Berlin in Dresden

Kratek opis: 
Ogledali si bomo Berlin ter eno najlepših nemških mest - Dresden.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. dan: Slovenija - Dresden
Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v Avstrijo po turski avtocesti, z vmesnimi postanki, mimo Salzburga v Nemčijo ter naprej mimo Münchna. Prihod v Dresden ob reki Labi. Dresden velja za eno najlepših nemških mest. Zaradi arhitekturnih biserov ga pogosto imenujejo tudi ''Firence ob Labi''. Reka Laba je pri Dresdnu oblikovala čudovito dolino s kulturno krajino. V svoji zgodovini je doživel največjo katastrofo v času druge svetovne vojne, ko je bil najbolj bombardirano mesto v Evropi. Ogledamo si palačo Opere, Schlossplatz, katedralo in protestantsko cerkev. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.
 
2. dan: Dresden - Berlin
Po zajtrku nadaljevanje z ogledi ostalih znamenitosti. Pred poldnevom vožnja v Berlin. Najprej orientacijski ogled mesta. Nato se podamo na ogled: Charlottenburg, Siegessaule (spomenik zmage), Brendenburška vrata, nemški parlament (Reichstag), ulica Unter den Linden s staro knjižnico, Humboldtovo univerzo, državno opero, Neue wache (nova stražarnica), arzenalom, palačo republike in katedralo. Izstopili bomo na toku sredi reke Spree, kjer stojijo znameniti nemški državni muzeji. Ogledali si bomo Pergamonski muzej z Pergamonskim oltarjem in Babilonskimi vrati. Vožnja do Alexanderplatza z neorenesančno Rdečo mestno hišo. Povzpeli se bomo na Fernsehturm (365m), najvišjo zgradbo v Berlinu, ki je bila zgrajena v zahodnem nemškem režimu kot simbol upanja in uspeha. Ne bomo pozabili na Marienkirche in Rathaus. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.
 
3. dan: Berlin – Potsdam - Berlin
Zajtrk. Po zajtrku vožnja v center mesta in nadaljevanje z ogledi. Popoldan vožnja s podzemno železnico do čudovitega mesta Potsdam, nekdanjo rezidenco pruskih kraljev. V neposredni bližini si boste lahko ogledali dvorec Sanssouci, s čudovitim parkom z vinogradom, vodometi in vodnjaki. Po ogledih vožnja v hotel. Večerja in nočitev.
 
4. dan: Berlin - Slovenija
Po zajtrku vožnja proti Sloveniji. Daljši postanek v Nuernbergu, kjer si bomo ogledali cerkev sv. Lovrenca, Hauptmarkt z Marijino cerkvijo in vodnjakom Schoenner Brunnen, Sebaldovo cerkev in Duererjevo rojstno hišo. Vožnja mimo Ingolstadta, Münchna, Salzburga, z vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v nočnih urah. 
 
CENA: kontaktirajte nas za ceno
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, 3 x polpenzion v hotelu 3*, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo ekskurzije.
DOPLAČILA: vstopnine med ogledi, enoposteljna soba.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, 3 x polpenzion v hotelu 3*, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo ekskurzije

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije