nekoč ustavil čas. Vožnja na egejsko obalo in nočitev ob morju. Morda skok v morje? Večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan: EGEJSKA OBALA – ASSOS – TROJA – ISTANBUL.

Zajtrk. Vožnja vzdolž Edremitskega zaliva in vstop v deželo Trojansko. Vožnja do Assosa in sprehod skozi tradicionalno vasico Behramkale vse do Ateninega templja na vrhu, s pogledom na otok Lesbos. Sprehodimo se tudi čez odlično ohranjen seldžuški most. Vožnja do Troje, kjer obiščemo najbolj slavno arheološko nahajališče in pred nami zaživijo prizori Homerjeve Iliade. Vožnja do slavne ožine Helespont (danes Dardanele). S trajektom jo prečkamo in se po rodovitni Trakiji (evropski Turčiji) odpeljemo v Istanbul. Pozen prihod. Namestitev in prost večer. Nočitev. (H, Z, trajekt)

4. dan: ISTANBUL – Sultanahmet, Hagia Sofia, Pokrita tržnica …

Zajtrk. Obiščemo Modro mošejo, v katero je vgrajenih 21.000 ročno izdelanih ploščic iz Iznika, obiščemo slovito cerkev svete modrosti (Hagia Sofia) ter uživamo v čarobnem vzdušju antične cisterne – potopljene palače. Po želji obiščemo tudi sultansko palačo Topkapi. Sprehodimo se do pokrite tržnice (Kapali Carsi), kjer uživamo v Zlati ulici in med preko 5.500 trgovinicami z vzhodnjaškim vzdušjem. Sprehod do Egipčanske tržnice ob Zlatem rogu. Prosto za lastno raziskovanje. Zvečer si (za doplačilo) privoščimo sprostitev – večerjo v istanbulskem nočnem klubu s trebušno plesalko in folklornim programom. (H, Z)

5. dan: ISTANBUL – LJUBLJANA.

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Za doplačilo se vkrcamo na ladjico in si privoščimo 2-urni izlet, ki nas popelje po ožini med dvema kontinentoma, pod obema visečima mostovoma, ki povezujeta Evropo in Azijo. Občudujemo dvorce in vile nekdanjih in sedanjih bogatašev. Vožnja na letališče in polet proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (Z, letalo)

 

Datum odhoda: 
21.09., 29.10., 02.11.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Benetke
Cene/Termini: 

Cena že od 720€ na osebo

VKLJUČENO: letalski prevoz, letališke pristojbine in varnostne takse (145 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, 4 nočitve v hotelu 3-4*, prehrana po programu (večerje v hotelu ali v restavraciji), oglede s klimatiziranim avtobusom, trajekt preko Izmitskega zaliva in preko Dardanel, slovensko vodenje in lokalni vodnik, stroški priprave in organizacije potovanja. Vstopnine v okvirni višini 30 EUR v ceno niso vključene in jih potnik poravna na kraju samem.

Obvezna doplačila    
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb   69 €
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb   36 €
Doplačila po želji    
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)   20 €
Doplačilo za enoposteljno sobo   99 €
Število dni: 
5

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Veličastni Istanbul in Marmorno morje, 5 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon