Grčija

KLASIČNA GRČIJA: ARGOLIDA – ATENE – DELFI – METEORA

Odpeljali se bomo do neverjetne skale METEORE, kjer si bomo ogledali "viseče samostane". Celodnevni ogled glavnega mesta Grčije, Aten.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus, Ladja

1. DAN: Iz kraja po dogovoru se bomo odpravili v jutranjih urah, sledi vožnja po italijanski avtocesti mimo Benetk, Bologne z vmesnimi postanki do Ancone, kjer se bomo vkrcali na trajektno ladjo in se namestili v ¼ sobe (notranje kabine), sledi plovba po Jadranu, imeli boste nekaj prostega čas za najrazličnejše aktivnosti saj ladja nudi; restavracije, bazen, disco,..  

2. DAN: Po nočni plovbi preko jadranskega in jonskega morja prispemo v jutranjih urah v IGUMENITSO. Z avtobusom se podamo preko Epirskih gora mimo IOANINE*, Metseva, pridemo do neverjetne skale METEORE, kjer si bomo ogledali “viseče samostane”. Bilo jih je kar 24, danes delujejo še štirje. Najbolj znan je Gran Meteora. Sledi vožnja po tesalski dolini, kjer se med polji bombaža in tobaka pripeljemo pod goro pesnikov Parnas, do slovitega preročišča v DELFI-h središču sveta, kamor so Grki hodili po nasvete. Potem, ko je Apolon ubil zmaja Pitona in je zavladal preročišču (Sveta cesta,  Apolonov tempelj, teater, stadion, Kastalianski studenec, Tolos,...). Namestite v hotelu, večerja in prenočevanje.  

3. DAN: Po zajtrku se odpeljemo do Aten, kjer nas čaka celodnevni ogled glavnega mesta Grčije. Najprej sledi avtobusni ogled mesta, kjer bomo videli: Univerzo, Akademijo, Parlament, Predsedniško palačo in menjavo straže, Zevsov tempelj, palačo Zapio in prvi olimpijski štadion moderne dobe (1896) ter se povzpeli na Akropolo, ki budno ždi nad mestom, ob tem nehote pomislimo na modrega zakonodajalca Solona, na dramatika Ajshila in Sofokleja. Pred očmi se nam prikaže zborovanje na glavnem trgu Agori, razigrana množica, ki pleše na praznik Dioniza, klepetavi gledalci, ki zapuščajo gledališče, tržnica, Tisia,…   Namestitev v hotelu. Večerja v PLAKI. Prenočevanje.  

4. DAN: Po zajtrku sledi nadaljevanje ogledov po Atenah in nekaj prostega časa za morebitne drobne nakupe (kosilo). Popoldan nas bo pot vodila do starega Korinta, kjer boste imeli čas za pravo grško kavo, pa še do Korintskega prekopa, ki je vklesan v živo skalo (postanek za ogled). Sledi vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.  

5. DAN: Po zajtrku se odpeljemo po pokrajini Argolida do Epidaurusa. Že stari Grki so dajali velik pomen zdravju, zato so se bali in častili Asklepiosa, boga zdravstva, ki je zgradil zdravilišče (postanke za ogled ostankov zdravilišča). Sledi vožnja do slovitih MIKEN. Mesto je utemeljil Perzej. Bilo je središče 3500 let stare kulture, ki je danes ohranjena skozi zgodbe in izkopanine Akropolis, kjer si bomo ogledali nekatere zanimivosti, kot so Levja vrata, grobovi Agememna, Klitemestre in Egista, Kiklopski zid, Atrejeva zakladnica. Sledi vožnja v PATRAS, kjer se bomo vkrcali na luksuzen trajekt (namestitev po kabinah, ¼ - post. notranje). Na ladji boste imeli prosti čas, kjer se boste prepustili počitku in urejanju spominov, med plovbo po Jonu in Jadranu. (možnost večerje na ladji). Dnevno-nočna plovba.  

6. DAN: V dopoldanskih urah prispemo v Ancono. Pot nadaljujemo do žepne državice San Marino, kjer si ogledamo mestece, nekaj prostega časa za morebitne drobne nakupe. Ob dogovorjeni uri se zberemo in nadaljujemo pot proti domu. Prihod v domov predviden v večernih urah.  

 ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: Prevoz s tur. avtobusom po programu in po Grčiji, povratna ladijska vozovnica z namestitvijo v 1/4 - posteljne sobe, (notranje) 1x polpenzion v hotelu, (Delfi), 1x nočitev z zajtrkom v Atenah, 1 x večerja v Plaki, 1 x polpenzion (okolica Korinta), nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

KLASIČNA GRČIJA: ARGOLIDA – ATENE – DELFI – METEORA

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon