CINQUE TERRE z obiskom Mantove in Parme – kulinarični izlet

Obisk Mantove, mesta ki je obdano s tremi jezerci s skoraj neokrnjeno srednjeveško popolnostjo. Za nekatere je Mantova najbolj romantično mesto na svetu. Ogledali si bomo čudovite Cinque Terre, se ustavili v...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja po avtocesti mimo Benetk, vmes postanek za kapučino. Nadaljevanje vožnje do Mantove, mesta, ki je obdano s tremi jezerci s skoraj neokrnjeno srednjeveško popolnostjo. Za nekatere je Mantova najbolj romantično mesto na svetu. Ogledali si bomo palačo Gonzaga – nekoč eden največjih dvorov v Evropi, se sprehodili mimo številnih srednjeveških palač, pokukali v rotondo San Lorenzo in obiskali baziliko S. Andrea, kjer je pokopan slavni slikar Mantegna. Sledi nadaljevanje poti do Parme. Parma slovi po dobri kuhinji, tu je doma sir parmezan in parmski pršut. Če bi čas dopuščal in po dogovoru (doplačilo), je možno obiskati eno od sirarn z ogledom proizvodnje, degustacijo sira in seveda z možnostjo nakupa originalnega parmezana, saj je Parma »spomenik dobremu življenju ob dobri hrani«. Ogledali si bomo največje znamenitosti mesta: palazzo Pilotta, gledališče, cerkev della Steccatta, Garibaldijev trg, stolnico in nepozabni baptisterij, v katerem so najlepše romanske skulpture. Po končanih ogledih sledi vožnja do hotela, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.    

2. DAN: Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali do La Spezie, kjer se bomo vkrcali na barko, ki nas bo odpeljala na čudovite Cinque Terre. Ustavili se bomo v kraju Porto Venere, kjer je bil včasih Venerin tempelj. Ogledali si bomo cerkev sv. Petra in videli jamo, kjer je Byron dobil navdih za svoje stihe. Ponovno se bomo vkrcali na barko in se prepustili užitku ob panoramski vožnji in nepozabnem razgledu na vasice, ki so ukleščene med morje in skalne pečine. Izkrcali se bomo v vasici Monterosso, kjer si bomo ogledali nekatere zanimivosti, imeli boste nekaj prostega časa za kosilo, drobne nakupe (vino). Cinque Terre slovijo po odlični hrani z morskimi sadeži – poskusiti morate špagete z morskimi sadeži – in seveda po odličnem vinu (priporočamo, da se odločite za skupno kosilo). Z vlakom se bomo odpeljali do kraja Vernazza in nato še do Manarole. Od Manarole pa se bomo sprehodili po »poti ljubezni «, ki je vklesana v skalo do vasice Rio Maggiore. Sledi ogled vasice, nato pa ponovno na vlak, ki nas bo pripeljal v La Spezio, kjer nas bo čakal avtobus. Sledi vožnja proti domu z vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.  

ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 1 x polpenzion v hotelu, izlet z ladjo v eno smer, povratek z vlakom, zunanji ogledi po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

CINQUE TERRE z obiskom Mantove in Parme – kulinarični izlet

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon