'BELLA' UMBRIJA

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru. Vožnja v Italijo in nadaljevanje vožnje mimo Benetk, Padove, Bologne in Riminij a do mesteca Gubbbio, ki mu pravijo tudi “umbrijska Siena” in je od 15. stol. dalje pomembno središče pološčene lončevine. Med sprehodom po starem mestnem jedru bomo pobliže spoznali ložo Dei Tirattori, cerkev Sv. Frančiška in palačo konzulov... Zatem se odpravimo do mesteca Assisi, kjer je Sv. Frančišek Asiški ustanovil svoj red. Gotska cerkev je bila sezidana kmalu po njegovi smrti, pozabili pa ne bomo niti na Giottove umetnine. Sledi vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

2. DAN: Po zajtrku se odpravimo do prestolnice Umbrije, kjer bomo obiskali Perugio - mesto srednjeveškega videza. Našo pozornost bo pritegnil Palazzo dei Priori in Fontana Maggiore, ki je slavno delo očeta in sina Pisano. Imeli boste nekaj prostega časa za individualne oglede in morebitne drobne nakupe poznanih izdelkov iz čokolade. Našo pot nadaljujemo do mesteca Orvieta, ki se razteza na vulkanskem skalovju. Mesto je znano po svoji stolnici s čudovitim mozaičnim pročeljem, procesijah in belem vinu. Sledi ogled in nekaj prostega časa za sprehode, lahko se spustite v vodnjak sv. Patricija v globino 63 m po 248 stopnicah (zanimivo). Ob dogovorjeni uri se bomo zbrali in nadaljevali vožnjo proti domu z vmesnimi postanki. Prihod domov v Slovenijo je predviden v poznejših večernih urah.

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanji ogledi po programu, 1 x polpenzion v Assisiju ali okolici, povratna vožnja z zobato železnico v mesto Orvieto, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija izleta.


  •  

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

'BELLA' UMBRIJA

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon