Vietnam

Vietnam in Kambodža - 16 dni : 26.12.2024- sk. zagotovljeno

Čeprav Vietnam večino ljudi spominja na eno najhujših vojn 20. stoletja, je to danes dežela hitrega napredka na eni in notranjega miru na drugi strani. V visokih gorah so še vedno plemena, ki živijo odmaknjeno...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
3299,00 €
Potovanja po Svetu

1. - 2. dan : Ljubljana - Hanoj

(L-V)

Potovanje bomo začeli s prevozom na eno bližnjih letališč**, od koder bomo z vmesnimi postanki poleteli proti Hanoju. Politična prestolnica Vietnama danes šteje že preko 3,5 milijona prebivalcev, a je kljub svoji velikosti, kot bomo spoznali, eno najočarljivejših azijskih mest. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3. dan : Hanoj

(Z-V)

Po zajtrku se bomo odpeljali na Trg Ba Dinh, ki pooseblja novejšo zgodovino Vietnama z monumentalnim mavzolejem vietnamskega voditelja Ho Ši Minha, do koder se vselej vije dolga vrsta obiskovalcev. Po ogledu se bomo sprehodili skozi park s hiško, ki jo je Ho Ši Minh namesto mogočne kolonialne palače francoskega guvernerja, ki stoji nedaleč stran, izbral za svoj skromni dom. Po ogledu sijajnega Templja literature, največjega tempeljskega kompleksa v Hanoju, bomo obiskali center mesta, ki slovi po svoji izjemni legi okrog manjših jezerc s skrivnostnimi pagodami, kar ustvarja podobo malodane pravljičnega mesta. Poznejše obdobje je dodalo še tipičen francoski kolonialni duh, ki se ga še vedno čuti v dostojanstvenih javnih in upravnih stavbah. Pri raziskovanju ulic Stare četrti se bomo prebili do »modernejšega« dela mesta z mogočnimi kolonialnimi stavbami, med katerimi izstopata Opera in katedrala. Krajši postanek v eni od kavarn nam bo razkril, zakaj Hanoj imenujejo tudi Pariz Orienta. Po večerji sledi romantičen sprehod okoli Jezera vrnjenega meča, kjer si bomo ogledali predstavo slovitega gledališča lutk na vodi. Vrnitev v hotel. Nočitev.

4. dan : Hanoj - Ninh Binh

(Z-V)

Zjutraj bomo zapustili Halong in se odpravili nekoliko proti jugu v provinco Ninh Binh, eno najslikovitejših območij v Vietnamu. K nepozabnosti te kraške pokrajine prispeva kombinacija riževih poljih razprostrtih v dolinah med visokimi apnenčastimi skalami, med katerimi se počasi pretaka reka Ngo Dong - zaradi tega območje imenujejo tudi Halong Bay na kopnem. Po prihodu se bomo s čolni zapeljali po reki med riževimi polji, obiskali eno od kraških jam ter uživali v nepozabni panorami reke, gora in številnih pagod. Sredi te idilične pokrajine je mesto Hoa Lu, nekdanje glavno mesto Vietnama, od katerega sta se do današnjega dne ohranila zgolj dva templja. Po končanih ogledih oovratek nazaj v Hanoj. Večerja in prenočitev.

5.-6. dan : Zaliv Halong

(Z-K-V) in (Z-V)

Po zajtrku se bomo odpeljali proti vzhodu preko neskončne ravnice naplavin, ki jih je tu skozi tisočletja odlagala Rdeča reka s pritoki ter ustvarila enega najbolj rodovitnih predelov v državi. Po približno treh urah vožnje bomo prispeli do morja oz. Tonkinškega zaliva, del katerega je slikoviti zaliv HALONG, ki je od leta 1994 upravičeno uvrščen na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Več kot tri tisoč otokov, srhljivih čeri in grozečih skal se dviga iz smaragdno zelene vode in ustvarja fantastičen ambient. Veter in morje sta tisočletja v otoke dolbla jame in oblikovala čudovite zalive. Po legendi naj bi bilo to delo zmaja, ki je s svojim repom v morje pometal vrhove gora. Z ladjo se bomo popeljali po vodnem labirintu med skalami in v primeru primernih temperatur vožnjo po zalivu popestrili s kopanjem in ogledom ene izmed kraških jam. Na ladji nam bodo postregli tudi z izvrstnimi morskimi specialitetami. Obiskali bomo tudi eno od plavajočih ribiških vasi. Nočitev na ladji. Naslednji dan zjutraj povratek proti obali in vožnja proti Hanoju, od koder bomo poleteli proti jugu v srednji del Vietnama, v mesto Hué. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

7. dan : Hué

(Z-V)

HUÉ je danes pomembno kulturno in politično središče srednjega Vietnama. Nekdanje cesarsko glavno mesto dinastije Nguyen, ki je formalno vladala Vietnamu vse do leta 1945, slovi po svojem prepovedanem mestu in palači, ki je nastala kot replika slovite pekinške cesarske palače. Tu bomo z našim ogledom tudi začeli in raziskali več zaporednih v os postavljenih dvorišč. Nato se bomo podali na slikovito mestno tržnico Dong Ba, kjer se srečujeta tradicionalno izročilo in moderne kulturne značilnosti dežele v edinstveni podobi. Sledi obisk monumentalnih cesarskih mavzolejev ob Reki dišav in mogočnega svetišča pagode Thien Mu, stolpa s sedmimi nadstropji, ki predstavlja simbol mesta. Dan bomo zaključili ob poslušanju tradicionalne vietnamske glasbe z vožnjo po Reki dišav. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

8. dan : Morje oblakov - Danang - Hoi An

(Z-V)

Po zajtrku se bomo odpeljali proti jugu do mesta Hoi An. Če bo vreme dopuščalo, se bomo med potjo ustavili na slabih 500 m visokem prelazu s sijajnim razgledom, poetično imenovanem Morje oblakov, ki je klimatska ločnica med severnim subtropskim in južnim tropskim Vietnamom. Na poti bomo lahko preiskusili tipično lokalno kulinariko in če bo čas tudi temperaturo morja ob t. i. Kitajski obali. Kratek postanek v mestu DANANG s pogledom na Zmajev most, preostanek popoldneva pa bomo namenili mestu HOI AN, enemu najpomembnejših pristanišč celotne jugovzhodne Azije od 17. stoletja naprej. Zahodni pomorščaki, ki so od tod v Evropo prevažali svilo, papir, porcelan in druge izdelke, so ga imenovali Faifo. Tudi Hoi An je s svojimi spomeniki, predvsem s templji različnih religij, na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Zaradi svetovljanske usode in mešanja različnih kultur, zlasti s kitajsko, ima povsem drugačen značaj od ostalih vietnamskih mest. Vsaka od etničnih skupin je namreč tu pustila svoje sledi. Slikovita tržnica ob vedno živahni reki, japonski most s streho, pagode, kitajski templji in posebne dvorane namenjene srečevanju kitajske skupnosti vabijo k ogledu in raziskovanju. Nastanitev v hotelu. Večerja in prenočitev.

9. dan : Hoi An - Siem Reap

(Z-K-V)

Ta dan nas po zajtrku namesto običajnih kulturnozgodovinskih ogledov čaka neposredno spoznavanje vietnamske kulinarike v sproščenem vzdušju med kratkim kuharskim tečajem v zeliščni vasici Tra Que. Spoznali bomo njihovo povsem ekološko pridelavo zelenjave in si z njo ob pomoči domačinov skuhali kosilo. Sledi prosti čas na plaži z možnostjo kopanja, nato pa se bomo pozno popoldne podali nazaj proti Danangu, sodobnemu središču osrednjega dela države in od tam poleteli proti sosednji Kambodži. Namestitev v hotelu v Siem Reapu. Večerja in prenočitev.

10. - 12. dan : Siem Reap - Angkor - Sajgon

(Z-V)

Dnevi v Siem Reapu bodo vrhunec našega raziskovanja jugovzhodne Azije v kulturnozgodovinskem smislu. Zgodaj zjutraj bomo skozi južna vrata vstopili v starodavni ANGKOR, velikansko arheološko najdišče z nepregledno množico templjev sredi tropske džungle, kjer je na vrhuncu moči živelo skoraj milijon ljudi. Že pri vstopu presenetijo več metrov visoko obzidje, globok jarek in monumentalni kipi bogov, ki opazujejo prišleke. Vrh dneva bo obisk mogočnega Angkor Wata, največjega in najbolj premišljeno grajenega tempeljskega kompleksa. Ogledali si bomo tudi Bayon s templjem smejočih se obrazov, ki stoji v središču nekdanjega velemesta, Teraso slonov, Teraso gobavega kralja in Kraljevo palačo. Popoldne bomo raziskali enega najbolj slikovitih in enigmatičnih templjev, Ta Prohm, ki so ga drevesa povsem ovila s svojimi koreninami. Tudi drugi dan templjev ne bo zmanjkalo, saj je nekdanje mesto Angkor ogromno. Poleg ogleda številnih templjev in drugih ostankov starodavne civilizacije se bomo podali tudi na podeželje nedaleč od Siem Reapa. Po reki se bomo z ladijco odpeljali do velikega jezera Tonle Sap, ki ga v deževni dobi napolni reka Mekong, in si ogledali plavajočo vas. Privlačen in živahen je tudi Siem Reap s svojimi tržnicami s tropskim sadjem, ki vabi k okušanju. Ena od večerij bo obogatena z nepozabno folklorno predstavo plesalk, ki spomnijo na zlato dobo Angkorja. Zadnji dan bomo s popoldanskim letom odleteli nazaj v Vietnam, kjer se bomo na državo ozrli še skozi prizmo ogromnega, a impresivnega devetmilijonskega Sajgona, po številu prebivalcev največjega mesta v državi. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

13. dan : Sajgon

(Z-V)

SAJGON, od leta 1975 uradno Ho Ši Minh City, je mesto velikih nasprotij, kjer ob orjaških poslovnih stolpnicah na ulici še vedno srečaš stojnice s poceni hrano, poulične tržnice in namesto avtomobilov rikše. Po zajtrku se bomo sprehodili po mestu in si poleg modernih poslovnih stavb, ki izdajajo, da je Sajgon abslolutni gospodarski center države, ogledali tudi nekaj sijajnih arhitekturnih spomenikov preteklosti, ki se vrstijo ob mogočnih, Aziji nekoliko tujih, bulvarjih. Najbolj zanimiva je dediščina francoskih kolonizatorjev: modernistična predsedniška palača, neoromanska katedrala Nôtre Dame, mestna in operna hiša. Obiskali bomo tudi živahno kitajsko četrt Cholon in raziskali ponudbo na lokalnih tržnicah. Vrnitev v hotel. Večerja in prenočitev.

14. dan : Delta reke Mekong

(Z-V)

Napotili se bomo k največji atrakciji južnega Vietnama, delti reke Mekong, ki se po 4.500 km dolgem toku končno sreča z morjem ter z rečnimi nanosi ustvarja najplodnejši del dežele. V sicer že precej poseljeni delti še vedno gojijo riž, kokosove orehe, sladkorni trs in sadje, najdemo pa tudi težko prehodna močvirja. Z različnimi čolni se bomo popeljali po reki in po labirintu kanalov, ob katerih se nahajajo plantaže in vasi. Poizkusili bomo okusno tropsko sadje, čaj pomešan z medom, spoznali slovite plavajoče tržnice, kjer pridelano sadje in zelenjava menjata lastnike kar na reki. Večja mesta in živahen utrip delte, ki ga bomo srečevali na vsakem koraku, priča, da je področje vse prej kot zgolj kmetijsko. Zagotovo nas bo navdušila tudi kulinarična ponudba. Vrnitev nazaj v Sajgon. Večerja in nočitev.

15. - 16. dan : Tay Ninh - Cu Chi - Sajgon - Ljubljana

(Z-V)

Po zajtrku se bomo podali proti severu, na podeželje v mestece TAY NINH, središče kaodaizma, ene od nenavadnih modernih vietnamskih religij, si ogledali njihovo mogočno svetišče in slikovito obredje. Sledil bo obisk enega najpomembnejših pomnikov moderne vietnamske vojaške zgodovine: sistem rovov vietkongovcev v CU CHIJU, nedaleč od Saigona. Ogromen sistem prek 250 km podzemnih rovov je nastal v času bojev proti ameriški vojski in je omogočal hitre ter neopazne premike gverilcev ter vojaške uspehe. Danes so rovi za tujce velika turistična atrakcija, za domačine pa ideološko obvezna točka obiska. Povratek nazaj proti Saigonu. Vožnja na letališče in polet nazaj proti Evropi. Po pristanku na enem bližnjih letališč naslednjega dne transfer nazaj v Ljubljano.**

** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto oz. konec potovanja na letališču.

 

Datum odhoda: 
17.4.2024 - zagotovljeno
Lokacija odhoda: 
bližnje letališče
Cene/Termini: 
Odhod: 17.4.2024  - zagotovljeno
 
Cena:
3.299 € (min. 20 oseb)
3.599 € (min. 15 oseb)
3.799 € (min. 10 oseb)
 
Odhod: 26. 12. 2024 SKORAJ ZAGOTOVLJENO - Let z Brnika
Cena:
3.599 € (min. 20 oseb)
3.899 € (min. 15 oseb)
4.099 € (min. 10 oseb)
 
Cena vključuje
letalske prevoze po programu (vključno s tremi notranjimi leti)
letališke takse
prevoze z avtobusi
prehrano (L-obrok na letalu, Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja)
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 4****
kompetentno slovensko vodstvo ob spremstvu lokalnih vodnikov
vstopnine
ogled predstave lutk na vodi
vožnjo z rikšami in izlet z ladjico
stroške organizacije potovanja
nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
50.- USD za vstopni vizum v Vietnam (dvojni vstop)
30.- USD za vstopni vizum v Kambodžo
90.- € za napitnine
Doplačila po želji (ob prijavi)
 zavarovanje rizika odpovedi
539.- € za enoposteljno sobo (599.-€ v novoletnem terminu)
Število dni: 
16

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Vietnam in Kambodža - 16 dni : 26.12.2024- sk. zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon