»DOLINA PADAJOČIH VODA« - DOLINA REKE MALTE

Vožnja po čudoviti gorski cesti doline reke MALTE. Mik doline so ne le idilična naselja, temveč tudi tesni, korita in zlasti slapovi, saj imenujejo Malto tudi »dolina padajočih voda«.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Iz kraja po dogovoru se bomo odpeljali v jutranjih urah, mimo Trbiža in Beljaka, do Gmünda, kjer bo naš prvi postanek. Gmünd oz. Sovodenj je največji kraj v dolini reke Lieser, eno najbolj slikovitih in lepih mestec na Koroškem. Kraj je nastal kot počivališče popotnikov in selišče obrtnikov že zelo zgodaj, najbrž že v rimski dobi. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali župnijsko cerkev v gotskem slogu z nagrobniki in Glavni trg. V Gmündu je tudi Porschejev muzej, kjer so na ogled avtomobili, ki jih je tu konstruiral prof. dr.inž. Rerninad Porsche v letih med 1944 in 1950. Tu je razstavljenih okoli 20 sijočih poršejev. Tisti, ki boste želeli, si boste Porschejev muzej tudi ogledali (vstopnina se plača na licu mesta). Pot nas bo nato vodila po čudoviti gorski cesti doline reke MALTE. Mik doline so ne le idilična naselja, temveč tudi tesni, korita in zlasti slapovi, saj imenujejo Malto tudi »dolina padajočih voda«. Gorska cesta je izjemen gradbeni dosežek, saj pelje čez devet mostov in tunelov. Občudovali bomo številne naravne lepote doline in na višini 1900 m največji jez v Avstriji – KÖLNBREIN, ki je tudi ponos Avstrije. Sledi daljši postanek za sprehod ob jezu oz. jezeru s kristalno čisto vodo, v kateri odsevajo vrhovi Visokih Tur. Kosilo si bomo privoščili v razglednem stolpu ob jezeru, v katerem so na ogled tudi številne občasne razstave in mineraloška zbirka. Nato se bomo vrnili v dolino do jezera Seeboden, kjer je tudi zanimiv grad BURG SOMMEREGG, po dogovoru si bomo ogledali notranjost gradu – muzeja ali se popeljali po jezeru. Povratek domov je predviden v večernih urah.  

ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanji ogledi po programu, plačilo gorske ceste v dolini Malta, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.     
Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, zunanji ogledi po programu, plačilo gorske ceste v dolini Malta, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

»DOLINA PADAJOČIH VODA« - DOLINA REKE MALTE

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon