Libanon

Klasični Libanon - 6 dni

Libanon je čudovita bližnjevzhodna dežela z bogato naravno in kulturno dediščino. Ob dolgih, vabljivih obalah Mediteranskega morja se dvigajo s cedrovimi gozdovi poraščeni hribi, pod katerimi se skrivajo ene...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1050,00 €
Potovanja po Svetu

1. dan: LJUBLJANA – BEJRUT.
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Bejrutu. Prevoz do hotela in krajša nočitev.(letalo, H*)

2. dan: BEJRUT– Beiteddine - Deir El Qamar
Zajtrk. Dopoldan preživimo v kozmopolitskem Beirutu in se po ogledu starega centra in mestnih znamenitosti sprehodimo po znameniti promenadi, postojimo ob skalah Rarouche. Nadaljujemo proti notranjosti. Najprej se povzpnemo v hribovski skalnati vasici Deir el Qamar in Beit et Dine, kjer spoznavamo dediščino libanonskih Maronitskih kristjanov, ki so tu postavili svoje samostane. Vrnitev v hotel. (H, Z)

3. dan: BEJRUT – Biblos - Cedrin gozd - dolina Kadisha
Po zajtrku nas čaka vožnja na sever, v eno najstarejših mest Biblos. Skozi sprehod po mestu spoznavamo zgodne ljudstev, ki so nekoč živela na tem območju. Po kosilu se po slikoviti dolini Kadisha dvignemo v hribe. Ustavimo se pri znamenitem cedrovem gozdu, ki je nekoč pokrival celotno gorstvo Libanona. Ob sončnem zahodu vožnja ob Mediteranu nazaj do prestolnice. Nočitev. (H*, Z)

4. dan: BEJRUT - Saida - Tir - Magdouche
Zajtrk. vožnja na jug Libanona, ki je pod vplivom politične skupine Hezbolah. Obiščemo križarski grad v Sidonu, kjer je tudi živahen souq – tržnica. Zatem se odpravimo do svetopisemske votline v Magdoucheu, ene najpomembnejših lokacij za tukajšnje kristjane. Po ogledu arheološkega parka in sprehodu po starem delu obmorskega mesta Tyre sledi prosti čas za morsko večerjo. Vrnitev v Bejrut in nočitev. (H*, Z)

5. dan: BEJRUT - Baalbek - Anjar - dolina Bekaa
Zajtrk. Podamo se na izlet preko mogočne planine Libanon v Baalbek, kjer nas pričakajo čudoviti ostanki templjev nekoč mogočnega Heliopolisa. Gre za enega najbolje ohranjenih rimskih templjev na svetu! Po kosilu nadaljujemo vožnjo po slikoviti dolini Bekaa, ki je znana po vinogradništvu, zato se oglasimo v eni od kleti v Ksari. Po ogledu umajadske citadele v danes armenskem Anjaru, se preko hribov vrnemo v Bejrut. Nočitev. (H*, Z)

6. dan: BEJRUT – LJUBLJANA.
Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

Datum odhoda: 
3.2.2023, 30.3., 1.4., 27.4., 2.5., 25.5., 23.6., 27.9., ….
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Odhodi: 3.2.2023, 30.3., 1.4., 27.4., 2.5., 25.5., 23.6., 27.9., ….

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

 

Število dni: 
6
Cena vključuje: 

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu,  letališke pristojbine in varnostne takse (279 EUR), 4 nočitev z zajtrkom v hotelih 4*, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, kjer je potrebno, stroške priprave in organizacija potovanja. Vstopnine po programu so vštete v ceno potovanja (Biblos, ogled vinske kleti v Ksari, templji v Baalbecku, utrdba Anjar, grad Sidon, ruševine Tyre, palača Beiteddine)

VIZA: Slovenci potrebujemo libanonski vizum. Pridobimo ga ob prihodu na letališču v Bejrutu in je trenutno še brezplačen. Potni list mora biti veljaven najmanj šest (6) mesecev na dan vstopa v državo.

Vstop v Libanon ni dovoljen potnikom z izraelskim žigom v potnem listu.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. O zdravju se posvetujte na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Klasični Libanon - 6 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon