Azori

Azori - zeleni zakladi Atlantika

Odmaknjeni in neokrnjeni Azori so zaradi svoje bogate flore in favne poimenovani tudi »Galapagos Atlantika« ali »Havaji Evrope«. Le malce bližje Portugalski kot Severni Ameriki se ponašajo z razvejano...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo

1. DAN: LJUBLJANA - SAO MIGUEL / PONTA DELGADA
V dopoldanskih urah zbor na ljubljanskem letališču in direktni polet na otok Sao Miguel, največji otok Azorov. Vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana, ki ga od Portugalske jih loči 1.500 kilometrov velja zaradi svoje obilice zelenja za pravi raj na zemlji. Devet otokov se ponaša s čudovito klimo. Ker se temperature skozi vse leto gibljejo med 15 in 25 stopinj. Otočje tako ne pozna zime in prav vsak mesec v letu je primeren za obisk. Vulkanska pokrajina z bujno cvetočo vegetacijo zares jemlje dih.  Prepoznavne podobe Azorov so hortenzije, plantaže čaja in ananasa ter nasadi vinske trte, iz katere pridelujejo odlična vina, med katerimi prednjači belo vino Frei Gigante, katerega začetki segajo v 15. stoletje. Po pristanku na otoku Sao Miguel se bomo zapeljali do mesta Ponta Delgada, kjer nas najprej čaka orientacijski ogled mesta. Verjetno se vam bodo podobe zdele hitro poznane, saj mesto deluje kot pomanjšana verzija Lizbone – tlakovane ulice, slikovite hiške, prijeten veter z morja in nasmejani domačini. Med sprehodom po mestnih ulicah bomo začutili utrip otoka in njegovih prebivalcev. Prenočevanje.

2. DAN: PONTA DELGADA - SETE CIDADES – PONTA DELGADA | zajtrk
Po zajtrku bomo dan posvetili podrobnejšemu odkrivanju glavnega mesta Ponta Delgada, ki slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi. Ustavili se bomo ob cerkvici Sv. Sebalda iz 15 stoletja, se podali do mestnih vrat, mestne hiše in Trga Republike ter ostalih mestnih zanimivosti. Popoldne bomo iz Ponte Delgade krenili do razgledne točke Vista do Rei, od koder se odpira čudovit razgled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. V kraterju se nahaja vasica Sete Cidades, del istoimenskega narodnega parka. Sledil bo postanek na plantaži ananasa, kjer nas bodo poučili o njegovi pridelavi in pomenu za otok, nato pa nas čaka degustacija ananasovega likerja. Popoldne povratek v Ponta Delgado. Prenočevanje.

3. DAN: PONTA DELGADA- LAGOA DO FOGO IN FURNAS – PONTA DELGADA | zajtrk
Zajtrk in nato nadaljevanje raziskovanja otoka. Naš prvi postanek bo na južni strani otoka kjer stoji razgledna točka Caloura, ki gleda na istoimensko ribiško vasico, umeščeno v slikovit zaliv, nad katerim se pnejo strmi klifi. Pot bomo nadaljevali do Vila Franca do Campo, prve prestolnice otoka. Krajši postanek in vožnja v Furnas, kjer se nahaja jezero in vroči vulkanski vrelci, ki jih domačini uporabljajo kot pečice za pripravo hrane. Po želji in ob doplačilu si bomo lahko za kosilo privoščili odlično lokalno specialiteto »Cozido«, pripravljeno v »vulkanski pečici«. Čas bo tudi za krajši sprehod ob jezeru.  Nato bomo obiskali najlepši botanični vrt Azorov Terra Nostra, ki slovi po več kot 600 različnih vrstah kamelij. V okviru parka se nahaja tudi vroče vulkansko jezero, kjer bo na voljo nekaj prostega časa za plavanje (po želji in glede na vremenske razmere). Popoldne bomo na poti do hotela obiskali tovarno čaja Gorreana ter svojim brbončicam namenili izbrane okuse črnih in zelenih čajev. Za konec postanek na razgledni točki, od koder je prekrasen pogled na Lagoa do Fago – ognjeno jezero, ki je nastalo pred 15.000 leti. Popoldanski prihod v hotel in prenočevanje.

4. DAN: SAO MIGUEL / PONTA DELGADA – FAIAL | zajtrk
Po zajtrku vožnja na letališče in polet na otok Faial. Romantično imenovan tudi Otok modrih hortenzij. Peti največji otok Azorov velja hkrati za najbolj svetovljanskega, saj se tu ustavlja večina čezoceanskih ladij. Horta, glavno mesto otoka, se ponaša s slikovito lego med dvema vulkanoma in dvema zalivoma. Krater Caldeira do Faial s premerom 2 km in globino do 400m je kot katedrala lepote in tišine, ugasli ognjenik, iz katerega je pravzaprav otok nastal. Bujna vegetacija in slikovita narava sta del naravnega rezervata, ki predstavlja najlepši del otoka. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58. Okolica ognjenika jasno kaže na nedavno vulkansko dejavnost. Vožnja v hotel in nastanitev. Čas za večerno odkrivanje kozmopolitskega utripa mesta. Prenočevanje.

5. DAN: FAIAL- PICO – FAIAL | zajtrk
Zajtrk in nato odhod v pristanišče ter plovba s trajektom na bližnji otok Pico, ki je ime dobil po istoimenskem vulkanu. Njegova konica Pico Alto velja z 2.352 m višine za najvišji vrh Azorov ter celotne Portugalske in se vidi po vsem otoku. Otok slovi tudi po vinski trti in je od leta 2004 zaradi posebnega načina in obdelovanja otoška posebnost. Vino z otoka je bilo v 18. in 19. stoletju poznano na mnogih kraljevskih dvorih po Evropi. Obiskali bomo kraj San Roque, ki slovi po prisotnosti kitov, ki jih je v okolici mogoče videti preko 20 vrst. Obiskali bomo tudi muzej, posvečen kitom in kitolovu ter spoznali pomen kitov za razvoj otoka. Popoldne plovba nazaj na otok Faial.

6. DAN: FAIAL – TERCEIRA / ANGRA DE HEROISMO | zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in polet našega letala na otok Terceira. Drugi največji otok Azorov slovi po peščenih plažah, slikovitih razglednih točkah, ugaslih ognjenikih, hkrati pa je to otok, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Naš prvi postanek po pristanku bo mestece Praia da Vitoria s slikovitimi hiškami, ostanki starega mestnega zidu in peščeno plažo, ki teče ob marini. Nato nas čaka obisk  Angra do Heroismo, glavnega mesta otoka, ki se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač od leta 1983 nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, majhne hišice in trgi ter čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Tu nas čaka nastanitev v našem hotelu in čas za popoldansko odkrivanje lepot mesta. Prenočevanje.

7. DAN: TERCEIRA | zajtrk
Zajtrk in nato vožnja do  velikega vulkanskega dimnika Algar do Carvao, globokega 100 metrov. To je osupljivo lepa jama z izjemnimi stalaktiti, podzemnim jezerom in zanimivimi podobami iz bazalta. Ustavili se bomo tudi v pokrajini Biscoitos. Najpomembnejšo kmetijski predele severa otoka je znan po vinogradih in vinskih kleteh ter naravnih vulkanskih bazenih. Obisk Muzeja vinogradništva, kjer bomo izvedeli vse o posebnem vinu otoka - vinu »verdelho«, ki ga pridelujejo v majhnih vinogradih, ograjenih z zidovi iz črnih bazaltnih skal. Ves dan nas bodo navduševale slikovite razgledne točke in čudovite plaže otoka, kjer se prepletata tradicija, kultura in narava. Popoldan prihod nazaj v hotel in prenočevanje.

8. DAN: TERCEIRA - LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku dopoldne prosto za odkrivanje lepot otoka. Za doplačilo možnost izleta z opazovanjem kitov in delfinov. Vode Azorov so namreč znane po številnih vrstah kitov in delfinov, ki se tu zadržujejo, zato je verjetnost, da jih vidimo kar 98%. Lahko pa se bomo odpravili v katero od obrtnih delavnic, kjer izdelujejo pisana prekrivala za postelje in okna. Popoldan prevoz na letališče in polet proti Ljubljani s pristankom v večernih urah.

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Azori - zeleni zakladi Atlantika

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon