BEOGRAD

Kratek opis: 
Obiskali bomo Beograd, Avalo, Topolo in Oplenac.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

188,00€

1. dan: Slovenija – Hrvaška - Srbija – Beograd
Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po avtocesti na Hrvaško, mimo Slavonskega Broda in Sremske Mitrovice v Beograd. Dopoldanski prihod v mesto. Po prihodu sledi ogled mestnih  zanimivosti, kot so: Trg republike z zveznim parlamentom, mestna hiša, Terazije, Študentski trg, Varoš kaplja, Novi Beograd,… Nekaj prostega časa. Popoldan odhod do hotela. Namestitev v hotelu. Naš dan bomo zaključili z večerjo, tipično srbsko na boemski četrti Skadarlija, kjer se boste ob zvokih 'starogradske' glasbe lahko pozabavali v noč. Nočitev.
 
2. dan: Beograd – Avala – Topola - Oplenac
Po zajtrku se bomo podali v Šumadijo, še prej pa nas čaka postanek na beograjski 'gori' Avali, kjer si bomo ogledali spomenik ‘Neznanemu junaku’, delo priznanega kiparja Ivana Meštroviča, lahko se boste povzpeli na nedavno obnovljeni telekomunikacijski stolp, od koder se nam razprostira pogled daleč naokoli. Naš naslednji postanek bo v Topoli, mestu, ki mu pravijo tudi srce Šumadije. Ogled mesta, ki se je nekoč hrabro upiralo turškim krvnikom in bilo celo središče upora. Tukaj stoji Karađorđev kompleks na hribu Oplenac in cerkvijo Sv. Jurija. Notranjost je obložena z mozaiki, ki so kopije fresk iz mnogih srbskih samostanov in cerkva. Povratek v Beograd. Večerja in nočitev. (Možnost Večerje na splavu.)
 
3. dan: Beograd – Slovenija
Zajtrk. Sledi ogled še preostalih zanimivosti, Narodno gledališče, Narodni muzej, dvor kneginje Ljubice, stolnica, pravoslavna cerkev sv. Save. Zapeljali se bomo tudi na Dedinje, mimo muzeja 25. maja in Hiše cvetja ali mavzoleja ter današnje grobnice nekdanjega predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita pa do beograjske trdnjave Kalemegdan, od koder se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in sotočje Donave in Save. Po ogledih nas bo pot vodila pod Fruško goro v mesto Irig. Obiskali bomo tamkajšnjo vinsko klet. Ogled kleti, pogovori, degustacija ob narezku. Ob dogovorjeni uri nas čaka še pot proti domu s postanki za počitek. Prihod v Slovenijo je predviden v poznejših večernih urah.
 
CENA: od 188 EUR  pri najmanj 40 potnikov
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 1 x polpenzion v hotelu 3/4*, 1 x nočitev/ zajtrk, večerja na Skadarliji, zunanje oglede po programu, lokalni vodnik po Beogradu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije.
DOPLAČILA:  cca. 10-15€, večerja na splavu dopl. Cca. 12€, degustacija vin 6€.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, 1 x polpenzion v hotelu 3/4*, 1 x nočitev/ zajtrk, večerja na Skadarliji, zunanje oglede po programu, lokalni vodnik po Beogradu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

Sorodne destinacije