Čile in Argentina

Velika Patagonija: Čile in Argentina

Neizmerna prostranstva Patagonije so že od nekdaj privlačila številne raziskovalce in popotnike. Izjemna pestrost narave se v tej pokrajini še posebej kaže v razgibanih Andih, pa tudi obala je polna življenja...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
3.950,00 €
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja

Neizmerna prostranstva Patagonije so že od nekdaj privlačila številne raziskovalce in popotnike. Izjemna pestrost narave se v tej pokrajini še posebej kaže v razgibanih Andih, pa tudi obala je polna življenja. Kiti, pingvini, morski levi in sloni v času argentinske pomladi tu poskrbijo za svoj zarod. Da je bila Patagonija poraščena in poseljena že v davnini, pričajo najdbe fosilov, ki jih v taki množini in raznolikosti zlepa ne najdemo nikjer. V Patagoniji se še občuti prvobitna energija narave, ki smo se ji v zahodni družbi že precej oddaljili. 

 

 • 1. in 2. dan: Ljubljana – Buenos Aires

  L, Z, V |

  Potovanje v Patagonijo začenjamo z prevozom na beneško letališče. Od tam bomo najprej odleteli v Madrid, nato pa nas čaka daljši čezoceanski let do Buenos Airesa. Po jutranjem pristanku na letališču Ministro Pistarini sledi vožnja v mesto z namestitvijo v hotelu. Program bomo pričeli s sprehodom po  Aveniji 9. de Julio, ki je daleč najširša v državi. Argentina nam bo za začetek postregla z jutranjo kavo v znameniti kavarni Tortoni, ki so jo svoje dni obiskovali veliki literati, med njimi tudi Jorge Luis Borges. Na osrednjem trgu Plaza de Mayo nas čaka ogled pomembnih znamenitosti: stara mestna hiša Cabildo, legendarna vladna palača Casa Rosada, ki je zaslovela v času Evite Peron, in katedrala, kjer je kot kardinal petnajst let služboval trenutni papež Frančišek. Na južnem koncu velemesta si bomo popoldne ogledali pisano pristaniško četrt La Boca, kjer domuje nogometno društvo Boca Juniors, matični klub slovitega Diega Maradone. Nas pa bo zanimal tudi stadion La Bombonera, ki ga je zasnoval naš rojak arch. Viktor Sulčič. Izborno argentinsko večerjo bomo združili s slikovito predstavo tanga v prestižni milongi. Povratek v hotel. Nočitev.

 • 3. dan: Ushuaia – Narodni park Tierra del Fuego

  Z, K |

  Po zajtrku se bomo odpeljali na mestno letališče Jorge Newbery, od koder bomo  potovanje nadaljevali s poletom na skrajni jug celine. Po pristanku nas čaka kosilo v pristaniškem delu mesta USHUAIA. Argentina nas bo tu pričakala s svojim najbolj oddaljenim in samotnim obrazom. Zaporniki, zaradi katerih je v 18. stol. Ushuaia ob kanalu Beagle sploh nastala, so sekali les v tamkajšnjih prostranih gozdovih, ki so jih pozneje zaščitili. Da bi mestu in sploh temu delu države zagotovili gospodarski razvoj, so to področje oprostili davkov. Mi si bomo tu privoščili nekaj kilometrov sprehoda po Narodnem parku OGNJENA ZEMLJA, vse do osamljenega zaliva LAPATAIA in najjužnejše poštne postaje na svetu, ki leži v zalivu ENSENADA. Tu se končuje slovita Panameriška cesta, ki povezuje skrajni jug ameriške celine z Aljasko na njenem severnem koncu. Jezero Roca, ki sega čez državno mejo, v sosednji Čile, nas bo očaralo z mirno gladino in neskončnimi gozdovi, ki ga obdajajo. Od tam se bomo odpeljali do hotela, kjer bomo prenočili.

 • 4. dan: Preliv Beagle

  Z, V |

  Ta dan bomo na celodnevnem ladijskem izletu obiskali PRELIV BEAGLE v otočju Tierra del Fuego, ki povezuje Atlantski ocean in Pacifik oziroma Čile in Argentino. Preliv je dobil ime po ladji HMS Beagle, ki je plula po teh vodah v letih 1833 in 1834 pod poveljstvom kapetana Roberta Fitz-Roya in mladega naravoslovca Charlesa Darwina. Mi bomo odpluli na jugozahod do otoka Isla de los Lobos, kjer bomo iz ladje lahko uživali v pogledu na kolonijo morskih levov. Na sosednjem otoku, ki sodi v arhipelag Bridges in je bogat z mnogoterimi vrstami ptic, bomo lahko opazovali albatrose, race, magelanove in cesarske kormorane ter cookove galebe. Nato se bomo podali do svetilnika Les Eclaireurs v istoimenskem arhipelagu in tam med drugim opazovali razbitine ladje Monte Cervantes, ki je doživela brodolom leta 1930. Na poti proti vzhodu bomo uživali v čudoviti pokrajini preliva in v gorah, ki ga obdajajo. Ogledali si bomo PUERTO ALMANZA na argentinski in pomorsko bazo PUERTO WILLIAMS na čilski strani. Pri otoku Martillo bomo iz ladje lahko opazovali kolonijo magelanovih pingvinov in morda celo nekaj redkih primerkov papua pingvinov. Izkrcali se bomo na argentinski obali, tam ostali približno dve uri in medtem obiskali veleposestvo Estancia Harberton, ki je bilo last prvih anglikanskih misijonarjev v teh krajih. Ta dan bomo potovanje zaokrožili s povratkom v Ushuaio po kopnem. Večerja in nočitev.  

 • 5. dan: Ushuaia – El Calafate – El Chaltén

  Z, V |

  Zjutraj bomo z letališča Islas Malvinas potovanje nadaljevali proti severu, do mesta EL CALAFATE. Po pristanku nas čaka postanek sredi patagonske stepe v kraju La Leona, kjer so se v začetku 20. stoletja naselili priseljenci z Danske. Naš cilj bo tokrat kraj, o katerem sanjajo planinci z vsega sveta, EL CHALTEN, ki velja za argentinsko prestolnico trekinga. Tu Patagonija ponuja izhodišča za daljše sprehode po čudoviti pokrajini. Mestece El Chaltén leži na severozahodnem koncu jezera Viedma, med rekama Las Vueltas in Fitzroy ter jezerom Laguna Torre. Njegovo edinstveno naravno okolje predstavlja prehodno območje med patagonsko stepo in subantarktičnim gozdom. El Chaltén, ki leži v nekdanjem ledeniškem bazenu ob vznožju hribov, je obdan s kanjoni, nad njim pa bdijo ledenik Viedma ter granitni masivi Torre in Fitz Roy. Argentina nas s svojo čudovito naravo ta dan zagotovo ne bo pustila ravnodušne. Večerja v mestu. Nočitev.

 • 6. dan: Gora Fitzroy – El Calafate

  Z, K |

  Ta dan nam potovanje ponuja obisk gore FITZROY, ki jo domačini imenujejo Chaltén, med plezalci pa slovi kot ena tehnično najzahtevnejših na svetu. Mi se bomo podali na petkilometrsko pot, ki pa ni zahtevna. Naš cilj bo turkizno jezero Laguna Capri. Prvi kilometer poti bo potekal po rahlo strmem področju, po katerem bomo dosegli razgledno točko Mirador Río de las Vueltas, naravni balkon s spektakularnim pogledom v dolino. Drugi kilometer poti bo zložnejši od prvega. Dviguje se po zahodnem pobočju doline reke De las Vueltas in nudi panoramski razgled na pogorje Los Cóndores. Pot se bo nadaljevala po tipičnem gozdu, v katerem bo v bližini ledenikov mogoče videti tudi avtohtone papige. Ob prihodu na jezero Capri bomo lahko ob lepem vremenu z obale uživali v nepozabnem pogledu na Cerro Chaltén oziroma Fitzroy in na vrhove, ki ga obdajajo. Ta gorski raj, ki spominja na najlepše klasične razglednice, nas nagovarja, da potovanje tu prekinemo in obstanemo. Mi se bomo naužili lepot in se nato vrnili na pozno kosilo v mesto EL CHALTEN. Sledi povratek na jug z namestitvijo v hotelu v mestu EL CALAFATE. Nočitev.

 • 7. dan: Ledenik Perito Moreno

  Z, V |

  Po zajtrku bomo obiskali mogočni ledenik PERITO MORENO, ki je ime dobil po Franciscu Peritu Morenu, enem prvih raziskovalcev Patagonije. Skupina več kot tristotih ledenikov v tem narodnem parku obsega približno 260 kvadratnih kilometrov in se od jezera Lago Argentino dviga vse do višine 2.950 m n.m. Debelina ledu na teh ledenikih v povprečju znaša 44 metrov, zaradi  obilnih snežnih padavin pa sta se njihov obseg in debelina doslej le povečevala. Z ladjo bomo pluli po rokavu Rico in se približali ožini, kjer se Perito Moreno stika s polotokom. Vsakih nekaj let se tu ledena stena zruši v jezero in s tem ustvari spektakularno ledeniško pokrajino. Ledenik, ki ga je mogoče obiskati vse leto, sodi med najbolj impresivne atrakcije, ki jih ponuja Patagonija. Med sprehodom po terasah bomo uživali v kombinaciji ledeniške beline in modrega neba, tristo metrov pred nami pa se bodo ob neznanskem hrušču odlamljali kosi ledeniškega čela. Povratek v EL CALAFATE, kjer bo naše potovanje popestrilo doživeto silvestrovanje v središču mesta, v značilni restavraciji, kjer nam bodo mojstri argentinske kuhinje pripravili predvsem različne vrste mesa na žaru. Nočitev v hotelu.

 • 8. dan: El Calafate – Puerto Natales

  Z, V |

  Na novoletni dan se bomo po poznem zajtrku iz mesta El Calafate podali proti jugu. Potovanje nam bo na atlantski strani Andskega gorovja še zadnjič postreglo s  podobo tako značilne Patagonske oz. Magellanove stepe, ki sodi med hladne zimske puščave in je osma največja puščava na svetu. Še preden bomo zapustili Argentino, se bomo peljali skozi mesto RIO TURBIO, katerega okolica se ponaša z najpomembnejšimi premogovniki v argentinski državi. V predšpanskih časih so bili ti kraji naseljeni z lovci in nabiralci, od katerih so do sodobnejših časov preživele le skrajno skromne skupnosti Indijancev Tehuelche. Argentina je njihovo število v 19. stoletju zmanjšala s priseljevanjem belcev s severa in z ovčjerejo. Srečevali bomo prostoživeče ovce in gvanke, ob lepem vremenu bi utegnili občudovati tudi letenje andskega kondorja, ene največjih ptic na svetu. Po tem, ko bomo po zamudnejšem prehodu državne meje prispeli v Čile, se bomo namestili v hotelu v obalnem mestu PUERTO NATALES. Večerja in nočitev.

 • 13. dan: Valparaíso – Viña del Mar
 • Z, K |

  Zajtrk v hotelu, nato pa ogled pristaniškega mesta Valparaíso, ki ga je zaradi značilne arhitekture in bogate zgodovine UNESCO uvrstil na svoj seznam svetovne dediščine. V preteklosti je VALPARAISO imel nadvse pomembno vlogo v mednarodni trgovini, saj je do otvoritve Panamskega prekopa predstavljal obvezen postanek pri prehodu ladij iz Tihega oceana na Atlantik ali obratno. Vselej seveda skozi Magellanov preliv. Potovanje nadaljujemo z obiskom Cerro Concepción in Cerro Alegre, dveh najbolj značilnih sosesk v mestu, in s sprehodom po slikovitih uličicah, polnih kavarn, restavracij, vzpenjač in spektakularnih razgledov na pristanišče. Ogledali si bomo tudi v muzej preurejeno hišo La Sebastiana, eno od treh slovitih hiš še slovitejšega čilskega pesnika in nobelovca Pabla Nerude. Tu nas čaka razkošen panoramski razgled na pristanišče z razgledne terase Mirador 21 de Mayo. Po kosilu se bomo odpravili v sosednje mesto VIÑA DEL MAR, kjer si bomo med drugim ogledali tudi plažo Los Cañones, Cvetlično uro ter palačo in amfiteater Quinta Vergaro, kjer Čile vsako leto gosti največji festival latino glasbe na svetu. Povratek v hotel. Nočitev.

 • 15. in 16. dan: Santiago – Ljubljana

  Z, L |

  V hotelu bomo pozajtrkovali in se nato odpeljali na osrednje čilsko letališče, od koder bomo poleteli proti Evropi in nato naprej v Benetke. Z letališča Marco Polo nas čaka še prevoz do Ljubljane, kjer bomo sklenili naše potovanje.

Datum odhoda: 
14.2.2023 25.12.2023
Lokacija odhoda: 
Benetke
Cene/Termini: 

 

Odhodi min. 25 oseb min. 15 oseb min. 10 oseb Predviden vodnik  
14.02.2023 3.950.- € 4.050.- € 4.190.- € Bojan Goli Odhod zagotovljen
25.12.2023* 3.850.-€* 3.950.-€* 4.090.-€*   Zbiramo prijave

* Znižana cena do 6.1.2023

Število dni: 
16
Cena vključuje: 
 • prevoza na odhodno letališče in nazaj
 • letalske prevoze po programu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 3*** in 4****
 • obroke po programu (L-obrok na letalu, Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja)
 • kompetentno vodenje
 • vstopnine
 • vožnja z ladjico
 • stroške organizacije potovanja
 • osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačila: 
 • 65€ za napitnine, 45€ za vstopnine
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • 490.- € za enoposteljno sobo

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Velika Patagonija: Čile in Argentina

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon