GRADEC (GRAZ)

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Gradec je glavno mesto avstrijske Štajerske. Leži v dolini reke Mure, na zahodu ga omejujejo še zadnji odrastki Alp, na vzhodu pa se že začenjajo štajerski griči. Staro mestno jedro so leta 1999 vpisali na seznam Unescove svetovne naravne in kulturne dediščine.

Iz kraja po dogovoru se bomo odpravili v jutranjih urah, pot nas bo vodila po avtocesti mimo Celja in Maribora v Avstrijo do Gradca. Po prihodu si bomo skupaj ogledali mogočne fasade mestnih hiš iz različnih obdobij, ki skrivajo marsikatero zanimivost in pripoveduje številne zgodbe. Odkrivati jih bomo začeli na Hauptplatzu z mestno hišo, od tu pa ulice in uličice vodijo do frančiškanske cerkve, deželne hiše, mestne farne cerkve, katedrale, mimo številnih muzejev in pomembnih kulturnih stavb.
Ne bomo pozabili na Urin stolp, ki je simbol mesta in se mogočno dviguje nad starim mestom. Sledi spoznavanje novejših ‘futurističnih’ stavb: Otok na reki Muri Murinsel, ki povezuje desni in levi breg reke Mure in nov umetnostni paviljon - graška Hiša umetnosti nenavadne, morda celo vesoljske arhitekture. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede individualno kosilo. Pozno popoldan bomo polni vtisov zapustili Gradec in se odpravili proti domu, kamor prispemo v poznejših večernih urah.

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, vodenje zunanjosti po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija izleta.


  •  

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

GRADEC (GRAZ)

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon