BISERI SLOVENSKE ISTRE

Ogled domače oljarne, kjer nam bo prijazni domačin pokazal staro torkljo. Degustacija odličnega istrskega oljčnega olja. Izlet po Slovenski Istri.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja na Primorsko do Hrastovelj, kjer se nahaja v cerkvica Sv. Trojice z edinstveno fresko Mrtvaškega plesa, kar jo uvršča v sam vrh srednjeveškega stenskega slikarstva v Sloveniji. Ogled notranjosti in zanimive freske.

Pot nadaljujemo v notranjost Istre. Zapeljemo se do domače oljarne, kjer nam bo prijazni domačin pokazal staro torkljo. Po ogledu oljarne nas čaka degustacija odličnega istrskega oljčnega olja.

Nato nadaljujemo proti Dragonji, kjer se v majhnem zaselku Goreli nahaja Tonina hiša s staro oljarno, ki je del zbirke Piranskega muzeja. Oljarna priča o predelavi olja v času, ko je bila oljka na tem ozemlju še močno razširjena.

Nadaljevanje poti do Sečoveljskih solin, danes so preurejene v muzej na prostem. Tukaj vam bodo predstavili življenje solinarjev nekoč in tradicionalno tehnologijo pridobivanja soli. Ogled obnovljene solinarske hiše.

Vožnja naprej mimo Portoroža do Pirana, ki velja za najlepše staro primorsko mestece in je v celoti zavarovano kot kulturnozgodovinski spomenik. Sprehodili se bomo do Tartinijevega trga, ki je bil nekoč 'mandrač' ali notranje pristanišče za jadrnice in ribiške čolne. Ogledali si bomo Benečanko, najlepši primerek beneško-gotske arhitekture v Piranu in najstarejša ohranjena hiša na Tartinijevem trgu. Ne bomo pozabi tudi na ogled cerkve sv. Jurija, ki kraljuje nad samim mestnim jedrom in nam ponuja čudovit razgled na okolico.

Nekaj prostega časa za kavico ali sladoled. Ob dogovorjeni uri vračanje do avtobusa in vožnja do izbranega gostišča, kjer nas čakala zaslužena večerja. Po večerji povratek nazaj proti domu, prihod domov je predviden v večernih urah.

ODHOD: po želji skupine

CENA: za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, vstopnino v Hrastovlje, Tonino hišo, muzej solinarstva; večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, vstopnino v Hrastovlje, Tonino hišo, muzej solinarstva; večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

BISERI SLOVENSKE ISTRE

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon