Italija

BERGAMO, MILANO IN BOROMEJSKI OTOKI

Obiščimo Bergamo, Milano z znamenito Piazzo del Duomo ter se zapeljimo na nepozabne Boromejske otoke.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. dan: Slovenija – Bergamo – Milano – Stresa ali okolica

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja v Italijo po avtocesti z vmesnimi postanki za malico do Bergama. V zgornji del mesta se bomo podali z vlečnico. Na stolnem trgu si ogledamo: cerkev S. Maria Maggiore, kapelo Colleoni in krstilnico. Po ogledu sledi vožnja do Milana, krožni ogled mesta, kjer si ogledamo Park Sempione, grad Castello Sforzesco, trg Piazza del Duomo, stolnica, operna hiša Teatro della Scala in navsezadnje še nogometni stadion San Siro. Popoldne vožnja v Streso ali okolico Laga Maggiore. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Stresa – Isola Madre – Isola dei Pescatori – Isola Bella – Slovenija

Po zajtrku vožnja do Strese, kjer se vkrcamo na ladjico in se podamo na križarjenje po jezeru Maggiore. Obiskali bomo otoke: 'Isola Madre' – največji v tej skupini, poznan po izredno bogatem botaničnem vrtu, kjer raste raznovrstno eksotično rastlinstvo in drevje, tu najdemo raznovrstno cvetje, ptice. Ogled palače in muzeja. Naslednji otok je 'Isola dei Pescatori' (otok ribičev) – že samo ime pove, da je ta otok nekaj posebnega. Tu živijo ribiči v čudovitem slikovitem naselju. Sprehod po mestecu, ogled cerkvice. Od tu nas bo pot vodila na otok 'Bella' – najlepši in najbolj obiskan otok na jezeru. Slovi po palači Baromejcev iz 17. stoletja in po lepo urejenem parku, ki se v terasah spušča k jezeru. V palači bomo obiskali razkošno okrašene in opremljene dvorane. Sledi plovba v Streso do avtobusa in vožnja proti Sloveniji. Možnost krajšega postanka za ogled velikanskega spomenika posvečenega Karlu Boromejskemu, ki meri v višino 23m (na vrh se lahko povzpnemo za doplačilo in občudujemo okolico). Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.

CENA: Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 1 x pol penzion v hotelu 3* v okolici Strese, oglede zunanjosti po programu, vožnjo z ladjico po jezeru Maggiore z obiskom vseh treh otokov, vožnja z zobato železnico v Bergamu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije.

DOPLAČILA: vstopnine v Vile Isola Madre in Bella.

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

 

 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

BERGAMO, MILANO IN BOROMEJSKI OTOKI

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon