AZURNA OBALA in DIŠEČA PROVANSA

Obiskali bomo pokrajino CAMARGUE, ki obdaja ustje reke Rhône. Med vožnjo bomo pogledovali za divjimi konji, ki prosto tekajo naokoli, biki, ki so namenjeni za nastop na bikoborbah v Nîmesu ali v Španiji,...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Avtobusna potovanja

1. DAN: Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru. Nočna vožnja po avtocesti mimo Padove in Verone, Piacenze; Genove ob cvetlični obali skozi številne predore, viadukte  proti Franciji.  

2. DAN: Jutranji prihod v Monaco. Peš bomo obiskali to žepno kneževino, sprehod do Knežje palače, ki sodi med najlepše v Evropi, obiskali  bomo tudi cerkvico, kjer je pokopana znana filmska igralka, Greace Kelly. Sprehodili se bomo tudi po mondenem in igralniškem Monte Carlu. Sledi pot v mestece Eze, kjer bomo obiščemo parfumerijo 'Fragonard', ogled proizvodnje, možnost nakupov. Po ogledu vožnja v  Nico, glavno mesto regije in eno najstarejših letovišč na Azurni obali. Mesto je bila pomembna kolonija, ki se je v antičnem času imenovala Nike – tempelj posvečen boginji zmage. Mesto danes leži ob slikovitem Angelskem zalivu. Ogledali si bomo staro mestno jedro. Pot nato nadaljujemo v Aix-en-Provence, mesto z bogato zgodovino, ki ga imenujejo mesto fontan. Tu so živeli in ustvarjali pomembne osebnosti, kot; Paul Cezanne, Emile Zola, grof Mirabeau in drugi. Sledil bo sprehod po starem delu mesta, ogled. Vožnja do hotel v okolici (Aix. ali Arles), večerja in prenočevanje.

3. DAN: Po zajtrku nas bo pot vodila v pokrajino CAMARGUE, ki obdaja ustje reke Rhône; ko se bomo peljali skozi Camargue, ki je ena najpomembnejših močvirnih regij v Evropi, bomo pogledovali za divjimi konji, ki prosto tekajo naokoli, biki, ki so namenjeni za nastop na bikoborbah v Nîmesu ali v Španiji, plamenci (flamingi), ki jih tu gnezdi kar deset tisoč parov, in mnogimi drugimi zanimivostmi. AIGUES MORTES je obmorsko mesto, ki ga je ustanovil Ludovik IX. Sveti kot svoje edino sredozemsko pristanišče in kjer se od leta 1300, ko je bilo dokončano, ni kaj dosti spremenilo. Dalje nas bo pot vodila do romarske cerkve v SAINTES-MARIES-DE-LA-MER na kraju, kjer naj bi se leta 40 izkrcale svete žene z Lazarjem; cerkev so si za svoje romarsko središče prisvojili cigani.  Pot nas bo nato vodila v Arles, v katerem je Van Gogh ustvaril več kot 200 del, tudi znamenite »Sončnice«. Videli bomo (znunanji ogled) hišo, kjer je bival P. Gaugin in ulico, katero je Van Gogh ovekovečil na platnu. Zunanji ogled mestnih znamenitosti kot so antični amfiteater, gledališče. Vožnja še v bližnji, Fontvielle, kjer si bomo ogledali stari mlin, ki je postal »literarni junak« iz Daudetovega romana Pisma iz mojega mlina, potem bomo prevozili čudovito pokrajino oljk in vinske trte do zgodovinskega kraja Les Baux de Provence, ki leži na vrhu razglednega platoja in deluje z ruševinami mogočne trdnjave kot provansalski Pompeji, kjer izvira aluminij in boksit. Vožnja do hotela,  večerja  in prenočevanje.

4. DAN: Zajtrk. Pot nas vodila do starorimskega akvadukta v Pont du Gardu, postanek za ogled in sprehod po mostu Ogled. Krajša vožnja v Avignonu, mesto, katerega srednjeveško jedro obdaja mogočno obrambno obzidje. Ogledali si bomo veličastno Papeško palačo iz sredine 14. stoletja, ki govori o posvetni moči tedanjih papežev. Po končanih ogledih se bomo zapeljali v srednjeveško vasico Gordes, ki se nahaja na vrhu hriba in slovi kot ena izmed najlepših v Franciji. Sprehod po ozkih uličicah do gradu in cerkvice. Ostane nam še vračanje proti domu, preko Francije, Italije z vmesnimi postanki za počitek in osvežitev. Prihod v kraj odhoda je predviden v poznejših večernih urah (ali čez polnoč).

ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, dva šoferja, vse cestnine, 2 x polpenzion v hotelih 3*, zunanji ogledi po programu,  osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

AZURNA OBALA in DIŠEČA PROVANSA

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon