EMILIJA ROMANJA, BENEČIJA IN MUZEJ FERRARI

Kratek opis: 
Ogledali si bomo Vicenzo, Verono ter običemo Ferrarijev muzej.

Prevoz:

1. dan: Slovenija – Vicenza - Verona
Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru ob 06.00 uri zjutraj. Pot nas bo vodila po avtocesti do Vicenze, ki je uvrščeno na UNESCO-v seznam svetovne kulturne dediščine. Najprej se bomo zapeljali na razgledno točko Monte Berico in si ogledali tamkajšnjo baziliko ter uživali v lepem razgledu. V zgodovinskem središču mesta se bomo seznanili z vsemi najpomembnejšimi stvaritvami arhitekta Andrea Palladia. Po končanih ogledih nas bo pot vodila v naslednje čudovito mesto – VERONA. Mesto je uvrščeno tudi v UNESCO-v seznam svetovne kulturne dediščine in ponuja številne znamenitosti. Peš se sprehodimo po mestu, kjer si ogledamo znamenito Areno - rimsko gledališče iz 1. stol., ki danes gosti razne koncerte in operne predstave, pa naprej po trgovski ulici Via Mazzini do Julijinega balkona, Gosposki trg, in Piazza delle Erbe ali zeliščni trg z zanimivo tržnico. Vožnja do hotela v okolici. Namestitev, večerja in nočitev.
 
2. dan:  Maranello – Ferrara – Padova - Slovenija
Naprej se zapeljemo v MARANELLO, znanem po avtomobilih Ferrari, ustanovitelja Enza Ferrarija, katerega začetki segajo v leto 1929. Obiščemo muzej, kjer bomo spoznali zgodovino razvoja slavnega rdečega športnega avtomobila. Nadaljujemo v mesto FERRARA, ki ga obdaja 9200 m dolgo srednjeveško obzidje, katerega velik del je še danes ohranjen. Ogled zanimivosti, med drugim Palazzo dei Diamanti, s čudovitim pročeljem iz 8.500 marmornih blokov v obliki diamantov, pa Castello Estense, ki ga je postavila vplivna družina D'Este. Nadaljujemo do Padove. Ogledamo si cerkev Sv. Antona Padovanskega, Donatellov trg ki je posvečen vojaku Giattamelatu in najstarejši univerzitetni botanični vrt na svetu, ki si ga ogledamo od znotraj. Po končanih ogledih povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.
 
CENA: kontaktirajte nas za ceno
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah z vsemi stroški, 1 x POLPENZION v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije.
DOPLAČILA: vstopnina v muzej FERRARI 13 EUR/ osebo
 

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz na navedenih relacijah z vsemi stroški, 1 x POLPENZION v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

Sorodne destinacije