Zelenortski otoki

Zelenortska nagajivščina - 11 dni

Čudovita narava Santa Antaa, živost vzdušja v ritmu glasbe Sao Vincenteja in čudovite atlantske plaže otoka Sal. To so glavni poudarki treh otokov zelenortskega otočja, izgubljenega nekje med Afriko in...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1989,00 €
Potovanja po Svetu
Počitnice za družine

1. dan: LJUBLJANA – SAO VINCENTE

Zbor potnikov v Ljubljani in vožnja do okoliškega letališča, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti Zelenortskim otokom, na otok Sao Vincente v oceanski skupini otokov. Po pristanku se odpeljemo v mesto ter se namestimo v penzionu. Sledi krajši pohod in po želji kopanje. Vrnitev v mesto.  Nočitev. (letalo, H)

*pohod (3,5km, 1,5 ure).  Odsvetujemo za tiste z vrtoglavico. Alternativa je sprehod po plaži in vasici.

2. dan: SAO VINCENTE

Zajtrk. Mesto Mindelo je kulturna prestolnica dežele in si ga z veseljem ogledamo. Kajti Mindelo nas osvoji na prvi pogled. Skrito v zalivu – vulkanskem kraterju – v sebi nosi zgodbo! Najbolj živo mestece, v katerem začutiš dogajanje nekdanjih časov. Mesto zaživi zvečer, najprej v mnogih restavracijah z živo glasbo, potem pa kot kdo … V disku do jutranjih ur? (H, Z)

3. dan: SAO VINCENTE- izlet po otoku

Zajtrk. Raziščemo otok, na katerem je vsega po malem. Najprej se odpeljemo do vznožja gore, od koder sledi pohod na najvišji vrh otoka s čudovitim razgledom na sosednje otoke.Čaka nas kopanje v Atlantiku s sprehodom po pravih puščavskih sipinah ter pogled na dva vulkanska kraterja. Potem se odpeljemo v “Wadi”, kjer se srečamo s pravimi puščavskimi oazami.  Vrnitev v mesto, počitek ali nočno življenje. Kajti to je res čudovito mesto, naužijte se življenja, da ga ponesete v veličastje naslednjih dni …Nočitev. (H, Z)

* pohod (500m višinske razlike, 2 uri, počasne hoje – po cesti ali po planinski poti)

4. dan: SAO VINCENTE – trajekt na otok SANTO ANTAO- izlet po otoku

Zajtrk. Vožnja s trajektom (dobra ura) do drugega viška potovanja, najbolj pristnega in raznovrstnega otoka, ki bi si že sam zaslužil potovanje. Po prihodu v mesto Porto Novo se vkrcamo na vozila in se odpeljemo na doživeto raziskovanje osrednjega dela otoka. Presenečenjem ni konca ne kraja, privoščimo si 3-urni pohod po neverjetni pokrajini! Čas za kosilo. Veseli smo prvega dne, vrnemo se v Porto Novo, se namestimo v prijetnem penzionu in prost večer. Nočitev. (H*, Z, trajekt)

*pohod (8km, ¼ poti na gor, ¾ na dol)

5. dan: SANTO ANTAO – PORTO NOVO – PONTA DO SOL

Zajtrk. Vrhunski dan raziskovanja najlepših kotičkov otoka – vzpon na vrh in enkratna panorama. Odpeljemo se na severni del otoka. Vožnja po cesti čez vrh otoka je pravi spektakel. Za vsakim ovinkom postanemo za fotko, krajši sprehod, panoramo … Na vrhu hriba se sprehodimo okoli kraterja in obiščemo nekaj lepih panoramskih točk. Sledi sprehod po eni izmed najbolj zelenih dolin na otoku (1,5 ure, 3 km). Čas za kosilo in vožnja do Ponta do Sol. Namestimo se v prijetnem penzionu. Priporočamo obisk gostilne pri Črnem mačku, kjer lahko prisluhnemo lokalni glasbi. Nočitev. (H, Z)

6. dan: SANTO ANTAO – PUNTA DO SOL – ob morju - PEDRACIN

Zajtrk. Danes nas čaka morda najbolj dramatičen dan – visoko nad klifi razpenjenega oceana se vije cestica, po kateri hodimo in uživamo v vedno znova presenetljivih prizorih, ki se dogajajo za naslednjim ovinkom. Pridemo do vasice sredi gora v neverjetnem okolju. Lahko se spustimo do oceana ali nadaljujemo pot v vzdušju posebne energije po visokih klifih do Cruzinhe, od koder se doživeti in utrujeni odpeljemo v raj Pedracina, edinega kmečkega turizma v čudovitem okolju. Namestitev in nočitev. (H, Z)

*pohod (12 km, 4 ure, vzponi in spusti)

7. dan: SANTO ANTAO – PEDRACIN – PORTO NOVO – SAO VINCENTE

Zajtrk. Najprej se odpeljemo na ogled  šole, kjer otroke presenetimo z raznimi darili. Sledi triurni sprehod po dolini Paul (7 km), ki je najbolj zelen kotiček otokov in pravi tropski raj. Na sprehodu je obilo priložnosti za doživetje umirjenega in spontanega življenja domačinov. Obiščemo predelovalnico sladkornega trsa – destilarno slavnega punča in poskusimo odlično kavo. Pot nadaljujemo do morja in se po  atraktivni cesti odpeljemo v Porto Novo, kjer se okoli 16. ure vkrcamo na trajekt, ki nas na enourni vožnji odpelje nazaj proti Sao Vincenteju. Vožnja do hotela in namestitev. Nočitev. (P*, Z, trajekt)

8. dan: SAL - počitnice

Zajtrk. Vožnja na letališče in polet (preko Santiaga) v novo zgodbo, na otok Sal. Vožnja do penziona in namestitev. Prosto za počitnice. Bogata možnost izletov po želji. Hotel je v bližini dolge peščene plaže, v bližini mesteca Santa Maria, kjer mrgoli možnosti za odlično hrano in ribje specialitete ter druge aktivnosti. Nočitev. (P*, Z)

9. dan: SAL - počitnice

Zajtrk. Prosto za počitnice. Bogata možnost izletov po želji.  Nočitev. (P*, Z)

10. dan: SAL - počitnice

Zajtrk. Prosto za počitnice. Bogata možnost izletov po želji. Večerna vožnja na letališče. (Z)

11. dan: SAL – EVROPA – LJUBLJANA

Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

 

Ogledi so lahko tudi v drugačnem vrstnem redu.

V primeru vsaj 8. potnikov, potuje slovenski vodnik na otok Fogo (v tem primeru potujete z asistenco lokalnega vodnika), v nasprotnem primeru potuje z vami na otok Sal. Nazaj domov potujete skupaj.

Agencija si pridružuje pravico do prilagoditev in sprememb programa potovanja glede na notranje lete med otoki.

Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Odhodi: 20.09. in 25.10.2023

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
11
Cena vključuje: 

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (81  EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana,  notranji leti Sao Vincente – Sal z letališkimi pristojbinami in varnostnimi taksami, trajekt Sao Vincente–Sao Antao-Sao Vincente, nočitve in prehrana po spodnjem opisu, prevoze s klimatiziranim avtobusom in drugimi prevoznimi sredstvi, slovensko vodenje, lokalno vodenje, vstopnine po programu, stroške priprave in organizacije potovanja.

Nočitve: 2 nočitvi v hotelih 3-4* z zajtrkom, 7 nočitev v penzionu (preprosto, prijetno, čisto, dobro vzdušje).

Doplačila po želji (na kraju samem):– napitnine 40 EUR,– turistična taksa ob vstopu v državo 31 EUR.

DRUGI PODATKI:
VIZE: Slovenci potrebujemo 6-mesecev veljaven potni list. Vizum dobimo na letališču.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Zelenortska nagajivščina - 11 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon