Aktiven oddih ob Zell am See - Med dolinami kaprunskih in kitzbuhelskih gora

Namestitev v idiličnem gorskem hotelu 4**** v kraju Fusch an der Grossglocknerstrasse v bližini Zell am See Notranji in zunanji bazen ter zunanje kneipp kopališče s čisto vodo, ki vas bo v poletni vročini...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
449 €

1. dan: Ljubljana-Spittal-Heiligenblut-gorska cesta Grossglockner

Odhod iz Ljubljane ob 6.30. Vožnja mimo Beljaka v Spittal ob Dravi. Sprehod po prijetnem mestecu do renesančnega gradu Porcia, ki je glavna mestna znamenitost. Nadaljevanje poti po dolini reke Bele do Heiligenbluta - Svete krvi. Današnjo župnijsko cerkev sv. Vincencija so zgradili leta 1301. Cerkev čepi na gričku nad dolino in se s svojo izredno gotsko vitkostjo spaja z lepoto gorate pokrajine. Pritegnila nas bo tudi njena notranjščina. Najprivlačnejša sta gotovo poznogotski oltar, ki se z vsem razkošjem skoraj dotika oboka, in pa mojstrsko okrašeni in kar 13 metrov visok sakrarij. Ogled cerkve. Nato vožnja po moderni alpski cesti, ki je najbolj slikovita in najvišja avstrijska gorska cesta, proti Grossglocknerju - Velikemu Kleku (3798 m). Z razgledne terase bomo lahko občudovali najvišji vrh Avstrije, okoliške vršace in ledenike. Morda nas bodo pozdravili tudi prijazni svizci. Po želji vožnja z žičnico vse do ledenika. Nadaljevanje vožnje skozi tunela Hochtor, ki predstavlja najvišji del te gorske ceste (2503 m) in mejo med Koroško in Salzburško, ter Mittertörl pod Edelweißspitze. Po želji sprehod do samega razglednega stolpa (2571 m), od koder je prekrasen razgled na naravni park z več kot tridesetimi tritisočaki. Vožnja v hotel. Namestitev, večerja in nočitev.

2. dan: Zell am See-panoramska vožnja po jezeru-prosto za kopanje

Zajtrk. Vožnja v Zell am See, za katerega pravijo, da je tako lep kot na razglednici. In res je tako: leži ob temno modrem istoimenskem jezeru, obdajajo pa ga zelene gore z visokimi ledeniki v ozadju. Sprehod po prijetnem letovišču do župnijske cerkve iz 11. stol. Nato nas čaka panoramska vožnja po jezeru. Z ladjice bo čudovit razgled na okoliške vršace. Prosto popoldne za kopanje ali sprehode po želji. Večerja in nočitev.

3. dan: Kitzbüheler Horn-Kitzbühel-Črno jezero

Zajtrk. Dan bomo začeli z vzponom po slikoviti panoramski cesti na Kitzbüheler Horn, 1.996 m visoko goro v pogorju Kitzbühelskih Alp. Zapeljali se bomo vse do koče, od koder so prekrasni razgledi na gorato okolico, in si vzeli čas za gorsko idilo. Na gori so uredili Alpski cvetlični vrt, kjer raste okoli 400 različnih vrst cvetlic. Sprehodili se bomo po vrtu ter se naužili barv in vonjev prelestnega cvetja. Nato spust v dolino in vožnja v Kitzbühel, eno najstarejših in najodličnejših letoviških mestec avstrijskih Alp, ki še posebej slovi kot smučarsko središče - tukaj se na strmem Petelinjem grebenu (Hahnenkamm) vsako leto odvijajo tekme svetovnega pokala v smuku. Kitzbühel je tudi rojstni kraj Tonija Sailerja, enega najboljših alpskih smučarjev. Sprehod po starem mestnem jedru s prekrasnimi tirolskimi hišami, kjer domujejo kavarne in elegantne trgovinice. Nato se bomo odpeljali do bližnjega Črnega jezera, ki je eno najtoplejših v Alpah, zato prebivalci Kitzbühla poleti sem radi zahajajo na "plažo", nam pa se bo prilegel sprehod 

okoli jezera s pogledi na Kaisergebirge. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Kaprunska dolina-Wasserfallboden in Mooserboden

Zajtrk. Vožnja skozi znano smučarsko letovišče Kaprun v osrčje visokih gora, v Kaprunsko dolino, ki je cilj današnjega izleta. Vozili se bomo s posebnim avtobusom po slikoviti pokrajini mimo jezera Wasserfallboden do naslednjega jezera Mooserboden. Ogledali si bomo jez in izvedeli vse o njegovem nastanku, akumulacijskih jezerih, elektriki ... Zamisel o veliki elektrarni v Kaprunski dolini se je porodila že davnega leta 1920, do izvedbe pa je prišlo precej kasneje. Danes Kaprunska elektrarna s svojima dvema ogromnima umetnima jezeroma in mogočnim jezom sodi med monumentalne gradbene in tehnične dosežke, še posebej zato, ker je ta umetni poseg v naravo še doprinesel k prekrasni lepoti Visokih Tur, katerih vrhovi se zdaj ponosno zrcalijo v modri gladini jezer. Ogledali si bomo posebno razstavo o jezu ter si v restavraciji ob jezeru privoščili malico! Čas bo tudi za sprehod po gorski okolici. Popoldne vrnitev v dolino, kjer nas bo spet čakal naš avtobus. Za konec dneva se bomo sprehodili še po Kaprunu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev..

5. dan: Bischofshofen-St. Johann im Pongau-Liechtensteinska soteska-Ljubljana

Zajtrk. Naš prvi cilj je Bischofshofen, največje mesto v pokrajini Pongau, ki ga najbolj poznamo po skakalnici, kjer vsako leto poteka zadnja tekma novoletne turneje v smučarskih skokih. Mestno panoramo poleg skakalnice sestavljajo še tri cerkve, ki so jih zgradili na pobočju. Spodnja, župnijska cerkev sv. Maksimilijana je iz 15. stol., zgraditi pa jo je dal škof s Kimskega jezera, ki je v cerkvi tudi pokopan. Naslednje na vrsti je mestece St. Johann im Pongau, ki se ponaša z imenitno neogotsko cerkvijo, ki jo zaradi izjemne velikosti imenujejo katedrala. Po ogledih nadaljevanje vožnje do vstopa v Liechtensteinsko sotesko, ki sodi med najlepše, najgloblje (300 m) in najdaljše (4 km) v Alpah. Deroča voda je v tisočih letih v skale zarezala tako globok kanjon, da se z vodne gladine komaj vidi nebo. Bobneča voda, s temnim mahom zaraščene pečine, nenavadno oblikovane skale ter skrivnostne meglice nad penečo vodo so navdušile Liechtensteinskega princa Johanna II., da je leta 1875 z gradnjo lesenih mostičkov, brvi in galerij omogočil dostop in ogled tega naravnega čuda širši množici. Tudi mi se bomo podali na pot po slikoviti soteski (okoli 90 minut nenaporne hoje, nekaj stopnic - ne pozabite na primerno obutev!). Vrnitev v Ljubljano.

Datum odhoda: 
od 02.sep.2022 do 06.sep.2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

od 02.sep.2022 do 06.sep.2022

Cena

449 € (najmanj 40 potnikov),

489 € (najmanj 30 potnikov),

539 € (najmanj 20 potnikov),

Število dni: 
5
Cena vključuje: 

Vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, 4 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija.

Doplačila: 

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 100 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi, žičnice, vožnja z ladjico po Zell am See ter obisk Kaprunske doline z malico 5. dan bodo cca. 65 evrov po osebi (točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu).

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Aktiven oddih ob Zell am See - Med dolinami kaprunskih in kitzbuhelskih gora

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon