Vietnam

VIETNAM IN KAMBODŽA- 13 dni, 30. oktober 2024

13-DNEVNO POTOVANJE
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2599,00 €
Potovanja po Svetu

1. dan: Zbor potnikov na letališču Zagreb ob 17.00. Ob 19.55 polet proti Vietnamu preko Istanbula. Nočni let, obroki na letalu.

2. dan: Ob 15.25 pristanek v HANOJU. Po opravljenih formalnostih vožnja v mesto in prvi panoramski krog. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk in celodnevni ogled vietnamske prestolnice: mavzolej Ho Ši Minha, hiša predsednika Ho, tempelj literature, pagoda enega stebra in pagoda Tran Quoc. Kosilo v lokalni restavraciji z lokalno hrano. Obisk muzeja Hoa Lo, zapora ameriških pilotov v času Vietnamske vojne z vzdevkom »Hanojski Hilton«. Nadaljevanje do templja Ngoc Son in obisk starega predela Hanoja z ozkimi ulicami, polnimi majhnih trgovin. Večerja in večerni ogled znamenite predstave z lutkami na vodi. Nočitev.

4. dan: Zajtrk. Dopoldanska vožnja iz prestolnice proti zalivu južnokitajskega morja. Prihod do ZALIVA HALONG, imenovanega tudi »osmo čudo sveta«. To prostrano kraško pokrajino je zalilo morje in naredilo zaliv z več kot 3000 kraškimi otočki. Dvodnevno križarjenje z majhno ladjo za ogled zaliva in otokov: občudovanje narave, aktivni program in dobra hrana. Večerja in nočitev.

5. dan: Nadaljevanje mini križarjenja. Začnemo s tečajem taj čija na palubi. Zajtrk. Sproščanje na ladji, zgodnje kosilo in zaključek križarjenja. Vrnitev proti hanojskemu letališču Noi Bai. Polet na sredino Vietnama do mesta HUE, nekdanje cesarske prestolnice blizu ustja Dišavne reke (Huong). Nastanitev v hotelu in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Dopoldanski obisk cesarske trdnjave Da Noi, obdane s trojnim obzidjem in zgrajene po zgledu Prepovedanega mesta v Pekingu. Obisk grobnice kralja Kai Džinha. Čas za kosilo, nato vožnja proti jugu čez 500 m visok prelaz nad morjem in čez ločnico med severnim subtropskim in južnim tropskim Vietnamom. Na poti postanek »marmornih gora« , kjer se po gori in kraških jamah prepletajo svetišča z elementi hindujske in budistične religije. Pozno popoldne prihod v staro pristaniško mesto HOI AN, na seznamu UNESCA. Večerja in nočitev. Prosto v mestu za občudovanje nočnih lučk. Možnost vožnje z ladjico, masaže ipd.

7. dan: Zajtrk. Vožnja v hribovje BaNa sredi džungle. Vzpon v osrčje hribov z eno najdaljših vzpenjač na svetu, dolgo 5800 m, z razgledom na bujni pragozd in neokrnjene slapove. Postanek na MOSTU ZLATIH ROK, eni najlepših razglednih točk v Vietnamu. Ogled vrtov z mešanico evropskih in azijskih stilov. Prosto v zabaviščnem delu BaNa, spust z vzpenjačo v dolino in transfer na letališče. Popoldanski let v SIEM REAP. Večerja in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Raziskovanje območja templjev, zgrajenih med 9. in 14. stoletjem, ki so bili preko 500 let preraščeni z džunglo. Najprej vožnja do južnega vhoda v kompleks Angkor Thom, obzidano kraljevo mesto iz 12. stoletja, popoldne obisk glavnega tempeljskega kompleksa ANGKOR WAT, ki ga uvrščamo med sedem čudes sveta. Večerja v lokalni restavraciji ob predstavi plesa Apsara. Nočitev v hotelu.

9. dan: Zajtrk. Avtobusni transfer iz Siem Reapa v Phnom Penh. Popoldanski prihod in prva panoramska vožnja. Večerja in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Ogled PHNOM PENHA: kraljeva palača, v kateri še danes živi kraljeva družina; srebrna pagoda, pri kateri hranijo kulturne zaklade Kambodže, tempelj Wat Phnom… Popoldne vožnja z avtobusom iz Phnom Penha v Hošiminh, največje mesto južnega Vietnama. Večerja in nočitev.

11. dan: Po zajtrku celodnevni izlet v DELTO REKE MEKONG. Vožnja z avtobusom do reke BEN TRE, enega od pritokov Mekonga. Sledi rečna plovba skozi mangrove od mesta do podeželja. Ogled dejavnosti ob reki: ribolov, prevažanje kokosov, pridelovanje opek. Nadaljevanje po kanalu Cai Son, ki vodi skozi kokosovo džunglo, in ogled faze predelave kokosov v lokalni delavnici. Nato še postanek pri domači hiši za ogled izdelave riževega papirja in pokušino riževih palačink. Sledi kolesarjenje po podeželskih poteh ali vožnja s tuktukom skozi nasade in polja. Kosilo v lokalni restavraciji. Vrnitev proti mestu Hošiminh. Nočitev.

12. dan: Zajtrk. Odhod proti območju podzemnih rovov CU CHI, ki so jih zgradili Vietnamci v času boja za neodvisnost. Spoznavanje življenja v rovih in spopadov v vietnamski vojni. Kosilo in vožnja v mesto HOŠIMINH. Kratek ogled: obisk muzeja vietnamske vojne, kitajska četrt, sprehod po centru: mestno gledališče, pošta, Notredamska katedrala … Prosto za zgodnjo večerjo. Transfer na letališče in ob 21.40 polet proti Evropi. 

13. dan: Nadaljevanje poleta s prestopom v Istanbulu. Pristanek v Zagrebu ob 8.25 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

Datum odhoda: 
30.10.2024
Lokacija odhoda: 
Zagreb
Cene/Termini: 

CENA:      2.599 EUR pri najmanj 25 potnikih
                 2.699 EUR pri najmanj 20 potnikih
                 2.799 EUR pri najmanj 15 potnikih


CENA VKLJUČUJE: 10 x nočitev z zajtrki v hotelih 4**** v sobah 1/2 TWC, vse obroke po programu (kosila ali večerje), vse letalske prevoze (Zagreb–Istanbul–Hanoi, Hanoi–Hue, Da Nang–Siem Reap in Hošiminh–Istanbul–Zagreb), vse prevoze in transferje z avtobusi in ladjami po Vietnamu in Kambodži po programu, vse oglede, lokalnega vodnika, slovensko spremstvo in vodenje, celotno organizacijo. 
Vključene vstopnine: vse vstopnine po programu, večerna lutkovna predstava.

OBVEZNO DOPLAČILO ob prijavi:  vizum za Vietnam in Kambodžo =  80 EUR/osebo. 

MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi:
- za sobo 1/1 = 390 EUR,
- povratni transfer iz Slovenije (Maribor, Slov. Bistrica, Celje, Ljubljana) do letališča Zagreb = 55 EUR/osebo.

OBVEZNA DOPLAČILA na poti:  za napitnine okrog 60 USD/osebo.

CEPLJENJE: Cepljenje za potovanje ni obvezno. Priporočamo cepljenje proti rumeni mrzlici in jemanje tablet proti malariji. Informacije dobite na Inštitutu za varovanje zdravja Republike Slovenije.

POMEMBNO: 
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega potnega lista, katerega veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja, 
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih, saj vse letalske povezave v času priprave programa še niso bile znane. Vsebinsko jedro programa bo ostalo nespremenjeno,
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  

Število dni: 
13

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

VIETNAM IN KAMBODŽA- 13 dni, 30. oktober 2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon