BALKANSKA TURA

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v zgodnejših jutranjih urah.. Vožnja na Hrvaško mimo Reke po avtocesti s postanki za počitek, osvežitev, ogledi. Nadaljevanje vožnje v Črno goro. Prihod v večernih urah, namestitev v hotelu, (verjetno Budva), sprehod po mestu, večerja in prenočevaje.

2. DAN: Zajtrk. Vožnja proti Albaniji čez mejni prehod Sukobin do Skadarja, tipično albansko mesto, krajši postanke in ogled nekaterih zanimivosti. Sledi nadaljevanje poti proti Tirani med potjo postanek za ogled poznanih albanskih bunkerjev ali 'Bunker Pauza'. Pot nadaljujemo do Kurije, starodavne prestolnice, poznan po proizvodnji – muzeju slovitega Skenderberga. Mesto je poznano tudi po starem 'Bazarju', ki je prava paša za oči, možnost nakupov. Ob uri nas bo pot vodila v Tirano ali 'mali Paris' tako ime si pridobilo v zadnjih letih. Mesto nas bo takoj očaralo saj ne moreš verjeti, ko gledaš okoli sebe na eni strani moderne zgradbe, trgovske centre na drugi strani pisane barve z najrazličnejšimi motivi poslikavi starih stavb, ki so skrile prejšnja toga, siva pročelja. Orientacijski ogled mesta z avtobusom, nekatere dele si bomo ogledali peš; Skenderbergodv trg, mošeja Ethem Bega, Urni stolp, Narodni muzej, Bivši mavzolej Enverja Hoxe, kjer je sedaj Kulturni muzej,…Mesto bomo spoznali kot dve različni podobi na eni strani, kot mesto blišča po drugi strani pa še vedno mesto siromaštva. Pozno popoldan nas bo pot vodila V Drač, ki se nahaja ob morju in je največje pristaniško mesto. Mesto je bilo pomembno v času grške kolonije Epidamnos. V mestu so še vedno ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja. Vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

3. DAN: Po zajtrku se odpravimo v še eno lepo srednjeveško mesto Berat, ki mu pravijo tudi ' mesto tisočerih oken'. Mesto v celoti poznano kot muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogledali si bomo nekatere zanimivosti, kot so: muzej Onufri (nekdanja katedrala), danes muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev 16. stoletja. Nekaj prostega časa in vožnja za Ohrid. Pozno popoldan prihod v Ohrid, ogled nekaterih zanimivosti, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. DAN: Zajtrk in vožnja v Skopje, glavno mesto Makedonije. Država navduši turiste po čisti, hriboviti pokrajini z velikimi in čistimi jezeri ,…Prihod v mesto, kjer si bomo ogledali nekatere zanimivosti, kot je: cerkev sv. Spasa in Mustafa Pašine džamije, sprehod po čaršiji,…nekaj prostega časa za nakupe (možnost organizacije skupnega kosila). Nato se bomo zapeljali do trdnjave Kale. Proti večeru vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

5. DAN: Po zajtrku (zgodnejšem) slovo od Skopja – Makedonije in vožnja v Srbijo mimo Niša, Beograda z vmesnimi postanki med potjo za počite in osvežitev. Prihod v Slovenijo v kraj odhoda je predviden v poznih večernih urah (lahko tudi kaj čez polnoč). Ali možna še ena nočitev v Beograd. 

  • ODHOD: po želji skupine
     
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu (dva voznika), zunanji ogledi po programu, 4 x polpenzioni po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija izleta.


  •  

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

BALKANSKA TURA

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon