Iz Tržaškega zaliva na kraška polja sivke

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru. Pot nas bo vodila proti Tržaškemu zalivu, do središča Trsta. Sprehodimo se po središču in si najprej ogledamo Trg italijanskega zedinjenja (Piazza Unita d'Italia), ki ga obkrožajo: vladna palača, palača Tržaškega Lloyda, občinska palača, gledališče Verdi, Canal Grande. Čas za pravi 'capuccino'. Pot nas bo nato vodila na antični Kapitol in zgodovinsko središče Trsta, na grič sv. Justa z ogledom istoimenske cerkve, spomenika padlim, do rimske bazilike in na grad. Odprl se nam bo čudovit razgled na mesto. Peš se bomo vračali do avtobusa.

Nadaljujemo skozi Barkovlje, tržaško predmestje vil, do slovitega gradu Miramar, ki ga je dal zgraditi nadvojvoda Ferdinand Maksimilian I. Ogled notranjosti, kjer se nahaja bogat zgodovinski muzej in sprehod  po parku z redkimi eksotičnimi rastlinami, ki jih je Ferdinand Maksimilian večinoma prinesel iz svojih potovanj.

Vožnja naprej na Kras v Repen do Kraške hiše, ki predstavlja dobro ohranjen primer značilne kraške ljudske arhitekture. Videli bomo 'borjač' – dvorišče, ki združuje bivalno in gospodarsko poslopje, mogočen dimnik, 'gank', 'štirno', kamnite podboje vrat in okvirje oken ter kamniti portal ali 'kaluno' z lesenimi vrati, ki krasi vhod na dvorišče. Naprej nadaljujemo čez mejo v Ivanji Grad, idilično vasico na Krasu. Najprej se sprehodimo po makadamski poti do čudovitih polj sivke, ki so v času cvetenja sivke še posebej fotogenična in prijetna paša za vsa čutila. Sivka tu sicer ni avtohtona vrsta, vendar pa sestava tal, osončenost, temperature in ostale razmere prestavljajo idealne pogoje za rast te zdravilne in vsestranske rastline. Sami si bomo lahko nabrali šopek sivke za domov. Na domačiji v vasi si ogledamo predelavo, destilacijo in izdelavo raznih kozmetičnih izdelkov, dišav… (odvisno od termina izleta). Izdelke bo mogoče tudi kupiti. Vsako leto se konec junija ali začetek julija prav tu odvija festival sivke, ki vsako leto privabi vedno več ljudi.

Po ogledih vožnja skozi Komen do srednjeveške vasi Štanjel, ki je očarala arhitekta Maksa Fabianija. Sprehodimo se mimo cerkvice, skozi 'gase' do Ferrarijevega vrta z beneškim mostičkom, kjer si številni zaljubljenci obljubijo večno zvestobo. Po končanih ogledih vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

ODHOD: po želji skupine

CENA: za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah, zunanje oglede po programu, ogled Kraške Hiše, vstopnino v grad Miramare, prikaz obdelave sivke, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

NAMIG: programu lahko dodamo kosilo ali večerjo na kmečkem turizmu s tipičnimi kraškimi jedmi. Glede na termin izleta, lahko organiziramo delavnico izdelave kozmetike iz sivke.


 

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz na navedenih relacijah, zunanje oglede po programu, ogled Kraške Hiše, vstopnino v grad Miramare, prikaz obdelave sivke, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Iz Tržaškega zaliva na kraška polja sivke

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon