TROPSKE POČITNICE
Zanzibar

Zanzibar - tropske počitnice - 10 dni

Otok Zanzibar oz. Unguja je priljubljena destinacija in eno največjih svetovnih kulturnih križišč, kjer se Afrika sreča z Arabijo in Indijskim oceanom. Potovanje na ta očarljiv arhipelag ponuja nekaj za...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1878,00 €
Potovanja po Svetu
Aktivne počitnice

1. dan: LJUBLJANA – ZANZIBAR
Zbor v Ljubljani, vožnja do Dunaja. Polet preko vmesnega letališča proti Zanzibarju. (letalo)

2. dan: ZANZIBAR – ogled Stone Town
Predviden pristanek na Zanzibarju je v popoldanskih urah. Po ureditvi vseh formalnosti ogled Stone Towna. Sprehodimo se po kamnitem mestu, kjer začutimo skrivnosten pridih arabskega sveta, kajti mesto je bilo skoraj 200 let prestolnica Omanskega sultanata. Vplivi tega časa so pustili mestu neizbrisen pečat. Ozke ulice, številne mošeje, tržnice, pristanišče, trdnjava … Drug svet, kjer imamo občutek, da smo nekje na Bližnjem vzhodu in ne v Afriki. Seveda so se primešali tudi afriški vplivi in nastala je nenavadna mešanica, ki zapelje v svoj vrtinec dogajanja. Vrnitev v hotel in nočitev. (H*, letalo)

3. dan: ZANZIBAR – opcijski izlet do otoka PRISON ISLAND
Zajtrk. Prosto za lastno raziskovanje, ki ga lahko popestrimo z opcijskim izletom do otoka Prison island, kjer bomo lahko opazovali velikanske želve. Popoldan lahko po želji (za doplačilo) obiščete muzej Fredija Mercurya. Ste za sprehod ob plaži in opazovanje sončnega zahoda? Nas premamijo čudovite vonjave iz sosednjega parka? Zvečer ne smemo zamuditi nočnega marketa Frodhani, kjer si lahko privoščimo odlično lokalno hrano. Nočitev. (H*, Z)

4. dan: ZANZIBAR- NP Jozani in center morskih alg – JAMBIANI/ PAJE
Zajtrk. Vožnja do Narodnega parka Jozani, kjer nas bo pot vodila skozi habitat mangrov in kjer bomo lahko videli kar nekaj živali. Park je dom redki vrsti opic Columbus, endemični vrsti Zanzibar Sykes, dvema vrstama antilop, zanzibarskemu leopardu, 50 različnim vrstam metuljev in 40 vrstam ptic. Po ogledu sledi vožnja do Seaweed centra, kjer izvemo vse o naravni pridelavi izdelkov iz morskih alg. Sledi še vožnja do hotela in nočitev. (H*, Z)

5. dan: JAMBIANI/ PAJE – plantaža začimb - NUNGWI (počitnice)
Zajtrk. Zanzibar je že dolgo znan kot otok začimb, katerih pridelavo na veliko so začeli omanski sultani v 17. stoletju. Nageljnove žbice, cimet, muškatni orešček, poper, žafran … Vse to in še več zelo dobro uspeva v značilnem tropskem podnebju Zanzibarja. Otok je še vedno poln začimbnih plantaž, eno izmed njih obiščemo na poti. Po ogledu sledi vožnja proti severu, do počitniškega resorta. Prosto za počitnice. (H*, Z)

6. dan: NUNGWI (počitnice)
Zajtrk. Prosti dan za uživanje na rajskih plažah Zanzibarja. Čas lahko izkoristimo za počitnikovanje, lahko pa uživamo v številnih drugih aktivnostih. Možnosti je veliko – od opcijskih izletov, do snorklanja, potapljanja, vožnje s tradicionalnim lesenim čolnom … Ali zgolj uživanje počitniškega vzdušja v kraju Nungwi. (H*, Z)

7. dan: NUNGWI (počitnice)
Zajtrk. Prost dan za uživanje na rajskih plažah Zanzibarja. Čas lahko izkoristimo za počitnikovanje, lahko pa uživamo tudi v številnih drugih aktivnostih. Možnosti je veliko – od opcijskih izletov, do snorklanja, potapljanja, vožnje s tradicionalnim lesenim čolnom … Ali zgolj uživanje počitniškega vzdušja v kraju Nungwi. (H*, Z)

8. dan: NUNGWI (počitnice)
Zajtrk. Prosti dan za uživanje na rajskih plažah Zanzibarja. Čas lahko izkoristimo za počitnikovanje, lahko pa uživamo tudi v številnih drugih aktivnostih. Možnosti je veliko – od opcijskih izletov, do snorklanja, potapljanja, vožnje s tradicionalnim lesenim čolnom … Ali zgolj uživanje počitniškega vzdušja v kraju Nungwi. (H*, Z)

9. dan: NUNGWI – EVROPA
Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče (odjava iz sobe do 10 ure). Vožnja na letališče in polet preko vmesnega letališča proti Evropi. (Z, letalo)

10. dan: EVROPA – LJUBLJANA
Nadaljevanje poleta proti Dunaju. Sledi še vožnja do Ljubljane. (letalo)

Datum odhoda: 
SKUPINSKI ODHOD s slovenskih spremljevalcem z redno letalsko linijo iz Ljubljane – 22. 9., 13. 10., 26. 10., 17. 11., 1. 12., 8. 12., 13. 12., 27. 12. 2023; 19. 1., 2. 2., 16. 2., 23. 2., 8. 3., 22. 3. 2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana/Dunaj
Cene/Termini: 

Odhodi: 28.10.2023

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
10
Cena vključuje: 

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (344 eur), 3 nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, 4 nočitve z zajtrkom v hotelu 4*, vse prevoze in oglede po programu, vstopnina NP Jozani, center morskih alg in plantaža začimb, slovensko vodenje in lokalne sodelavce, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Opcijski izleti:

–       opcijski izlet Prison island od 50 EUR,

–       opcijski Maasai world od 45 EUR,

–       opcijski izlet obisk lokalne vasice, ruševine in jame od 45 EUR.

VIZE: Slovenski državljani za vstop v Tanzanijo potrebujemo vizum. Pridobimo ga na letališču, ob vstopu v državo. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj 6 mesecev od konca potovanja in ima vsaj dve prazni strani za žig in vizo. Plačilo vizuma se izvede v gotovini, v ameriških dolarjih (50 USD).

ZDRAVJE: Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Podrobnejše informacije pred potovanjem lahko poiščete tudi na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Malarija: uradno je Tanzanija malarično področje. Cepljenje ni obvezno. V praksi so kraji, kamor potujemo, le pogojno rizični. Pomembna je PREVENTIVA – močnejši repelenti proti komarjem (DEET med 30 in 50 % ali več kot 20 % pikaridina) ter dolga oblačila in zaprta obuvala. Tablete proti malariji (antimalariki) niso obvezne in lahko imajo stranske učinke, pred uporabo je nujen posvet z vašim zdravnikom. Vse dodatne informacije o boleznih in predhodni zaščiti lahko dobite na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana za več informacij obiščite: http://www.nijz.si.

Rumena mrzlica: cepljenje je obvezno le za potnike, ki prihajajo v Tanzanijo iz endemičnih območij (to Evropa ni).

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Zanzibar - tropske počitnice - 10 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon