ARGOLIDA - ATENE - DELFI - METEORA

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus, Ladja

PROGRAM : 5 DNI: PATRAS, MIKENE, NAUPLION, EPIDAURUS, ATENE, DELFI, METEORA, IOANINA, IGUMENITSA.

1. DAN

Zbor udeležencev v zgodnejših jutranjih urah ob cca. (5.00) na dogovorjenem mestu. Sledi vožnja po italijanski avtocesti mimo Benetk do RAVENNE. Postanek za ogled Sant’Apollinare in Classe in mausoleo di Galla Placidia. Tudi Dante-jevega groba ne bomo izpustili*. Pot nadaljujemo do Ancone, kjer se bomo  vkrcali na luksuzno trajektno ladjo ob cca. 17.00 uri (restavracije, bazen, disco...).

2. DAN

Po nočni plovbi preko jadranskega in jonskega morja prispemo v jutranjih urah vIGUMENITSO. Od koder se podamo preko Epirskih gora mimo. IOANINE*, METSEVA, pridemo do neverjetne skale METEORE, kjer si bomo ogledali "viseče samostane". Bilo jih je kar 24, danes delujejo še štirje. Najbolj znan je Gran Meteora. Sledi vožnja po tesalski dolini, kjer se med polji bombaža in tobaka pripeljemo pod goro pesnikov Parnas do slovitega preročišča v DELFI-h*** središču sveta, kamor so Grki hodili po nasvete. Potem, ko je Apolon ubil zmaja Pitona in je zavladal preročišču (Sveta cesta, Apolonov tempelj, teater,  stadion, Kastalianski studenec, Tolos, ,... .). Namestitev v hotelu (v Kalambaki), večerja in prenočevanje.

3. DAN

Zajtrk in vožnja do. ATEN. Celodnevni ogled glavnega mesta Grčije. Z avt obusa sledi ogled mesta, kjer bomo med drugim videli: Univerzo, Akademijo, Parlament, Predsedniško palačo in menjavo straže, Zevsov tempelj, palačo Zapio in prvi olimpijski štadion moderne dobe (1896) ter se povzpeli na Akropolo, ki budno ždi nad mestom. Nehote pomislimo ob tem na modrega zakonodajalca Solona, na dramatika Ajshila in Sofokleja. Pred očmi se nam prikaže zborovanje na glavnem trgu Agori, razigrana množica, ki pleše na praznik Dioniza, klepetavi gledalci, ki zapuščajo gledališče. tržnica, Tisia, nato se povzpnemo na znamenito Akropolo. Namestitev v hotelu. Sledi prosto za nakupe. Večerja. Po večerji zabava, ki se konča v diskoteki.

4. DAN

Zajtrk in slovo od Aten. Pot nas vodi ob saronskem zalivu do slovitih MIKEN. Mesto je utemeljil Perzej. Bilo je središče 3500 let stare kulture, ki nam je danes ohranjena skozi zgodbe in izkopanine (Akropolis, Levja vrata, grobovi Agememna, Klitemestre in Egista, Kiklopski zid, Atrejeva zakladnica itd.). Skozi ARGOS in TIRINS pridemo do NAUPLION-a- pristanišča med templji, gradom in morjem ter prve novodobne grške prestolnice. Prosto za kosilo.  Že stari Grki so dajali velik pomen zdravju zato so se bali in častili Asklepiosa boga zdravstva, ki je zgradil v EPIDAURUS-u zdravilišče. Že takrat so dajali velik pomen duševni plati zdravljenja, zato so tod postavili teater, ki slovi po najboljši akustiki. Na koncu si bomo  ogledali v živo skalo vklesani KORINTSKI KANAL. Še vožnja v PATRAS-u, kjer se bomo vkrcali na luksuzen trajekt , se prepustili počitku, sončku in urejanju spominov, med plovbo po Jonu in Jadranu.

5. DAN

V Popoldanskih urah prispemo v Ancono. Še vožnja v Slovenijo in slovo. Prihod v kraj odhoda je predviden v večernih urah.

 

 

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ARGOLIDA - ATENE - DELFI - METEORA

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon