Italija

ČUDOVITA TOSKANA IN OTOK ELBA

Plovba na otok Elba, ki ga mnogi poimenujejo Napoleonov otok. Po otoku se bomo potepali cel dan, si ogledali rezidenco Napoleona I. z muzejem in knjižnica vila Mulini, vilo San Martino – poletno rezidenco...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Lucca – Pisa - Piombino

Odhod avtobusa v jutranjih urah s kraja po dogovoru. Vožnja po avtocesti mimo Benetk in Bologne (vmes postanek za oddih in malico) do mesteca Lucca, kjer si bomo ogledali mestno središče nato nadaljevanali vožno v Piso. Tu bomo imeli daljši postanek za ogled znamenitosti: Piazza dei Miracoli - Trg čudes s stolnico, krstilnico in seveda s svetovno znanim poševnim stolpom. Pot bomo nato nadaljevali do Piombina nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.  

2. DAN: Otok Elba

Po zajtrku vožnja do pristanišča, kjer se vkrcamo na trajekt in zaplujemo na otok Elba, otok, ki ga mnogi poimenujejo Napoleonov otok. Po otoku se bomo potepali cel dan, si ogledali rezidenco Napoleona I. z muzejem in knjižnica vila Mulini, vilo San Martino – poletno rezidenco, Napoleonovo letovišče v času njegovega pregnanstva na otoku, obiskali rudnik Piccola miniera in delavnico, kjer izdelujejo okrasne kamne. Pozno popoldan se bomo s trajektom vrnili na celino nazaj v hotel. Večerja in prenočevanje.  

3. DAN: San Gimignano – Siena - Slovenija

Po zajtrku zapustimo naš hotel in se zapeljemo v srce Toscane, skozi mesto Volterra do srednjeveškega Manhattna, kakor tudi imenujejo San Giminiano Delle Belle Torri. Sprehodili se bomo po slikovitih ulicah in ogled fresk v Collegiati. Od tu bomo pot nadaljevali do Siene in ogledali starodavo mestno jedro: Piazza del Campo, na kateri je tudi občudovanja vreden dosežek gotike – Palazzo Pubblico. To je trg, kjer že petsto let dvakrat v poletju priredijo slavni festival Palio - dirka s konji. Po končanih ogledih sledi vožnja proti domu mimo Firenc, čez Apenine mimo Bologne, Padove in Benetk z vmesnim postankom do doma. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.  

ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno! 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, vstopne takse za Lucco, Piso, Sieno, 2 x pol penzion v hotelu najmanj 3*, vožnja s trajektom na Elbo in nazaj, luške pristojbine, ogledi po programu, skupinsko nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ČUDOVITA TOSKANA IN OTOK ELBA

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon