KATALONIJA in PROVANSA

Kratek opis: 
Ogledali si bomo Monte Carlo, Nico, Lloret de Mar, vedno živahno Barcelono, se zapeljali do Figueresa, mesta ekscentričnega umetnika Salvadorja Dalija.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. dan: Slovenija - Monte Carlo – Nica – Lloret De Mar
Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru. Nočna vožnja skozi Italijo, mimo Genove proti Franciji z vmesnimi postanki. Opoldanski prihod na Azurno obalo. Vožnja najprej skozi Monte Carlo. Po želji postanek v poznani parfumeriji, kjer si ogledamo postopek izdelave parfumov. Vožnja v Nico, kraljico Azurne obale. Sprehod po mestu. Pot nato nadaljujemo skozi Provanso, lepotico južne Francije in deželo, ki so jo radi imeli slikarji. Pot nas bo vodila v Španijo do Lloret de Mar-ja, kjer je predviden prihod v večernih urah. Namestitev v hotelu, večerja. Nočitev.
 
2. dan: Barcelona
Po zajtrku celodnevni izlet v Barcelono. Urbanizem Barcelone so posnemali ameriški graditelji. Mesto diha z obdobjem moderne (Gaudi). Krasijo ga njeni slikarji oz. kiparji (Picaso, Miro). Hrib Monjuic z olimpijskimi objekti in monumentalnimi zgradbami je služil svetovni razstavi, v središču je gotska četrt s katedralo in slovita ulica Ramblas. Ogledali si bomo znamenito nedokončano katedralo Sagrada Familia in še nekaj drugih Gaudijevih stvaritev, kot sta La Pedera in park Guell. Pozno popoldan vračanje v hotel. Večerja. Nočitev.
 
3. dan: Barcelona
Zajtrk in vožnja v Barcelono ter nadaljevanje ogledov: Španska vas, muzej Joana Miroja, mojstra abstraktne umetnosti in nadrealizma. Ne bomo pozabili na ogled znamenitega nogometnega stadiona FC Barcelone - Camp Nou, ki je s kapaciteto 99.354 največji stadion v Evropi. Sprehodimo se do španskega trga s fontano ki predstavlja tri španske reke. Proti večeru vračanje v hotel. Večerja in nočitev.
 
4. dan: Lorret De Mar – Figueres - Arles
Po zajtrku slovo od Lloret de Mar-ja. Pot nas bo peljala do Figueresa, mesto ekscentričnega umetnika Salvadorja Dalija. Ogledamo si palačo, ki jo je posebej v njeno čast in spomin postavil sam Dali. Verjetno je s tem svet prišel do spomenika, ki odseva Dalijev opus in svet nadrealizma. Nato vožnja v Francijo do hotela v okolica Arlesa. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
5. dan: Arles – Camargue - Marseille - Slovenija
Zajtrk. Arles JE mesto na Roni in rimska prestolnica Provanse, ki je poleg ostalih privlačilo tudi mnoge slikarje. Pot nadaljujemo v smeri Camargue - delto reke Rhone z nacionalnim parkom. Morda bomo imeli možnost videti prosto živečih flamingov in divjih konjev. Že prispemo v Marseille, drugo največje mesto v Franciji in največje francosko pristanišče ob Sredozemski obali. Mesto si bomo zapomnil po zanimivi zgodbi otoka Château d'If (grof Monte Cristo) in katedrali Notre Dame de la Garde, ki se nahaja na hribu nad mestom. Katedrala je razdeljena na dva dela in je zgrajena na mestu, kjer je stala antična kapelica. Mesto se ponaša še z mnogimi muzeji in univerzami. Po končanih ogledih vožnja proti domu. Prihod domov je predviden v nočnih urah.
 
CENA: kontaktirajte nas za ceno
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, zunanje oglede po programu, 4 x polpenzion v hotelu 3*, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije.
DOPLAČILA: vstopnine med ogledi (muzej Figueres, stadion Camp Nou,…).
 

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz po programu, zunanje oglede po programu, 4 x polpenzion v hotelu 3*, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije