IZLET PO VIPAVSKI DOLINI IN GORI

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Z avtobusom se bomo po avtocesti peljali proti Primorski. Izlet po Vipavski dolini bomo začeli najprej v Vipavi, peš si bomo ogledali znamenitosti mesta ob sedmih izvirih reke Vipave: Lanthierijev dvorec, cerkev sv. Štefana, egipčanske sarkofage na pokopališču. Nato sledi obisk zasebne vinske kleti (okolica Vipave), in degustacija vin ob prigrizku (manjša malica). Pot nadaljujemo proti lovskemu dvorcu Zemono, od koder se nam razprostira lep razgled na zgornjo Vipavsko dolino ter na Vrhpoljsko polje, kjer je leta 394 potekala znamenita bitka med rimskim cesarjem Teodozijem in poganom Evgenijem. Pot nas bo nato vodila do Ajdovščine, tu si bomo ogledali ostanke rimske utrdbe ‘Castrum ad Fluvium Frigidum’ (ob mrzli reki). Od tu se bomo odpravili proti Gori, čez Col do Otlice. Če bodo vremenske razmere dovoljevale, se bomo sprehodili do naravnega okna ter občudovali čudovit razgled na Vipavsko dolino, morda vse do morja. Če bo čas dopuščal se bomo sprehodili do kmetije, kjer poskusimo domači kozji sir (doplačilo). V dolino se bomo spustili po prenovljeni panoramski cesti od Predmeje do Lokavca, znane po ostrih ovinkih, naravnih predorih in seveda lepih razgledih. Cesta je bila deloma prenovljena zaradi plazu leta 2010. Po želji se bomo ustavili ob izvirku ene najčistejših voda v Evropi – reke Hubelj, in jo tudi poskusili. Zaradi višine naravnih tunelov je možna vožnja samo z manjšim oziroma nizkopodnim avtobusom. Sledil bo postanek v Vipavskem Križu z ogledom samostana in samostanske knjižnice, ki hrani tudi originale pridig najbolj znanega slovenskega pridigarja - Janeza Svetokriškega. Po ogledih se bomo po dolinski cesti zapeljali do bližnjega gostišča, kjer nam bodo postregli s pristno domačo vipavsko večerjo. Polni prijetnih vtisov in doživetij se bomo v poznih popoldanskih urah odpravili proti domu.    

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanji ogledi po programu, degustacijo vin s prigrizkom (manjša malica) v zasebni vinski kleti, vstopnino samostan in knjižnico, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije