Jordanija

Čudovita Jordanija, 8 dni

ZAGOTOVLJEN ODHOD 20.11., NOVOLETNI ODHOD 29.12.2022, SKORAJ ZAGOTOVLJEN ODHOD 12.3.2022
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo/avtobus
Cena od: 
949,00 €
Praznična doživetja
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja

1. DAN

SLOVENIJA – EVROPA - AMMAN
polet, večerja

Zbirališče potnikov v Ljubljani in prevoz do odhodnega letališča. Predvidoma direkten let proti Jordaniji. Po pristanku prevoz do hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.  

2. DAN

AMMAN - MRTVO MORJE - AMMAN
zajtrk, večerja

Ogled najpomembnejših znamenitosti prestolnice Jordanije, ki se slikovito razprostira na sedmih gričih. Na enem od njih stoji tudi Citadela, kjer so odkrili ostanke starih civilizacij vse od neolitika naprej. Nedaleč od prestolnice, na najnižji točki zemljinega površja je naravni fenomen »Mrtvo morje«, kjer popoldne namenimo sprostitvi in uživanju v bogastvu naravnih zdravil, ki jih ponujajo voda, morje in sonce. Zaradi visoke koncentracije soli je voda bistveno gostejša od sladke vode, kar pomeni, da bo kopanje - lebdenje, nenavadna izkušnja.  Izkoristimo priložnost in se z blatom namažemo po telesu, da nam soli in minerali prodrejo v pore, nahranijo kožo in izboljšajo krvni obtok. Prerojeni in pomlajeni se vrnemo v  Amman.  Večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN

AMMAN - JERASH - AJLOUN - AMMAN
zajtrk, večerja

Raziskovali bomo severni del Jordanije. Obiskali bomo Jerash, eno najpomembnejših jordanskih znamenitosti, ki se nahaja 50 km severno od Ammana. Ogled ostankov mogočnega rimskega mesta, ki velja za največje in najpomembnejše izven Italije. Pot nas bo vodila do Ajlouna, še enega od izjemnih spomenikov islamske vojaške arhitekture iz obdobja križarskih pohodov. Po ogledih vrnitev v Amman, večerja in nočitev.

4. DAN

AMMAN - MADABA - GORA NEBO - KERAK - PETRA
zajtrk, večerja

Podali se bomo proti jugu Jordanije. Najprej postanek v Madabi, mestu mozaikov, ki hrani v svojih cerkvah in tudi ostalih zgradbah, čudovite mozaike. Najznamenitejši je mozaik v grški pravoslavni cerkvi Sv. Jurija iz 6.st., ki prikazuje področje Palestine vse do spodnjega Egipta. Nadaljevali bomo na goro Nebo, kjer naj bi bil pokopan Mojzes. Z vrha gore bomo opazovali presenetljivo pokrajino vse do zvonikov v Jeruzalemu in s pogledom zaobjeli velik del Mrtvega morja. Vožnja po kraljevi avtocesti do puščavskega gradu Kerak. Sprehod skozi skrivnostne podzemne labirinte in ogled mogočne trdnjave. Zvečer bomo prispeli v Petro, nastanitev v hotelu in nočitev. 

5. DAN

PETRA - AKABA
zajtrk, večerja

Celodnevni ogled Petre, najznamenitejšega zgodovinskega mesta Jordanije. Rdeče mesto je dolgo časa ostalo skrivnost, ki so jo poznali samo beduini, danes pa so tako kot turisti samo občasni obiskovalci tega izjemnega rožnatega mesta. Peš se bomo odpravili po delu doline, vse do ozke skalne soteske, na koncu katere se nam bo odprl osupljiv pogled na zakladnico Al Khazneh. Sprehod po dolini, kjer bomo občudovali številne grobnice, templje in domove, kjer se presenetljivo mešajo tako grški kot rimski vplivi. Po ogledih vožnja v letoviško mestece Akaba ob Rdečem morju. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

6. DAN

AKABA - (izlet WADI RUM)
zajtrk, večerja

Prosto dopoldne bomo izkoristili za kopanje v katerem od urejenih kopalnih centrov in za sprehode po živahnih trgovskih ulicah. Predlagamo nepozabno dogodivščino z obiskom čudovite puščavske doline Wadi Rum (doplačilo), ki je pravi biser. Iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo dvigujejo v nebo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so slikovite kamnite tvorbe, ki bolj sodijo na kakšen drug planet. Dolino bomo spoznali ob adrenalinski vožnji z jeepi, še posebej lepo je ob sončnem vzhodu ali zahodu. Nočitev v hotelu.

7. DAN

AKABA - (izlet Z LADJICO NA KORALNI GREBEN)
zajtrk, večerja

Prosti dan v Akabi, ki je znana po dolgih peščenih plažah in enem najlepših koralnih grebenov, ki privablja ljubitelje podvodnega sveta od blizu in daleč. Možnost pohajkovanja v starem mestnem jedru s številnimi prodajalnami spominkov in trgovinicami s spominki ali pa izlet do novejšega dela Akabe, s čudovito plažo, kjer se boste lahko predajali morskim dogodivščinam (doplačilo). Po želji in za doplačilo izlet z ladjico in kosilom na koralni greben.

8. DAN

AKABA - AMMAN - EVROPA -SLOVENIJA
zajtrk, polet

Zajtrk in slovo od Akabe. Vožnja do Ammana in polet proti Evropi. Pristanek na okoliškem letališču in organiziran prevoz do Ljubljane. 

Datum odhoda: 
29.12.2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Odhod: ZAGOTOVLJEN ODHOD 20.11.

 • CENA NA OSEBO od 1.398,00 €

 

Odhod: 29.12.2022

 • CENA NA OSEBO od 1.198,00 €

 

Odhod: 12.03.2023

 • CENA NA OSEBO od 949,00 €
Število dni: 
8
Cena vključuje: 
 • letalski prevoz okoliško letališče - Amman, Amman - okoliško letališče 
 • letališke in varnostne pristojbine   
 • prevoz Ljubljana - letališče - Ljubljana  
 • vključen 1 kos oddane prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage (v primeru doplačila za naknadno dodano prtljago, je cena le te višja),   
 • vizum za Jordanijo 
 • avtobusne prevoze po programu
 • 7 polpenzionov v hotelih  4* (v Petri 3*)  po programu ( odhod 29.12. je vključena gala novoletna večerja z glasbo in plesom)   
 • oglede po programu vključno z vstopninami
 • spremstvo lokalnega vodnika
 • organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku

 

Doplačila: 

Doplačila

 DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 10 in 14 potniki 150 €

med 15 in 24 potniki 120 €

med 25 in 34 potniki   70 €

DOPLAČILA ob prijavi:

enoposteljna soba 240 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi

DOPLAČILA na poti: 

izlet z ladjico na koralni greben greben*: pribl. 50 €  (*doplačilo velja za min 15 oseb vodniku na poti)

jeep safari po puščavi Wadi Rum: 80 €

napitnine (tudi otroci) 50 €

Zneski doplačil se lahko spremenijo glede na menjalni tečaj USD/EUR. 

OPOMBE:Ob prijavi na prijavno mesto pošljite kopijo veljavnega  potnega lista oz sporočite datum rojstva, št. potnega lista, datum izdaje in veljavnosti potneg lista.     

Termin z odhodom 20.11.2022 je predviden let iz Benetk.  

LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.
*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Čudovita Jordanija, 8 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon