K PRLEKOM ZA EN DAN

Ogled zanimivosti Ptuja in Ptujskega gradu. Arheološke najdbe so pokazale, da so se prvi prebivalci zatekli na Grajski grič ob zaključku kamene oziroma na začetku bakrene dobe.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane z vmesnim postankom za jutranjo kavo. Nadaljevanje naše poti skozi Poljčane do romarskega kraja Ptujska gora, kjer stoji najlepša gotska cerkev Matere Božje na Slovenskem, na 352m visokem griču. Ogled cerkve z izrazitim triladijskim prostorom.

Sledi vožnja do Ptuja, ogled zanimivosti kraja in Ptujskega gradu. Arheološke najdbe so pokazale, da so se prvi prebivalci zatekli na Grajski grič ob zaključku kamene oziroma na začetku bakrene dobe. Grad se nam danes kaže v podobi, kakršno so izoblikovala stoletja prezidav in dozidav. Od tu vožnja do Jeruzalema v središče Prlekije, najprej obiščemo lončarja, ki nam predstavi obrt lončarstva z oblikovanjem na lončarskem vretenu. Skok še do mlinarja na reki Muri. Na reki Muri je bilo konec 18. stoletja 69 plavajočih mlinov, leta 1925 pa naj bi bilo evidentiranih 93 lastnikov plavajočih mlinov. Edini panonski plavajoči mlin v Sloveniji danes je Babičev mlin na Muri v Veržeju. Gre za edinstven spomenik slovenske dediščine neprecenljive vrednosti. Ogled mlina, predstavitev dela in možnost nakupa več vrst moke.

Po končanih ogledih vožnja do prijetnega gostišča v Jeruzalemu ali okolici, sredi vinogradov v srcu Slovenskih goric. Tu nas bo čakalo pozno kosilo oziroma zgodnja večerja z zabavo. Po večerji vračanje proti domu s prihodom domov v poznejših večernih urah.  

ODHOD: po želji skupine

CENA: za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, ogled Ptujskega gradu, prispevek za ogled cerkve na Ptujski gori, prispevek pri lončarju in mlinarju, večerjo v gostišču ali na kmečkem turizmu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta


     

     
Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, ogled Ptujskega gradu, prispevek za ogled cerkve na Ptujski gori, prispevek pri lončarju in mlinarju, večerjo v gostišču ali na kmečkem turizmu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

K PRLEKOM ZA EN DAN

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon