ZDA & TORONTO, 9 dni - 21.08.2023

WASHINGTON, NIAGARSKI SLAPOVI, TORONTO, NEW YORK, 9-DNEVNO POTOVANJE Veličastni Niagarski slapovi, Toronto in najpomembnejši mesti vzhoda ZDA: prestolnica Washington in vedno atraktivni New York ... Krožno...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2450,00 €
Avtobusna potovanja
Počitnice za družine

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 4.00, pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru ter vožnja do letališča Dunaj. Ob 12.30 polet letala družbe Air France proti Parizu. Tam takojšen prestop na drugo letalo in polet ob 16.45 proti Washingtonu. Pristanek na letališču Dulles ob 19.10 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih organiziran transfer do hotela. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Ves dan spoznavanje znamenitosti WASHINGTONA, prestolnice Združenih držav Amerike: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku takojšen odhod iz Washingtona v državo Pennsylvanio do LANCASTER COUNTY. Ta predel je znan kot dežela Amišev. Obisk tipične amiške hiše – farme. Nadaljevanje vožnje in poznopopoldanski prihod v zvezno državo New York do mesta CORNING. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja do NIAGARSKIH SLAPOV. Ogled veličastnih slapov med jezeroma Erie in Ontario z ameriške in po prečkanju meje še s kanadske strani. Po želji vožnja z ladjico pod slapove. Sledi nastanitev, predvidoma na kanadski strani.

5. dan: Zajtrk. Vožnja ob Ontarijskem jezeru do največjega kanadskega mesta TORONTO. Po prihodu v mesto panoramska vožnja in ogledi: parlamentarna poslopja, mestna hiša, Eaton Center, nabrežje. Možen vzpon na 550-metrski stolp CN, od koder se nudi razgled na mesto in jezero. Vožnja iz Toronta ob Ontarijskem jezeru nazaj do hotela. Nočitev.

6. dan: Po zajtrku prestop nazaj v ZDA in vožnja preko zvezne države New York na relaciji Buffallo-Binghamton-Scranton z vmesnimi postanki. Proti večeru prihod v NEW YORK. Prvi panoramski krog skozi mesto, namestitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled (vožnja ta dan predvidoma z javnim prevozom) znamenitosti v središču New Yorka z našim vodnikom: Zgornji in Spodnji Manhattan, Peta avenija, Wall Street, Centralni park, Liberty Island s kipom svobode ... Po želji obisk nebotičnika Empire State Building oz. stolpa »Tower of Freedom«. Možnost vožnje z ladjico po reki Hudson ... Nočitev v hotelu.

8. dan: Zajtrk in odhod iz New Yorka v državo Pennsylvanio. Prihod v PHILADELPHIO, prvo prestolnico Združenih držav Amerike. Ogled mesta: Park neodvisnosti (zvon svobode, dvorana neodvisnosti), Wallnut Street, mestna hiša, spomenik Rockyju ... Proti večeru prihod na letališče Dulles v Washingtonu. Ob 21.00 polet letala družbe Air France. Nočni let proti Evropi, obrok na letalu.

9. dan: Pristanek na letališču v Parizu predvidoma ob 10.40 dopoldan po lokalnem času. Prestop na drugo letalo in popoldanski polet proti Dunaju, s predvidenim pristankom ob 17.00. Sledi še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Maribora, Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane.

Datum odhoda: 
21.08.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

CENA:    2.450 EUR pri najmanj 12 potnikih
               2.590 EUR pri najmanj 8 potnikih

5% POPUST ZA HITRE PRIJAVE IN CELOTNO PLAČILO DO 15.5.2023!

CENA VKLJUČUJE: 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, letalski prevoz Dunaj–Pariz–Washington in nazaj v ekonomskem razredu, vse letališke takse, vključen 1 kos ročne in 1 kos velike prtljage do 23 kg, organiziran transfer iz Slovenije do letališča na Dunaju in nazaj, vsi prevozi po programu v ZDA in Kanadi (predvidoma z najetim komfortnim ameriškim kombijem, kjer bo naš vodnik tudi voznik), vstopno dovolilnico ESTA, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.


MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 550 EUR za 7 nočitev,
- za vstopnine v razne muzeje in znamenitosti ter za enodnevni javni prevoz v New Yorku = predvidoma cca. 120 – 130 USD (vodniku na poti),


MOŽEN POPUST: za 3. oz. 4. osebo v isti sobi = 170 EUR/osebo.

OPOMBE:
- Zajtrki v ameriških hotelih niso nujno sestavni del ponudbe. Ponekod je lahko vključen enostaven kontinentalni zajtrk (mufin in kava), če zajtrka v hotelu ne bo, ga bomo organizirali izven hotela.
- Sobe v ameriških hotelih imajo do dve široki postelji (primerno za 3 ali 4 osebe, ki se med sabo poznajo). Dodatnih postelj v sobi ni.
- Ob prijavi je treba obvezno oddati kopijo svojega potnega lista, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Za pridobitev ESTE je potrebno sporočiti tudi podatke o poklicu in zaposlitvi (ime in naslov podjetja ali ustanove, kjer ste zaposleni, imena in priimke staršev vključno z dekliškim priimkom matere).
- Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.
- V primeru večjega zanimanja (vsaj 25 oseb), bomo potovanje izvedli z najetim avtobusom. V tem primeru bo obračunana enak cena, ki za izvedbo v manjši skupini velja pri najmanj 12 potnikih.

 

Število dni: 
9

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZDA & TORONTO, 9 dni - 21.08.2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon