EKSKURZIJA V PARIZ, BRETANIJO IN NORMANDIJO

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN: Slovenija – Italija – Nemčija - Luxemburg
Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v zgodnjih večernih urah, vožnja čez mejni prehod v Italijo, naprej v Avstrijo mimo Salzburga, Muenchna, Stuttgarta, Karlsruha v Luxemburg z vmesnimi postanki (nočna vožnja).
 
2. DAN: Luxemburg - Pariz
Po nočni vožnji si bomo državico Luxemburg na hitro ogledali in se odpeljali naprej proti Parizu. V mesto bomo prišli v poznih popoldanskih urah, z avtobusom naredili panoramsko vožnjo skozi center in se naprej peljali do prenočišča. Večerja in prenočevanje.
 
3.DAN: Pariz
Zjutraj bomo z ogledi Pariza nadaljevali. Ogledali si bomo Latinsko četrt, Saint Germain, Univerza Sorbona, ulico Rivoli, Louvre, Elizejske poljane, Dome des Invalides, Place de la Concorde, pa še mnogo znanih pariških trgov. Vmes bomo imeli nekaj prostega časa za oddih in malico. Nadaljevali bomo z ogledom Eifflovega stolpa in drugih znamenitosti.  Zvečer  vožnja do hotela, večerja.  Nočitev.
 
4. DAN: Eurodisney
Zjutraj se bomo zapeljali v največji zabaviščni park v Evropi, kjer bomo preživeli cel dan.  Vračanje v hotel, večerja in prenočevanje.
 
5.DAN: Chartres – Le Mans – Rennes – St. Malo
Zjutraj, zgodnejše vstajanje in vožnja v Chartresa, kjer stoji  (po Rodinu) »Akropola Francije« oz. biser gotike katedralo Notre-Damm. Ogledali si bomo Romanska kraljeva vrata in južna ter severna gotska, poslikana okna… Vožnjo bomo nadaljevali do Le Mans-a, znanega po dirkalni pisti za F1. Ogled in nadaljevanje vožnje v Bretanijo do mesta Rennes. Ogledali si bomo središče mesta, kjer bomo doživeli pristno podobo 15., 16. in 17.stol. Zanimiva sta še sodišče in francoski park Tabor. Lahko pa si ogledamo Muzej Britanije (predstavitev Bretanske zgodovine od megalitskega do današnjega obdobja z eksponati, modeli, figurami in video predstavitvijo). Na atlantsko obalo se bomo pripeljali v St. Malo. To bretonsko mestece bi lahko primerjali z Dubrovnikom.  Ogledali si ga bomo in se po ogledu odpeljali do hotela, večerja in prenočevanje.
 
6.DAN:  St. Malo – Mont st. Michel – Caen
Normandija. Odpeljali se bomo do najlepšega spomenika, ki je nastal na čeri pri izlivu reke Couesnon – Le Mont St. Michel.  Mestece – samostan, ki je zaradi svoje slikovite lokacije druga največja znamenitost Francije.  Naprej se bomo odpeljali proti središču Spodnje Normandije – mestu Cean, ki je bilo prvo osvobojeno mesto pri invaziji na Normandijo, ogledali si bomo Spominski park, ki nas bo z audio video predstavo popeljal v bitko. V centru se bomo sprehodili od ženskega samostana mimo gradu do moškega samostana s pripadajočimi cerkvami, ki jih je dal graditi William Osvajalec. Pot nas bo nato vodila do pristanišča Le Havre, kjer bomo nekje v okolici prenočili. Večerja.
 
7.DAN: Le Havre – Rouen – Nemčija – Avstrija – Italija - Slovenija
Zjutraj se bomo podali na pot proti drugemu največjemu središču Normandije – mestu Rouen. Spada med največje luke v Franciji in leži nedaleč od ustja Sene. Je pomembna vez med Parizom in Anglijo. Poleg katedrale ga posebej krasi staro mestno jedro, ki so ga po bombardiranju zavezniških sil med II. sv. vojno popolnoma obnovili. Po ogledu se bomo počasi odpravili proti domu. Prihod v Slovenijo je predviden v poznih večernih oz. zgodnjih jutranjih urah.
 
CENA: pokličite za ceno

 

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije