GRČIJA: ATENE - ARGOLIDA - DELFI-MIKENE – EPIDAURUS

Ogled zdravilišča EPIDAURUS. Že stari Grki so dajali velik pomen zdravju, zato so se bali in častili Asklepiosa, boga zdravstva, ki je zgradil omenjeno zdravilišče.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo

Križarjenje med otoki,  Ageina, Poros, Hydra

1. DAN: Zbrali se bomo na dogovorjenem letališču vsaj dve uri pred poletom. Polet proti Atenam. Po prihodu na letališče nas pričaka avtobus, ki nas popelje v mesto Atene. Sledi ogled mesta in zanimivosti, kot so: Univerza, Akademija, Parlament, Zevsov tempelj, palača Zapio in prvi olimpijski stadion moderne dobe (1896) ter se povzpeli na Akropolo, ki budno ždi nad mestom. Ob tem nehote pomislimo na modrega zakonodajalca Solona, na dramatika Ajshila in Sofokleja. Pred očmi se nam prikaže zborovanje na glavnem trgu Agori, razigrana množica, ki pleše na praznik Dioniza, klepetavi gledalci, ki zapuščajo gledališče, tržnica, Tisia. Sledi namestitev v hotelu in večerja v PLAKI. (ob glasbi, zabavi…). Prenočevanje.  

2. DAN: Po zajtrku sledi vožnja južno od Aten v pokrajino Argolida ob saronskem zalivu do slovitih MIKEN. Mesto je utemeljil Perzej. Bilo je središče 3500 let stare kulture, ki nam je danes ohranjena skozi zgodbe in izkopanine (Akropolis, Levja vrata, grobovi Agememna, Klitemestre in Egista, Kiklopski zid, Atrejeva zakladnica itd.). Skozi ARGOS in TIRINS pridemo do NAUPLION-a pristanišča med templji, gradom in morjem ter prve novodobne grške prestolnice. Vmes boste imeli čas za skupno kosilo. Že stari Grki so dajali velik pomen zdravju, zato so se bali in častili Asklepiosa, boga zdravstva, ki je zgradil zdravilišče v EPIDAURUS. Že takrat so dajali velik pomen duševni plati zdravljenja, zato so tod postavili teater, ki slovi po najboljši akusti  ki (čas bomo prilagajali skupnim-vašim željam). Sledi vračanje v hotel, prosti čas in prenočevanje.  

3. DAN: Po zajtrku se odpravimo na križarjenje, ki traja ves dan. Med plovbo se bomo zabavali.. Zaustavili se bomo na otokih; Ageina, Poros, Hydra po uro in več, čas za oglede, nakupovanje, kopanje…Vmes vas bodo na barki postregli s kosilom. V poznih popoldanskih urah se bomo vračali v kraj odhoda. Zvečer boste imeli prosti čas za samostojni izhod v mesto, prenočevanje.  

4. DAN: Po zajtrku bo čas za morebitni krajši ogled nekaterih zanimivosti mesta Aten ali obisk tržnice, drobne nakupe spominkov,…Ob dogovorjeni uri sledi transfer na letališče in polet letala  Po pristanku se boste vrnili v svoj domači kraj.    ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke takse, trasferji iz letališča in nazaj, izleti po programu, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu v mestu Atene (GOLDEN SITY ali podoben), kosilo na Mikenah, križarjenje z ladjo med otoki, ogledi, kosilo na ladji, večerja prvi dan v Plaki ob programu, vodenje, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

letalski prevoz, letališke takse, trasferji iz letališča in nazaj, izleti po programu, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu v mestu Atene (GOLDEN SITY ali podoben), kosilo na Mikenah, križarjenje z ladjo med otoki, ogledi, kosilo na ladji, večerja prvi dan v Plaki ob programu, vodenje, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

GRČIJA: ATENE - ARGOLIDA - DELFI-MIKENE – EPIDAURUS

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon