Zelenortski otoki

Zelenortski otoki so otoki vulkanskega izvora, ki se nahajajo na križišču treh kontinentov, samo 450 km zahodno od Afriške obale. Arhipelag sestavlja 10 otokov in 8 otočkov, od katerih je 6 nenaseljenih. Povprečna temperatura na Zelenortskih otokih je skozi vse leto okrog 25 stopinj, razlika med najvišjo in najnižjo temperaturo pa ne preseže 10 stopinj. Nenaseljene otoke so v 15. stoletju odkrili in kolonizirali Portugalci, otoki so sčasoma postali središče trgovine z afriškimi sužnji. Večina prebivalcev Zelenortskih otokov izhaja iz obeh skupin ljudi. Ime so otoki dobili po zelenem rtu, najzahodnejši točki Afrike v današnjem Senegalu.
Zelenortski otoki ali Capo Verde predstavljajo najbolj zahodno točko Afrike. Otoki so vulkanskega izvora in so bili pred odkritjem v 15. stoletju nenaseljeni ter brez flore in favne. Portugalci so otoke naselili in danes so priljubljena počitniška destinacija, ki navdušuje s prelepimi plažami, živahno mešanico afriške in portugalske kulture, izvrstno kulinariko in mnogimi možnostmi za aktiven oddih. Zakaj na Zelenortske otoke? Rajske plaže in kristalno čisto morje so na Zelenortskih otokih dosegljivi brez običajne turistične gneče. Prijazni domačini so potomci portugalskih priseljencev in afriških sužnjev, ki se povečini ukvarjajo z ribolovom in radi izdajo, kakšen je bil ulov dneva. Naslednje zelenortsko presenečenje je kulinarika. Ribje jedi zasedajo najvišja mesta. Prijetna klima in relativna bližina Evrope uvrščajo Zelenortske otoke med idealne destinacije za »zimski pobeg na toplo«.

Zelenortski otoki
Nov hotel HALOS CASA RESORT, odprt v septembru 2018 se nahaja pribl. 100 od plaže, otok Sal, Zelenortski otoki (Caboverde).
Prevoz:
Cena od:
725 €
Zelenortski otoki
Crioula clubhotel& resort leži tik ob peščeni plaži in 1,5 km od mesta Santa Maria. Je večji hotelski kompleks, sestavljen iz centralnega dela, sedem stavb in...
Prevoz:
Cena od:
Zelenortski otoki
Hotel ima velik bazen in se nahaja direktno ob plaži. Nahaja se poleg mesta Sal Rei in 7km od letališča.
Prevoz:
Cena od:
Zelenortski otoki
Hotel Melia Tortuga Beach se nahaja neposredno ob plaži in ponuja luksuzne hotelske sobe, primerne še za tako zahtevne goste. Oddaljen je 4km od centra vasi Santa Maria.
Prevoz:
Cena od: