Brazilija

Vrhunci Brazilije z Amazonijo, 4.10., 26.11.2024, 20.1., 21.3.2025

Potovanje po temperamentni tropski deželi, polni pozitivne energije, na katerem v eni državi spoznamo različne nianse istega nasmeha. V prvem delu obiščemo in doživimo vse glavne znamenitosti Brazilije...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
3990,00 €
Aktivne počitnice
Potovanja po Svetu

1. dan: LJUBLJANA - EVROPA – RIO DE JANEIRO

Zbor v Ljubljani in prevoz do letališča v Benetkah in let do Brazilije, zvečer prihod v eno najlepših mest na svetu – Rio de Janeiro oz. »Čudovito mesto« (Cidade maravilhosa) kot ga imenujejo domačini. Nočitev v hotelu v bližini slavne Copacabane. (letalo, H)

2. dan: RIO DE JANEIRO

Po zajtrku ob zvokih sambe in bossa nove začnemo okrivati čare Ria. Odpeljemo se na goro Corcovado, kjer nas v vsej svoji veličini osupne eno izmed sedmih čudes sveta – kip Kristusa Odrešenika (UNESCO). Ustavimo se ob enem najbolj slavnih nogometnih stadionov na svetu, znameniti Maracani in nato še na prizorišču slavnega karnevala šol sambe Sambódromu, ki je nastal po načrtih svetovno priznanega arhitekta Oscarja Niemeyerja. V predelu Santa Tereza občudujemo prav posebno umetniško stopnišče Selaron in obiščemo nenavadno metropolitansko katedralo. Po slastnem kosilu v tipični brazilski restavraciji »churrascaria«, se preko Copacabane lahko sprehodimo vse do plaže Ipanema, ki je inspirirala velike mojstre bossa nove in zaključimo dan s prekrasnim sončnim zahodom na rtu Arpoador. Prijetno utrujeni prespimo v hotelu. (H, Z, K)

3. dan: RIO DE JANEIRO – favela ROCINHA

Zajtrk. Dopoldan obiščemo najbolj prisrčne Brazilce – preproste prebivalce največje brazilske favele Rocinha (varen in voden ogled). Kratek sprehod po zgodovinskem centru mesta z mogočnimi poslopji, parki in trgi: Praça XV, imperialna palača, Travessa do Comércio… Nekaj lokalnega bomo našli za kosilo, nato pa si ogledamo slavni Mural de Cobra, ki predstavlja ulično umetnost Ria (največja ulična stenska poslikava na svetu) ter postanemo pri futuristični zgradbi Muzeja jutrišnjega dne. Za zaključek popoldneva se s kabinsko žičnico povzpnemo na grič Pão de Açúcar – Sladkorni stožec z nepozabnim razgledom na mesto. Nočitev v hotelu. (H, Z) 

4. dan: RIO DE JANEIRO – FOZ DO IGUAÇU (slapovi Iguaçu, brazilska stran)

Zajtrk. Zajtrk. Čas bo za jutranji skok v morje na slavni Copacabani, nato pa se odpravimo na letališče in poletimo proti jugu države, proti tromeji Brazilije z Argentino in Paragvajem – do enega izmed sedmih naravnih čudes sveta in ene največjih naravnih atrakcij na svetu – slapov Foz do Iguaçu (UNESCO).  Veličastni slapovi so eno izmed sedmih naravnih čudes sveta – širši so od Viktorijinih in višji od Niagarskih slapov! Več kot 250 ločenih slapov pada v globino do 80 metrov, bobnenje pa se sliši več kot 25 km daleč. Si predstavljate sceno? Slapovi se razprostirajo na brazilski in na argentinski strani – vsaka je vredna ogleda. Danes slapove obiščemo z brazilske strani, ki nudi širšo perspektivo s prekrasnim pogledom na celotne slapove, ki ga nikakor ne smemo zamuditi. Uživamo v bujnem zelenju in bučanju slapov. Nočitev. (letalo, H, Z)

5. dan: FOZ DO IGUAÇU (slapovi Iguaçu, argentinska stran)

Zajtrk. Danes si slavne slapove ogledamo z argentinske strani. Prečkamo mejo in dan namenimo odkrivanju narave v narodnem parku. Po “zgornji poti” se sprehodimo vse do navdušujočega Hudičevega grla (Garganta do Diabo), ki zaradi svoje veličine na mnoge naredi največji vtis. V iskanju “najboljše” fotografije se odpravimo na krajše sprehode po okolici. Uživamo v bujnem zelenju in bučanju slapov, družbo nam delajo navihani coatiji. Za doplačilo se lahko s hitrim čolnom zapeljete tudi v neposredno bližino slapov (Gran Aventura). Vas zanima indijanska legenda o nastanku teh slapov? Popoldne se vrnemo nazaj na brazilsko stran, kjer si bomo lahko zvečer privoščili večerjo s predstavo latinsko ameriških plesov. (H, Z)

6. dan: FOZ DO IGUAÇU - MANAUS

Zajtrk. Dan začnemo z ogledom enega izmed čudes tehničnega sveta – drugi največji hidroelektrični jez na svetu – jez Itaipú. Nahaja se na reki Paraná, na meji med Brazilijo in Paragvajem, dolg je 7,2 kilometra in širok 225 m. V skladu s časom si danes lahko privoščite še prelet s helikopterjem, da si slapove reke Iguaçu ogledate še s ptičje perspektive. Obiščemo še Ptičji park (Parque das Aves), kjer v večini živijo živali, rešene pred tihotapljenjem in ujetništvom. Preživimo čas v družbi tukanov, raznobarvnih papig, flamingov, kolibrijev in ostalih eksotičnih ptičjih vrst. Vidimo tudi anakondo, aligatorje ter enega največjih orlov na svetu – harpijskega orla. Nato pa let globoko v amazonski pragozd, v mesto Manaus, od koder se naslednji dan odpravimo na avanturo v džunglo. Nastanitev in nočitev v hotelu v Manausu. (letalo, H, Z)

7. dan: MANAUS – AVANTURA V OSRČJE AMAZOSKIH GOZDOV

Ste pripravljeni na doživetja v džungli? Po zajtrku gremo najprej do nenavadnega srečanja dveh voda – Rio Negro in Rio Solimoes (temna in svetla reka), kjer se reki združita in se ne mešata. Privoščimo si kratek postanek za opazovanje tega naravnega čuda nato pa nadaljujemo avanturo vzdolž “črne reke”. Reko začutimo še pobližje, ko bomo z motornimi kanuji raziskovali majhne pritoke imenovane igarapes. Prispemo do lodgeja (ali pousade), ki bo naš današnji džungelski dom. Po kosilu se odpravimo na raziskovanje poplavljenih gozdov, v naši družbi bodo eksotične živali, ptice, opice, če bomo dovolj hitri, nam tudi pogled na lenivca ne uide. Ko se vrnemo nazaj v lodge nas čaka tudi večerja. Nočitev. (P*, Z, K, V)

8. dan: AVANTURA V OSRČJE AMAZOSKIH GOZDOV (RIO NEGRO)

Prebudimo se zelo zgodaj, da ujamemo džungelski sončni vzhod, ki je doživetje zase. Po zajtrku se odpravimo na daljši sprehod, kjer se bomo med drugim naučili tudi kako preživeti v džungli, kako uporabljati zdravilne rastline in kako narediti spominke iz palminih listov. Po kosilu bomo lahko lovili čisto prave piranhe. Če nam bo vreme naklonjeno, nas danes čaka še eno prav posebno doživetje – eno noč bomo prespali v visečih mrežah sredi džungle. Brez skrbi, nič nas ne bo pojedlo. Naš lokalni vodnik nam bo pripravil večerjo, nato pa se odpravimo še na nočno avanturo s ciljem uzreti kajmana – vrsto aligatorja, ki ga bo naš lokalni vodnik ujel kar z golimi rokami – in ga nato seveda tudi izpustil nazaj v naravo. Bomo poskusili tudi mi? Nočitev sredi džungle, s koncertom zvokov džungelske narave. (viseče mreže, Z, K, V)

9. dan: RIO NEGRO – MANAUS

Po zajtrku si privoščimo še zadnji sprehod, nato pa obiščemo prvotne domačine – potomce pravih amazonskih Indijancev. Spoznamo njihov način življenja, njihovo kulturo in navade. Si za dvig energije privoščimo pravo amazonsko guarano ali açai? Po slovesu od prijaznih domačinov počasi odrinemo nazaj proti Manausu, kamor prispemo v popoldanskih urah. Nekje po poti bomo našli še priložnost, da bomo lahko zaplavali skupaj z rožnatimi delfini. Nočitev v hotelu v Manausu. (H, Z, K)

10. dan: MANAUS – SÃO PAULO

Zajtrk. Dopoldan si ogledamo glavne znamenitosti mesta Manaus, ki je dobilo ime po indijanskem plemenu Manaos, kar pomeni Mati bogov in je bilo v 19. stol. zaradi monopola v trgovini s kavčukom zelo bogato. Vas zanima vohunska zgodba o kavčukovih semenih? Sredi džungle so takrat zgradili celo opero, ki se je ohranila do danes, zato so Manaus nekaeri imenovali tudi Pariz v džungli. Morda bo dovolj časa tudi za obisk indijanske tržnice z domorodskimi obrtnimi izdelki in zvarki. Odpravimo se proti letališču in poletimo v São Paulo, velikansko urbano metropolo, ki je najpomembnejše gospodarsko središče Brazilije in hkrati prestolnica kulture v Latinski Ameriki. Avantgardno in inovativno mesto, ki v arhitekturi, umetnosti in gastronomiji ohranja tradicije več kot 70 narodnosti, hkrati pa vedno odprto za novosti in raznolikost. Nočitev v hotelu.

(letalo, H, Z)

11. dan: SÃO PAULO

Po zajtrku odkrivamo najznamenitejše dele tega ogromnega mesta, ki ga nekateri imenujejo tudi južnoameriški New York. Najprej se odpravimo na sprehod po znameniti Avenidi Paulista. Ogled starega centra mesta si organiziramo kar z podzemno železnico (metro), kar je svojevrstno doživetje. Dotaknemo se japonske četrti, obiščemo prvotno jedro São Paula, kjer še danes stoji najstarejša zgradba v mestu Patio do Colégio, v neposredni bližini pa se bohoti tudi katedrala Se. Morda se povzpnemo na kako izmed visokih zgradb z razgledom na betonsko džunglo. V skladu s časom lahko popoldne obiščete slavni muzej MASP ali morda kakšno drugo znamenitosti po vaši želji. Prijetno utrujeni prespimo v hotelu. (H, Z)

12. dan: SÃO PAULO – COSTA VERDE– PARATY

Po zajtrku se odpravimo na vožnjo po slikoviti poti ob Zeleni obali (Costa Verde). Na eni strani atlantski pragozd, na drugi atlantski ocean, vmes pa mi. Naš cilj je eden izmed koloinialnih draguljev na brazilski obali – slikovito mestece Paraty. Stopimo nazaj v čas in se sprehodimo po ulicah z lepo ohranjeno kolonialno arhitekturo. Mestece je ohranilo svoj kolonialni šarm do danes, skupaj z ozkimi tlakovanimi ulicami. Danes je smatrano kot del svetovne kulturne dediščine (UNESCO). Nočitev v pousadi. (P*, Z)

13. dan: PARATY – SERRA DA BOCAINA (džipi 4x4).

Zajtrk. Z džipi se odpravimo na izlet v narodni park Serra da Bocaina. Obiščemo nekaj čudovitih slapov s kristalno čisto vodo, po želji se lahko pod njimi tudi okopate. Privoščimo si nekaj kratkih sprehodov po delu slavne Zlate poti. Spoznavamo lokalno floro in favno ter obujamo spomine na zlate kolonialne čase. Obiščemo tradicionalno destilarno, kjer spoznamo postopek izdelave znamenite cachaçe (žganja iz sladkornega trsa). Ste za degustacijo? Nočitev v pousadi. (P*, Z)

14. dan: PARATY – izlet z ladjico

Po zajtrku se z barko, ki čaka samo na nas odpravimo iskat pozabljen zaklad na eno izmed slikovitih plaž, oz. jih obiščemo kar več, saj ne vemo kje je zaklad skrit. Popoldne pa odkrivamo še preostale čare Paratyja, ki je bil v 18. stoletju drugo najpomembnejše pristanišče v Braziliji, preko katerega so Portugalci v domovino prevažali zlato in dragulje. Slikovito mestece nas ne bo pustilo ravnodušne. Zakaj si danes zvečer ne bi kar sami pripravili caipirinhe – najbolj slavnega brazilskega koktejla? Nočitev v pousadi. (P*, Z)

15. dan: PARATY – COSTA VERDE – RIO DE JANEIRO – polet proti EVROPI

Zajtrk. Odpravimo se še na drugi del vožnje po Costa Verde proti nam že dobro znanemu Riu. Vožnja do letališča in polet proti Evropi. Nočemo še domov! (letalo, Z)

16. dan: EVROPA – LJUBLJANA

Pristanek na letališču v Benetkah. Prevoz do Ljubljane in naša Brazilska pravljica je sklenjena. (letalo)

V času objave potovanja notranji leti niso potrjeni, zato lahko pride do prilagoditve programa glede na vozne rede letal. 

Datum odhoda: 
4.10., 26.11.2024, 20.1., 21.3.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 
Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
  4098 € 3990 €
Obvezna doplačila    
Doplačilo za skupino v velikosti 7 - 10 oseb   210 €
Doplačilo za skupino v velikosti 11 - 14 oseb   120 €
Doplačila po želji    
Doplačilo za enoposteljno sobo   290 €
Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A **   5.02 %
     
Popusti    
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču   10 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču   15 %

Cena (najmanj 15 oseb) vključuje: prevoz Ljubljana – letališče – Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (349 EUR), 3 notranji leti, nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom ali kombijem, vožnjo na Corcovado, vožnjo s čolni na Rio Negro, ladjica v Paraty-ju, izlet z jeepi, slovensko vodenje in lokalne vodnike, vstopnine po programu, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitve in prehrana: 14 nočitev v hotelih ali pousadah 3* z zajtrkom, 4 kosila, 2 večerji.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):
– priporočljive napitnine: 50 EUR.

Možni dodatni izleti (na kraju samem):
– vožnja s čolni na slapovih Iguaçu (Gran Aventura, argentinska stran) cca 70 EUR,
– polet s helikopterjem preko slapov Iguaçu cca 120 EUR,
– predstava latinsko ameriških plesov z večerjo v Foz do Iguaçu cca 60 EUR.

VIZE: Vizuma za Brazilijo ne potrebujemo. Potrebujemo vsaj še 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja.

ZDRAVJE: Cepljenje proti rumeni mrzlici je priporočljivo, ni pa obvezno. Dodatne informacije dobite na najbližjem Zavodu za zdravstveno varstvo, kjer se lahko posvetujete tudi za morebitna druga cepljenja in zdravstveno zaščito.

Število dni: 
16

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Vrhunci Brazilije z Amazonijo, 4.10., 26.11.2024, 20.1., 21.3.2025

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon