AZURNA OBALA in dehteča PROVANSA

Kratek opis: 
Ogledali si bomo kneževino Monako, se sprehodili po Monte Carlu, se zapeljali v Eze, Nico in Aix-en-Provence. Ogledali si bomo še Camargue – Arles – Fontvielle - Les Baux de Provence, Arles, Avignon in Gordes.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. dan: Slovenija - Francija
Odhod avtobusa v večernih iz kraja po dogovoru. Vožnja v Italijo ob cvetlični obali skozi številne predore, viadukte Nočna vožnja proti Franciji.  
 
2. dan: Monako – Monte Carlo – Eze – Nica - Aix-en-Provence
Jutranji prihod v Monako. Peš bomo obiskali to žepno kneževino, sprehodimo se do Knežje palače, ki sodi med najlepše v Evropi, obiskali bomo tudi cerkvico, kjer je pokopana znana filmska igralka Greace Kelly. Sprehodili se bomo po mondenem in igralniškem Monte Carlu. Nadaljevanje poti v mestece Eze, kjer bomo obiščemo parfumerijo Fragonard, ogledamo si proizvodnjo. Vožnja naprej v Nico, glavno mesto regije in eno najstarejših letovišč na Azurni obali. Mesto je bila pomembna kolonija, ki se je v antičnem času imenovala Nike – tempelj posvečen boginji zmage. Mesto danes leži ob slikovitem Angelskem zalivu. Ogledamo si staro mestno jedro. Vožnja v Aix-en-Provence, mesto z bogato zgodovino, ki ga imenujejo tudi mesto fontan. Tu so živeli in ustvarjali pomembne osebnosti, kot Paul Cezanne, Emile Zola, grof Mirabeau in drugi. Sledil bo sprehod po starem delu mesta. Vožnja do hotela v okolici mesta, večerja in nočitev.
 
3. dan: Camargue – Arles – Fontvielle - Les Baux de Provence
Po zajtrku nas bo pot vodila v pokrajino Camargue, (po dogovoru z vodnikom avtobusni ogled Marseilla), ki obdaja ustje reke Rhône. Ko se bomo peljali skozi Camargue, ki je ena najpomembnejših močvirnih regij v Evropi, bomo pogledovali za divjimi konji, ki prosto tekajo naokoli in biki, ki so namenjeni za nastop na bikoborbah v Nîmesu ali v Španiji, ter plamenci (flamingi), ki jih tu gnezdi kar deset tisoč parov. Naprej nas bo pot vodila do romarske cerkve v Saintes Maries-De-La-Mer na kraju, kjer naj bi se leta 40 izkrcale svete žene z Lazarjem; cerkev so si za svoje romarsko središče prisvojili cigani. Nadaljevanje v Arles, v katerem je Van Gogh ustvaril več kot 200 del, tudi znamenite »Sončnice«. Videli bomo hišo, kjer je bival P. Gaugin in ulico, katero je Van Gogh ovekovečil na platnu. Zunanji ogled mestnih znamenitosti kot so antični amfiteater, gledališče. Vožnja še v bližnji, Fontvielle, kjer si bomo ogledali stari mlin, ki je postal »literarni junak« iz Daudetovega romana Pisma iz mojega mlina. Prevozimo čudovito pokrajino oljk in vinske trte do zgodovinskega kraja Les Baux de Provence, ki leži na vrhu razglednega platoja in deluje z ruševinami mogočne trdnjave kot provansalski Pompeji, kjer izvira aluminij in boksit. Vožnja do hotela v okolici Arlesa, večerja in nočitev.
 
4. dan: Arles – Avignon – Gordes - Slovenija
Zajtrk. Pot nas vodila do starorimskega akvadukta Pont du Gard, postanek za ogled in sprehod po 2000 let starem mostu. Krajša vožnja v Avignon, mesto katerega srednjeveško jedro obdaja mogočno obrambno obzidje. Ogledali si bomo veličastno Papeško palačo iz sredine 14. stoletja, ki govori o posvetni moči tedanjih papežev. Po končanih ogledih se bomo zapeljali v srednjeveško vasico Gordes, ki se nahaja na vrhu hriba in slovi kot ena izmed najlepših v Franciji. Sprehod po ozkih uličicah do gradu in cerkvice. Slovo od čudovite pokrajine in vožnja proti domu. Prihod domov je predviden v nočnih urah
 
CENA: kontaktirajte nas za ceno
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 2 x polpenzion v hotelih najmanj 3*, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo ekskurzije.
DOPLAČILA: vstopnine med ogledi.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, 2 x polpenzion v hotelih najmanj 3*, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo ekskurzije

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije