KORZIKA - otok naravne lepote

<
>
Kratek opis: 
Obiščite Korziko, otok čudovitih plaž in divje narave. Vsakega popotnika očarajo visokogorski masivi, razgibani tolmuni in prepadni klifi, ki se pnejo nad kristalno čistim morjem.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

Čas potovanja: 4 dni / 3 nočitve
Predviden program potovanja: 
1. dan:Slovenija - Savona/ Genova
Odhod iz Slovenije v popoldanskih urah. Vožnja proti Savoni. Ob 21.00 uri odhod trajekta iz pristanišča. Namestitev v notranjih štiri posteljnih kabinah. Nočna plovba proti Korziki. Nočitev.
2. dan: Savona - Bastia - Corte - Bonifacio - Sartene - Zaliv Propriano
Ob 7.00 zjutraj prihod v Bastio. Pot nas bo vodila skozi gorsko Korziko v kraj Corte. Ogled kulturne prestolnice otoka. Corte je živahno univerzitetno mesto s prijetnim središčem, najlepše pa je na stari citadeli, od koder se nam odpre pogled na širšo okolico in kjer si ogledamo muzej korziške tradicije. Pot nadaljujemo proti jugu otoka, do mesta Bonifacio, ki je sezidano na 70-metrskih pečinah in je največji korziški biser. Sprehodimo se do mesta na visokem klifu, skupaj obiščemo glavne znamenitosti in razgledne točke, potem pa sledi prosto za lastno raziskovanje mesta in morda njegove okolice, saj se lahko sprehodimo proti svetilniku, kjer je doživetje še močnejše ali pa si privoščimo izlet z ladjico pod pečinami. Nadaljujemo vožnjo do Sarten, sprehodimo se med visokimi kamnitimi hišami in si privoščimo oddih za kavo. Še kratka vožnja v letoviški Propriano. Namestitev v kraju ali okolici. Večerja in nočitev.
3. dan: Ajaccio – Les Calanches – Calvi – Sant Florent
Po zajtrku nas bo pot vodila proti Ajacciu. Ne bomo pozabili obiskati vasice Petreto Bicchisano, kjer stoji spominska tabla žrtev letalske nesreče Adrie. V Ajacciu ogled mesta z Napoleonovo rojstno hišo, tržnico ter nekaj časa prosto za kosilo. Po kosilu se po slikoviti in ozki cesti odpeljemo proti največji korziški naravni znamenitosti – Unescovim Les Calanches. Odtenki granitnih vrhov, ki so jih oblikovali morje, zrak in veter, se glede na spreminjajočo dnevno svetlobo prelivajo od oranžne, rožnate do živo rdeče barve. 900 metrov nižje pa se peni čudovito modro morje. Vožnja proti svetovljanskemu Calviju z izredno lepo mestno trdnjavo, v katerem naj bi se rodil Krištof Kolumb. Postanek za ogled. Vožnja proti Sant Florentu. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
4. dan: Bastia - Livorno – Slovenija
Zgodnji zajtrk in vožnja v Bastio. Vkrcanje na trajekt, ob 8.30 plovba proti Livornu. Prihod v Livorno ob 13.35 uri. Če bo čas dopuščal krajši postanek v mestu. Pot nas bo vodila proti domu, z vmesnimi postanki. Prihod v Ajdovščino je predviden v večernih urah.   

  • CENA: pokličite za ceno
  • ODHOD: po želji skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah, trajektni prevoz na relaciji Savona – Bastia – Livorno, namestitev v notranji 4 posteljni kabini (Savona - Bastia), 2 x POLPENZION v hotelu najmanj 3*, turistično takso, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: vstopnine med ogledi, enoposteljna ali dvoposteljna kabina, zavarovanje v primeru odpovedi 10 EUR/osebo.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije