VIVA LA MEXICO - v kraljestvu aztekov in majev

<
>
Kratek opis: 
Sprehod po sledeh starodavnih civilizacij, potovanje v deželo starodavnih piramid in svetišč, raznolike pokrajine in čudovitih mest, potovanje v znamenju glasbe, plesa, tekile in veselja do življenja; na...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

2.239 €

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE - EVROPA - CIUDAD DE MEXICO
POLET V NAJVEČJO SVETOVNO PRESTOLNICO
Zbor potnikov na odhodnem letališču (ob doplačilu možnost prevoza do letališča) in polet preko evropskega letališča v Ciudad de Mexico, več milijonsko prestolnico, ki leži na nadmorski višini 2.240 metrov. Odvisno od časa leta prispemo v večernih ali jutranjih urah naslednjega dne. Prevoz do hotela in nastanitev.
 
2. dan: CIUDAD DE MEXICO - XOCHIMILCO
MESTO PALAČ IN AZTEŠKI PLAVAJOČI VRTOVI
Ogled glavnega mesta Mehike, z več kot 22 milijoni prebivalcev in eno največjih mest na svetu. Ta latinskoameriška metropola je zrasla iz ruševinah azteškega mesta Tenochtitlan, danes pa predstavlja moderno mesto. Ogled bomo začeli v zgodovinskem središču s trgom Zocalo ter znamenito katedralo, ki velja za največjo baročno stolnico Latinske Amerike in Narodno palačo, kjer so na ogled freske Diega Riviere. Ne smemo zamuditi Antropološkega muzeja, s svetovno znano zbirko starih indijanskih kultur… V popoldanskem času vožnja do znamenitega parka Xochimilco (Pri cvetni gredi), kjer so se Azteki na t. i. plavajočih vrtovih ukvarjali s poljedelstvom. Z barvitimi ladjicami se bomo popeljali na kratek izlet po kanalih, ki so ostali od nekdanjega jezera. Na povratku v središče mesta še postanek v modri hiši (Casa Azul), domu in ateljeju izjemne slikarke Fride Kahlo. Prevzela nas bo eksplozija živih barv ter njena vztrajnost in volja do življenja.. Frida Kahlo, žena Diega Riviere spada med nadrealistične slikarke, njena izrazita obsedenost z žensko tematiko pa jo uvršča tudi med kultne osebnosti feminizma.
 
3. dan: CIUDAD DE MEXICO - GUADALUPE - TEOTIHUACAN - PUEBLA
ČRNA MARIJA IN MESTO KJER SO LJUDJE POSTALI BOGOVI
Vožnja v največje romarsko središče obeh Amerik - cerkve Guadalupe, ki je posvečena črni Madoni, saj naj bi se tu leta 1531 prikazala Marija, zavetnica Latinske Amerike. Devica Guadalupe je simbol Mehike, a se k njej pridejo poklonit mnogi verujoči iz drugih latinskoameriških držav in celo Evrope. Nadaljevanje v znameniti Teotihuacan, nekdanjo bleščečo azteško prestolnico, ki je štela kar 200.000 prebivalcev. Teotihuacan je v času razcveta med tretjim in šestim stoletjem zrasel v mesto, ki je oblastniško dirigiralo in nadzorovalo dve tretjini Mehike, Gvatemalo, Belize ter del Hondurasa in Salvadorja. Ogled veličastne piramide Sonca, piramide Meseca in tempelj Pernate kače. Posebej zanimiv bo ogled Ceste mrtvih, po kateri so Azteki vodili ujetnike in jih žrtvovali božanstvom. Vožnja ob vznožju Iztaccihgatl in Popocatepetel ter pogledi na vrhove ognjenikov, nas bo pripeljala do kolonialnega mesta Pubela. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
4. dan: PUEBLA - TEUCHAHAN - CORDOBA - MINATITLAN
MESTO ANGELOV
Puebla de los Angeles ali »Mesto angelov« z odlično ohranjeno kolonialno arhitekturo, barvitimi pročelji hiš in številnimi cerkvami nas bo očarala. Poimenoval jo je ustanovitelj Fray Julian Garces, saj so mu angeli v sanjah naročili, naj tu zgradi mesto. Obiskali bomo katedralo, kapelico Rosario in se sprehodili po živahnem nakupovalnem delu. Zgodovinsko središče mesta je pod zaščito UNESCA. Navdušile nas bodo fasade hiš, okrašene s keramiko – azulejos, katedrala in cerkev sv. Dominika. Vožnja v mesto Tehuacan, v pogorju Sierra Madre Oriental, na višini 1.700 metrov. Predstavlja eno najstarejših španskih naselij v Mehiki in bogato s srebrnimi in svinčevi rudniki. Regija je znana po mineralnih vodah, ki so ključnega pomena za proizvodnjo mnogih pijač Penafiel. Izedna lega mesta, prijetno podnebje, kolonialne zgradbe in lokalne obrti so Tehuacán naredile za pomembno turistično središče. Vožnja do Cordobe in postanek za ogled zanimivega muzeja kave ter naprej do Minatitlana. Večerja in nočitev.
 
5. dan: MINATITLAN - TUXLA - SAN CRISTOBAL
OBISK ZANIMIVIH INDIJANSKIH VASIC
Vstopili bomo v zvezno pokrajino Chiapas in pot nadaljevali v Tuxlo. Tu je tudi najožji del Mehike, saj samo 328 km ločuje Tihi in Atlantski ocean. Po bomo nadaljevali mimo mogočnih palm in mangovih dreves do mesta Tuxtla. Postanek v naravnem parku Sumidero, kjer se bomo s hitrimi čolni popeljali po 28 km dolgem kanjonu in občudovali sotesko, ob kateri se dvigajo skoraj 1000 metrov visoke pečine. Park je čudoviti preplet živalskega in eksotičnega rastlinskega sveta. Nadaljevanje vožnje v San Cristobal. Na poti bomo obiskali zanimivi indijanski vasici Zinacantan in San Juan Chamula. Le nekaj kilometrov narazen sta kot dva ločena svetova, ki ju ločuje krščanska vera in stara verovanja. Prihod v San Cristobal, nekdaj glavno mesto 33 V primeru prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidljivim okoliščinam si pridržujemo pravico prilagajanja programa z zaporedjem ogledov in krajem nastanitve. Vsebinsko program ostaja nespremenjen. in kulturno prestolnico Chiapasa. Večerni sprehod po »pueblo magico«.
 
6. dan: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS - SLAPOVI AGUA AZUL - PALENQUE
SLAPOVI TROPSKEGA GOZDA
Sprehod po San Cristobalu, še enem v nizu starodavnih kolonialnih mest, ki se nam bo vtisnilo v spomin zaradi številnih in v pisana oblačila oblečenih Indijancev, potomcev Majev. Nizke živo pisane fasade hiš, značilni tipični trg v sredini, bogato založena tržnica, slikovita katedrala in cerkvica Sv. Dominika dajejo mestu posebni značaj. Nadaljevanje vožnje v Palenque. Na poti postanek za ogled čudovitih slapov tropskega gozda, Aqua Azul. Osvežitev v turkizni vodi, pa četudi samo z nogami ali rokami bo več kot dobrodošla. Nadaljevanje poti v Palenque in nastanitev.
 
7. dan: PALENQUE - CAMPECHE
MAJEVSKO MESTO V TROPSKEM GOZDU
Globoko v džungli Chiapasa, se iz gozda, ki je skril večino mesta, kot privid dvigajo Palenque. Odkopan je le manjši del mesta, a kljub temu velja za enega najlepših majevskih mest, ki je cvetelo v 7. stoletju, kot pomembno obredno središče. Obisk znamenitih arheoloških ostankov, kjer se mogočna arhitektura prepleta z bujno vegetacijo tropskega gozda. Nekoč veličastno mesto s pet tisoč stavbami, jih ima danes samo še štiriintrideset. Najveličastnejši med njimi je tempelj napisov, kjer so leta 1952 našli grob svečenika, prekritega z osemtonsko ploščo. Prihod v mesto Campeche, ki je obdano z obzidjem. Nastanitev in krajši sprehod.
 
8. dan: CAMPECHE - KABAH - UXMAL – MERIDA
ČAROVNIŠKA MAJEVSKA PIRAMIDA
Dan bomo začeli z raziskovanjem mesta Kabah, ki sodi med večje majevske kraje. Našo pozornost bosta pritegnila predvsem sloviti »Codz - Poop« ali Palača mask in slavolok, ki v majevskem svetu veljata za največja. Nadaljevanje do majevskega mesta Uxmal, ki je z znamenitim nunskim kvadratom, guvernerjevo palačo ter devetintrideset metrov visoko čarovniško piramido, biser stare majevske arhitekture. Popoldne vožnja v prestolnico Jukatana, Merido, nastanitev in sprehod po lepo ohranjeni zgodovinski četrti, polni kolonialnih cerkva in palač.
 
9. dan: MERIDA - CHICHEN ITZA - CANCUN (PLAYA DEL CARMEN)
SKRIVNOSTNI VODNJAKI MAJEVSKE KULTURE
Vožnja v Chichen Itzo v enega najosupljivejših kompleksov majevske civilizacije. Glavna znamenitost je Kukulkanov tempelj, velikanska stopničasta piramida, posvečena kačjemu božanstvu Kukulkanu. Veličastno stopnišče na severnem delu krasi izklesana ograja, ki se zaključi s kačjo glavo. Popoldne vožnja na Riviera Maya, znano po sanjskih, belih, peščenih plažah med Cancúnom in Chetumalom.
 
10. dan: CANCUN (PLAYA DEL CARMEN)
SLADKO BREZDELJE
Dan namenjen počitku in aktivnostim po lastni izbiri. Plaže s palmami in najbolj droben bel pesek so sestavni del počitnic na vzhodni obali mehiškega polotoka Jukatan. Zdi se, kot da bi tekmovale med seboj, katera bo najbolj ugajala turistom. In vse te plaže želijo ugajati le vam.
 
11. dan: CANCUN - EVROPA *
HASTA LA VISTA
Prosto do odhoda avtobusa na letališče. Polet proti Evropi.
 
12. dan: EVROPA - LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE
Pristanek na enem izmed evropskih bližnjih letališč in nadaljevanje poti v Slovenijo (doplačilo za prevoz).
 
Pomembno
V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko ostaja, prilagojen letalskemu prevozu.
Ob prijavi na prodajno mesto pošljite fotokopijo potnega lista.

Počitnice lahko podaljšate v Playa del Carmen ali po želji v izbranem kraju in hotelu. obvezna je predhodna potrditev spremembe letalskega prevoza.

Datum odhoda: 
2020: 24. apr. , 19. sep. , 26. okt. , 6. dec.
Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO pri prijavi najmanj 25 potnikov: od 2.239 € 

Število dni: 
11-12 dni
Cena vključuje: 
 • letalski prevoz bližnje letališče - Mexico City/Cancun - bližnje letališče v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • nočitve z zajtrki v hotelih 3*/4* lokalne kategorije v dvoposteljnih sobah,
 • večerje in all inclusive po programu,
 • vožnjo z ladjicami v Xochimilco,
 • vse avtobusne prevoze po programu,
 • angleško govorečega lokalnega vodnika,
 • vstopnine za oglede kot navedeno v programu,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.
Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • od 10 do 14 oseb 260 €
 • od 15 do 24 oseb 200 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • pijače pri obrokih
 • izleti in druge storitve osebne potrošnje
 • izstopne takse iz Mehike in ostale pristojbine pribl. 27 USD
 • napitnine (približno 45 €)

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • povratni prevoz do letališča 58 €
 • dodatne nočitve oziroma podaljšanje počitnic v Cancunu (Playa del Carmen) /zahtevajte dodatni izračun/
 • enoposteljna soba 259 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
Popusti: 

otrok od 0 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije