AZURNA OBALA IN PROVANSA

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

 Aix-en-Provence - Pont du Gard - Nîmes - Camargue - Aigues Mortes - Les Saintes Maries  de-la-Mer - Les Baux De Provence

1. DAN: Iz kraja po dogovoru se bomo odpeljali v popoldanskih urah, sledi nočna vožnja po italijanskih avtocestah mimo Benetk, Verone, Piacenze, Alessandrie, Genove (med potjo postanki za oddih in osvežitev). Nočna vožnja.
2. DAN: V jutranjih urah bomo prestopili italijansko-francosko mejo pri Ventimiglii in prispeli na Azurno obalo, nadaljevali vožnjo mimo Nice ter Canesa do najslikovitejše soteske v Evropi VERDON, ki je razpeta med vasema Mooustiers in Castellane (postanki in ogledi). Nato se znajdemo v Provansi, kjer nas čaka mesto umetnosti in kulture, rojstni kraj velikega slikarja Cézanna, elegantni AIX-EN-PROVENCE; med ogledom mesta nas bo spremljalo prijetno šumenje številnih fontan, odprte tržnice in luksuznie trgovine. Iz Aix-en-Provence se odpeljemo v AVIGNON, mesto ob reki Rhône, ki je bilo med leti 1309 in 1377 papeška prestolnica. Naše pozornosti bo deležna predvsem Palais des Papes, Papeška palača, ki je ena najpomembnejših utrjenih arhitektur XIV. stol., pa tudi katedrala in nekatere druge znamenitosti. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.
3. DAN: Po zajtrku se predamo rimskemu akveduktu v mestu PONT DU GARD in odličnim rimskim ostankom v NÎMESU: videli bomo templj iz I. stol. pred Kr., znan pod imenom Maison Carrée in amfiteater, v katerem prirejajo bikoborbe. Potem obiščemo pokrajino CAMARGUE, ki obdaja ustje reke Rhône; ko se bomo peljali skozi Camargue, ki je ena najpomembnejših močvirnih regij v Evropi, bomo pogledovali za divjimi konji, ki prosto tekajo naokoli, biki, ki so namenjeni za nastop na bikoborbah v Nîmesu ali v Španiji, plamenci (flamingi), ki jih tu gnezdi kar deset tisoč parov, in mnogimi drugimi zanimivostmi. AIGUES MORTES je obmorsko mesto, ki ga je ustanovil Ludvik IX. Sveti kot svoje edino sredozemsko pristanišče , ki se od leta 1300, ko je bilo dokončano, ni kaj dosti spremenilo. Dalje nas bo pot vodila do romarske cerkve v SAINTES-MARIES-DE LA- MER na kraju, kjer naj bi se leta 40 izkrcale svete žene z Lazarjem; cerkev so si kot svoje romarsko središče prisvojili cigani. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.
4. DAN: Zgodnji zajtrk in vožnja v LES BAUX DE PROVENCE s trdnjavo na najbolj dramatični legi v celi Provansi. Sledi vožnja do Nice, avtobusni ogled in po dogovoru postanek. Nato se odpeljemo proti domu (z vmesnimi postanki). Prihod v Slovenijo je predviden v poznih večernih urah ali kaj čez polnoč.

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 2 x polpenzion (večerja, zajtrk), osnovno nezgodno zavarovanje, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije