ZDA

ZDA & TORONTO - 9 dni, 24.8.2024

WASHINGTON, NIAGARSKI SLAPOVI, TORONTO, NEW YORK, 9-DNEVNO POTOVANJE Veličastni Niagarski slapovi, Toronto in najpomembnejši mesti vzhoda ZDA: prestolnica Washington in vedno atraktivni New York ... Krožno...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2590,00 €
Potovanja po Svetu

1. dan: Zbor potnikov na tržaškem letališču Ronchi v zgodnjih jutranjih urah. Polet letala družbe Ita Airways ob 6.40 proti Rimu in ob 10.40 nadaljevalni polet proti ZDA. Obrok na letalu in pristanek na letališču Dulles - Washington ob 14.40 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih organiziran transfer v  mesto. Prva krožna panoramska vožnja. Nastanitev v hotelu in nočitev. 

2. dan: Zajtrk. Ves dan spoznavanje znamenitosti WASHINGTONA, prestolnice Združenih držav Amerike: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Nočitev v hotelu.     

3. dan: Po zajtrku takojšen odhod iz Washingtona v državo Pennsylvanio do LANCASTER COUNTY. Ta predel je znan kot dežela Amišev. Obisk tipične amiške hiše – farme. Nadaljevanje vožnje in poznopopoldanski prihod v zvezno državo New York do mesta CORNING. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja do NIAGARSKIH SLAPOV. Ogled veličastnih slapov med jezeroma Erie in Ontario z ameriške in po prečkanju meje še s kanadske strani. Po želji vožnja z ladjico pod slapove. Sledi nastanitev, predvidoma na kanadski strani. 

5. dan: Zajtrk. Vožnja ob Ontarijskem jezeru do največjega kanadskega mesta TORONTO. Po prihodu v mesto panoramska vožnja in ogledi: parlamentarna poslopja, mestna hiša, Eaton Center, nabrežje. Možen vzpon na 550-metrski stolp CN, od koder se nudi razgled na mesto in jezero. Vožnja iz Toronta ob Ontarijskem jezeru nazaj do hotela. Nočitev. 

6. dan: Po zajtrku prestop nazaj v ZDA in vožnja preko zvezne države New York na relaciji Buffallo-Binghamton-Scranton z vmesnimi postanki. Proti večeru prihod v NEW YORK. Prvi panoramski krog skozi mesto, namestitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled (vožnja ta dan predvidoma z javnim prevozom) znamenitosti v središču New Yorka z našim vodnikom: Zgornji in Spodnji Manhattan, Peta avenija, Wall Street, Centralni park, Liberty Island s kipom svobode ... Po želji obisk nebotičnika Empire State Building oz. stolpa »Tower of Freedom«. Možnost vožnje z ladjico po reki Hudson ... Nočitev v hotelu.   

8. dan: Zgoden jutranji odhod iz New Yorka v državo Pennsylvanio. Prihod v PHILADELPHIO, prvo prestolnico Združenih držav Amerike. Krajši ogled mesta: Park neodvisnosti (zvon svobode, dvorana neodvisnosti), Wallnut Street, mestna hiša, spomenik Rockyju ... Prihod na letališče Dulles v Washingtonu v zgodnjih popoldanskih urah. Ob 16.30 polet letala družbe Ita Airways. Nočni let proti Evropi, obrok na letalu.  

9. dan: Pristanek na letališču v Rimu predvidoma ob 7.15 zjutraj po lokalnem času. Prestop na drugo letalo in še polet proti Trstu, s predvidenim pristankom ob 10.25. Zaključek potovanja. 
 

Datum odhoda: 
24.8.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

CENA:        2.590 EUR pri najmanj 12 potnikih
                   2.690 EUR pri najmanj 8 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, letalski prevoz Trst–Rim–Washington in nazaj v ekonomskem razredu, vse letališke takse, vključen 1 kos ročne in 1 kos velike prtljage do 23 kg, vsi prevozi po programu v ZDA in Kanadi (predvidoma z najetim komfortnim ameriškim kombijem, kjer bo naš vodnik tudi voznik), strošek vstopne dovolilnice ESTA, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo. 
 
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 
- za sobo 1/1 = 590 EUR za 7 nočitev,
- za prevoz iz Maribora, Sl. Bistrice, Celja oz. Ljubljane do let. Trst in nazaj = 55 EUR/osebo.
 
MOŽNA DOPLAČILA na poti: za vstopnine v razne muzeje in znamenitosti ter za enodnevni javni prevoz v New Yorku = predvidoma 130 – 140 USD. 
MOŽEN POPUST: za 3. oz. 4. osebo v isti sobi = 180 EUR/osebo.
 
OPOMBE: 

- zajtrki v ameriških hotelih niso nujno sestavni del ponudbe. Ponekod je lahko vključen enostaven kontinentalni zajtrk (mufin in kava), če zajtrka v hotelu ne bo, ga bomo organizirali izven hotela. Zadnji dan bo enostavnejši zajtrk (kava in rogljiček) zaradi zgodnejše ure odhoda verjetno organiziran na poti. 
- sobe v ameriških hotelih imajo do dve široki postelji (primerno za 3 ali 4 osebe, ki se med sabo poznajo). Dodatnih postelj v sobi ni.
 
POMEMBNO:
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega potnega lista, katerega veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Za pridobitev ESTE je potrebno sporočiti tudi podatke o poklicu in zaposlitvi (ime in naslov podjetja ali ustanove, kjer ste zaposleni, imena in priimke staršev vključno z dekliškim priimkom matere),
- osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA, enako velja za tiste, ki so po januarju 2021 obiskali Kubo. 
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo. 

Število dni: 
9

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZDA & TORONTO - 9 dni, 24.8.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon