ZELENA UMBRIJA in ČOKOLADA

Kratek opis: 
Obiskali bomo opečnato mestece Gubbio, srednjeveško mestece Assisi, prestolnico Umbrije - Perugio ter Orvieto.

Prevoz:

1. DAN: Slovenija - Gubbio - Assisi
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v Italijo mimo Benetk, Bologne in Riminija do opečnatega mesteca Gubbio, ki mu pravijo tudi "umbrijska Siena" in je od 15. stol. dalje pomembno središče pološčene lončevine. Med sprehodom po starem mestnem jedru bomo pobliže spoznali ložo Dei Tirattori, cerkev Sv. Frančiška in palačo konzulov. Nadaljevanje do srednjeveškega mesteca Assisi, kjer je Sv. Frančišek Asiški ustanovil svoj red. Gotska cerkev je bila sezidana kmalu po njegovi smrti. Ne bomo pozabili niti na Giottove umetnine. Vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.
 
2. DAN: Perugia – Orvieto – Slovenija
Po zajtrku se odpravimo do prestolnice Umbrije, srednjeveške Perugie. Našo pozornost bo pritegnil Palazzo dei Priori in Fontana Maggiore, ki je slavno delo očeta in sina Pisano. Kraj je dobro poznan tudi po sladkih čokoladnih dobrotah. Po želji ogled muzeja Perugina in tovarne čokolade. Pot nas bo vodila do mesteca Orvieta, ki se razteza na vulkanskem skalovju, s čudovitim razgledom na dolino. V mesto se povzpnemo z zobato železnico. Tu najdemo najlepšo gotsko katedralo v Italiji s čudovitim mozaičnim pročeljem, razne keramične izdelke in odlično vino. Ob dogovorjeni uri nadaljevanje vožnje proti domu z vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.
 
CENA: kontaktirajte nas za ceno
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah, zunanje oglede po programu, 1 x polpenzion hotelu 3*, povratna vožnja z zobato železnico v mesto Orvieto, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije.
DOPLAČILA: vstopnine med ogledi, vstopnina v muzej čokolade.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz na navedenih relacijah, zunanje oglede po programu, 1 x polpenzion hotelu 3*, povratna vožnja z zobato železnico v mesto Orvieto, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

Sorodne destinacije