BERLIN in DRESSDEN

Ogled mesta ki velja za eno najhitreje razvijajočih se evropskih metropol. Sprehod po prestižni promenadi Unter Den Linden (Pod lipovimi drevesi).
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Aktualna potovanja

1. dan: Slovenija – NEMČIJA

Odhod avtobusa v večernih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v Avstrijo in po Turski avtocesti mimo Salzburga proti NEMČIJI. Med potjo postanki za osvežitev.

2. dan: BERLIN

V jutranjih urah prihod v svetovljanski BERLIN, kjer se stikajo številni svetovi, kulture in življenjski stili. Ogled pet milijonske nemške prestolnice BERLIN, ki jo bomo občudovali v vsej njeni razsežnosti in je nista mogla uničiti niti bombardiranje leta 1945 niti postavitev Berlinskega zidu, ki je mesto prerezalo na dvoje. Mesto, ki velja za eno najhitreje razvijajočih se evropskih metropol si bomo ogledali tako z avtobusom kot peš. Najprej obisk olimpijskega stadiona, ki je bil zgrajen za olimpijske igre 1936, nato pa bomo nadaljevali z legendarno ulico Kurfurstendamm – Ku-dam, enim največjih bulevarjev v Evropi; Spominska cerkev, porušena v drugi svetovni vojni, razvaline starega stolpa pa so dopolnili z moderno arhitekturo; železniška postaja Zoo, kjer so se, ko je mesto še delil zid, končevala potovanja v Zahodni Berlin, obisk nemškega parlamenta, ki se bohoti v ultra-moderni stavbi tik ob Brandenburških vratih, prestižna promenada Unter Den Linden (Pod lipovimi drevesi) - srce Berlina in osrednja os mesta; državna opera; stavba Humboldtove univerze; trg Bebelplatz, kjer v spomin na nacistično požiganje knjig stoji »Prazna knjižnica«… Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3. dan: BERLIN

Po zajtrku se bomo sprehodili skozi Nikolajevo četrt, ki je ohranila nepričakovano podeželsko podobo sredi mesta. Tu so ohranjeni so ostanki nekaterih najstarejših stavb v mestu, skupaj z Nikolajevo cerkvijo iz leta 1230. Pot bomo nadaljevali do Aleksanderplatza, arhitektonskega središča bivšega Vzhodnega Berlina. Sledi obisk ostankov Berlinskega zidu ter Checkpoint Charlie, znameniti prehod med obema stranema Berlina v času hladne vojne. Ogledamo si muzej Checkpoint Charlie in se sprehodimo do Brandenburških vrat – ponosnega simbola nekdanje prestolnice imperija, ki so jih zgradili leta 1788 kot slavolok zmage po zgledu atenskih Propilej; in vse do Potsdamskega trga z modernim kompleksom uradov, trgovin in stanovanj. Popoldne vožnja z ladjico po reki Spree ali obisk Novega muzeja in egipčanskega muzeja s kipom Nefretete na Muzejskem otoku. Vračanje v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: BERLIN – POTSDAM – Slovenija

Po zajtrku vožnja do POTSDAMA. Mesto slovi po številnih dvorcih pruskih kraljev, ki so radi bivali v slikoviti jezerski pokrajini. Ogled starega mestnega jedra ter čudovitega parka Sanssouci. Po ogledu vožnja proti domu. Vmesni postanek v Ingolstadtu za skupno kosilo. Vožnja mimo Freisinga in Salzburga v Slovenijo. Prihod domov je predviden v nočnih urah.

ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, 2 x POLPENZION v hotelu 4*, kosilo zadnji dan na poti proti domu, VSTOPNINE v: muzej Checkpoint Charlie, vožnjo z ladjo po reki Spree, stroške vodenja in organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje DDV.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, 2 x POLPENZION v hotelu 4*, kosilo zadnji dan na poti proti domu, VSTOPNINE v: muzej Checkpoint Charlie, vožnjo z ladjo po reki Spree, stroške vodenja in organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje DDV.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

BERLIN in DRESSDEN

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon