KLASIČNA GRČIJA

Najprej se bomo podali preko Epirskih gora mimo Ioanine, Metseva in prispemo do neverjetne skale Meteore, kjer si bomo ogledali 'viseče samostane'
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus, Ladja

1. DAN: Slovenija – Ancona/ Trst - Grčija

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Sledi vožnja v Italijo do Trsta ali Ancone, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Namestitev v štiriposteljne notranje kabine. Plovba po Jadranu proti Grčiji. Prosti čas za najrazličnejše  aktivnosti (na ladji je manjši bazen, razne restavracije, bari).

2. DAN: Igoumenitsa – Meteora - Delfi

Po nočni plovbi preko jadranskega in jonskega morja prispemo v jutranjih urah v Igoumenitso. Z avtobusom se podamo preko Epirskih gora mimo Ioanine, Metseva in prispemo do neverjetne skale Meteore, kjer si bomo ogledali 'viseče samostane'. Bilo jih je kar 24, danes delujejo še štirje. Najbolj znan je Gran Meteora. Sledi vožnja po tesalski dolini, kjer se med polji bombaža in tobaka pripeljemo pod goro pesnikov Parnas do slovitega preročišča v Delfih - središču sveta, kamor so Grki hodili po nasvete. Potem, ko je Apolon ubil zmaja Pitona in je zavladal preročišču. Ogledamo si Sveto cesto, Apolonov tempelj, teater, stadion. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. DAN: Atene:

Zajtrk in vožnja do grške prestolnice - Aten. Najprej avtobusni ogled mesta, kjer bomo videli: Akademijo, Kraljevo palačo, Parlament in menjavo straže, pa univerzo in trg Omonia, tržnica, Hadrianov slavolok, Zevsov tempelj in prvi olimpijski stadion moderne dobe (1896). Namestitev v hotelu. Sprehod po mestu in večerja v Plaki, znameniti atenski zabaviščni četrti. Nočitev.

4. DAN: Atene

Zajtrk. Po zajtrku povzpnemo na znamenito Akropolo, od koder se nam odpre pogled na mesto, ki ga kar ni konca. Akropola je v mirnem času služila kot sedež uprave, v vojnem času pa kot trdnjava, zadnja črta obrambe mesta. Ogledamo si Partenon – tempelj boginje Atene, tempelj Nike. Popoldan nas bo vodila do starega Korinta – pomembno antično pristanišče, katerega zgodovina sega v 10. stol pr.n.št. Vožnja naprej do 24 m širokega Korintskega prekopa, ki je vklesan v živo skalo in povezuje Peleponez s celino. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

5. DAN: Argolida – Patras – Ancona/ Trst:

Zajtrk. Po zajtrku vožnja po pokrajini Argolida do Epidaurusa. Že stari Grki so dajali velik pomen zdravju, zato so se bali in častili Asklepiosa - boga zdravstva, ki je zgradil zdravilišče. Ogledamo si ostanke zdravilišča. Vožnja do slovitih Miken. Mesto je utemeljil Perzej. Bilo je središče 3500 let stare kulture, ki nam je danes ohranjena skozi zgodbe in izkopanine Akropolis. Ogledali so bomo  Levja vrata, grobove Agememna, Klitemestre in Egista, Kiklopski zid, Atrejeva zakladnica. Vožnja v Patras, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Namestitev v štiriposteljne notranje kabine. Prosti čas za obujanje čudovitih spominov na antično Grčijo. Nočna plovba po Jonskem in Jadranskem morju.

6. DAN: Ancona/ Trst - Slovenija:

V dopoldanskih urah prispemo v Ancono. Pot nadaljujemo do žepne državice San Marino, ogled mesteca na hribu in sprehod po mestnih ulicah. Ob dogovorjeni uri vožnja proti domu. Prihod v kraj odhoda je predviden v večernih urah.

CENA: kontaktirajte nas za ceno

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, prevoz z trajektom na relaciji Trst/ Ancona – Igoumenitsa; Patras – Ancona/ Trst, 4 x polpenzion v hotelih 2/3*, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije.

DOPLAČILA: vstopnine med ogledi.

 

  Datum odhoda: 
  Po želji skupine
  Cene/Termini: 

  Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

  Cena vključuje: 

  avtobusni prevoz po programu, prevoz z trajektom na relaciji Trst/ Ancona – Igoumenitsa; Patras – Ancona/ Trst, 4 x polpenzion v hotelih 2/3*, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije

  Preveri ponudbo tudi na Booking.com

  PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

  ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

  Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

  ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
  Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

  KLASIČNA GRČIJA

  Imam super moč, 
  zato boste prvi obveščeni o
  najboljših ponudbah!

  Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

  Prijavite se zdaj!

  Prijava na e-novice

  Hvala prijateljem!

  Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

  Darilni bon

  Podarite darilni bon