IZLET V BELGIJO

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

BRUSELJ - prestolnica Evropske unije, ogled mesta kulture Brugga, Luksemburga in Strasbourga
1. DAN: Iz kraja po dogovoru se bomo odpravili v večernih urah, sledi vožnja preko Avstrije in mimo Salzburga v Nemčijo (s postanki za počitek in osvežitev), nočna vožnja proti Luksemburgu.
2. DAN: V dopoldanskem času je predviden postanek v južnem delu države, kjer leži ob sotočju rek Petrusa in Alzeta istoimensko glavno mesto. Mesto je nastalo okoli trdnjave, ki je bila ena najmočnejših do 19. stoletja in je danes poleg katedrale Notre Dame ena največjih zanimivosti mesta. Po ogledu sledi vožnja proti Strasbourgu, ogled mesta. To je mesto, kjer imajo sedež pomembne ustanove Evropske unije: Svet Evrope in Evropski parlament, tu je tudi Palača človekovih pravic. Po ogledu se odpeljemo v Belgijo, kamor prispemo v poznejših popoldanskih urah.. Namestitev, večerja in prenočevanje. (okolica Bruslja)
3. DAN: Zajtrk. Po zajtrku nas bo pot vodila po Flandriji do Brugga, kulturne prestolnice Belgije in enega najbolje ohranjenih evropskih srednjeveških mest, danes pod zaščito UNESCA. Zaradi številnih kanalov ga imenujejo tudi »severne Benetke«. Ogledali si bomo nekaj znamenitosti: mestno obzidje in vrata, stolnica z zvonikom, bazilika, Beguinska hiša - kjer se boste spoznali z življenjem nekdanjih prebivalcev. Brugge je tudi najstarejši evropski center za obdelavo diamantov. Z njihovo obdelavo se boste seznanili v muzeju diamantov. Ustavili se boste v parku Minnewater ob istoimenskem jezeru, ki ga zaradi zanimive legende imenujejo tudi »jezero ljubezni«. Vračanje v hotel, večerja in prenočevanje.
4. DAN: Po zajtrku se bomo odpravili v Bruselj do Evropskega Parlamenta (lastna organizacija), kjer nas čaka sprejem, obisk, pogovori, kosilo. Popoldan si bomo ogledali nekaj zanimivosti, mestno hišo in slikovite cehovske hiše na Velikem trgu. V bližini se nahaja simbol Bruslja, drobni bronasti kipec Manneken Pis »fantek, ki lula«, Atomium, imeli boste nekaj prostega časa. Po ogledu bomo nadaljevali pot proti domu; vožnja skozi Nemčijo, Avstrijo v Slovenijo. Prihod domov je predviden v večernih urah.
 

  • ODHOD: po želji skupine 
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, dva šoferja, vse cestnine, ogledi zunanjosti po programu, 2 x polpenzion (večerja, zajtrk) v hotelu 3* v Bruslju ali bližnji okolici mesta, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije