ČUDOVITA POLJSKA, PRESTOLNICA WARSAWA IN MAGIČNI KRAKOV

Kratek opis: 
Ogledali si bomo taborišče Auschwitz, si ogledali mesto Lodž, ki slovi po najdaljši ulici v Evropi, se zapeljali v prestolnico Poljske, Warsawo, pa na Jasno Goro in v mesto kraljev, Krakow.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

265,00€

1. DAN: Slovenija - Avstrija - Češka - Poljska / 750 km
Odhod avtobusa ob 20.00 uri kraja po dogovoru. Nočna vožnja skozi Maribor, Graz, Brno in dalje na Poljsko. Nočna vožnja.
 
2. DAN: Oswiecim / Auswitz - Lodž - Warsawa
Prihod v Oswiecim / Auschwitz v jutranjih urah, ki je eno najbolj žalostnih obeležij druge svetovne vojne. Sprehod po kompleksu taborišča z lokalnim vodnikom (okvirno 3 h). Pot nas dalje v mesto LODŽ, ki slovi po najdaljši ulici v Evropi. Nekdaj je bil ponos industrijske revolucije na Poljskem. Izgled starih tovarn, ki dobivajo nove vsebine se prepleta z duhom meščanstva s konca 19. stoletja. Sprehod med mestnimi znamenitostmi. Nekaj prostega časa. Pozno zvečer prispemo v prestolnico Poljske - mesto Warsawa. Panoramska vožnja po mestu. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev.
 
 3. dan: Warsawa - Czestochowa - Krakow
Zajtrk. Ogled starega mestnega jedra prestolnice oziroma tistega kar je ostalo po bombardiranju ob koncu vojne. Sprehodimo se do kraljevega gradu, starega mestnega jedra, parka Lazienski, kjer se nahaja kip skladatelja Frederica Chopina … Ne pozabimo tudi na veličastno Palačo kulture in pa tudi zanimivo najožjo zgradbo na svetu. Nahaja se med dvema nebotičnikoma, široka pa je le med 70 in 120 cm … Nekaj prostega časa v centru mesta. Pot nadaljujemo v največje poljsko romarsko središče Czestochowa, kjer si na Jasni Gori ogledamo svetišče in podobo črne Marije in smo priča globoki vernosti poljskega naroda. Prihod v mesto kraljev – Krakow. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
 4. dan: Krakow - Wieliczka - Krakow
Po zajtrku se odpravimo na ogled mestnih znamenitosti na griču Wawel, kjer si ogledamo: kraljevo plačo, katedralo,.... Sprehodimo se tudi do Jagelonske univerze. Danes mesto Krakov gosti okoli 65.000 študentov, ki samemu mestu dajejo prav poseben duhovni naboj. Nato se odpravimo na sprehod po poti poljskih kraljevih družin: Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vrata časti… Sprehod nadaljujemo do Rynek trg, kjer stoji čudovita pokrita tržnica - Sukenice, ki vas bo v prostem času gotovo zvabila med svoje bogato založene stojnice; seveda pa sam trg krasi tudi čudovita Marijina cerkev, ki v svoji notranjosti skriva leseni gotski oltar - največji v Srednji Evropi; z zvonika cerkve pa se vsako polno uro oglasi pesem »Hejnal mariacki« (trobenta), ki je meščanom oznanila tatarsko nevarnost.... Ob sprehodu po trgu boste začutili boemski utrip kraljevega mesta. Med ogledi bo tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta. Proti večeru se odpravimo v rudnik soli - Wieliczka, kjer boste očarani nad kiparskim mojstrstvom rudarjev, ki so tu kopali sol (vsi kipi so iz soli). Odšli bomo okvirno 135 m pod zemljo in si ogledali nebesa iz soli. Povratek v hotel. Nočitev.
 
5. dan: Krakow - Kalwaria Zebrzydowska - Wadowice - Slovenija
Po zajtrku se odpravimo proti domu.  Sledi postanek na Kalvariji, ki je pod zaščito UNESCA. Sprehod in »duhovna« sprostitev. Po končanem ogledu sledi vožnja do Wadowic (rojstni kraj Janeza Paula II). Postanek za oddih in pokušino »kremovk«, poljske juhe….« - zaključno kosilo. »Kremovke« je oboževal Karel Vojtila in tudi mi jih bomo lahko primerjali z blejskimi. Pot nadaljujemo  skozi Češko in Avstrijo v Slovenijo kamor prispemo okoli 01. ure naslednjega dne.
 
CENA: od 265 EUR  pri najmanj 40 potnikov
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, stroške dveh voznikov, 3 x POLPENZION v izbranem hotelu najmanj 3*, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: za oglede po programu (taborišče, rudnik soli, Marijina cerkev, Kalvarija).

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, stroške dveh voznikov, 3 x POLPENZION v izbranem hotelu najmanj 3*, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije