KORZIKA IN SARDINIJA

Obiskali bomo glavno mesto Korzike AJACCIA. Peljali se bomo tudi do svetilnika, odkoder se nam bo odprl pogled proti krvoločnim otokom – SANGUINAIRES
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus, Ladja

1. DAN: Iz kraja po dogovoru se bomo odpeljali v večernih urah, sledi vožnja po severni Italiji mimo Benetk, Bologne čez Apenine. V jutranjih urah prispemo v pristanišče Livorno in nadaljujemo pot s trajektom na otok Korziko. Na trajektu si boste lahko privoščilo kosilo ali pa počitek na ležalnikih. V BASTIJO bomo prispeli po približno štiriurni plovbi. Nato se bomo odpeljali do CORTA in si ogledali univerzitetno mesto. Pot nadaljujemo proti zahodu otoka, po kanjonu reke Golo, skozi Callacucio in čez najvišji vrh – otoški prelaz (Col de verigo). V poznih popoldanskih urah bomo prispeli do prijazne vasice EVISA, ki leži znotraj nacionalnega parka. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.  

2. DAN: Po zajtrku bomo obiskali znano pristaniščne mestece PORTA, nato pa nadaljevali pot do glavnega mesta Korzike AJACCIA. Na poti bomo napravili krajši postanek in sprehod skozi najzanimivejši del zahodne obale – skalovje Callanche; gre za rdeče obarvane skale prav neverjetnih oblik. V Ajaccio bomo prispeli v zgodnjih popoldanskih urah. Sledi ogled mesta ter nekaj prostega časa za morebitne drobne nakupe ali kosilo. Peljali se bomo tudi do svetilnika, odkoder se nam bo odprl pogled proti krvoločnim otokom – SANGUINAIRES. Na poti bomo obiskali cerkvico s spominsko tablo, pomnika letalske nesreče. Postanek tudi v Filitosi, kjer je največje megalitsko središče na otoku. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.  

3. DAN: Po zgodnejšem zajtrku nas bo pot vodila v Bonifacio, zanimivo pristaniško mestece. Imeli bomo nekaj prostega časa za kosilo, nato se vkrcamo na trajekt in odplujemo proti Sardiniji. Po slabi uri plovbe prispemo v St. Thereso di Callura, od koder se bomo odpravili do mesteca Caselsardo, kjer si bomo ogledali nekatere zanimivosti. Mestece je slikovito z mogočnim obzidjem, pisanimi uličicami, stolnico. Pot bomo nadaljevali do znamenitega rta ‘Medvedji rt’ – skale, ki ima obliko medveda. Na poti si bomo ogledali tudi ostanke nuragov, ki so edinstvena posebnost Sardinije. Po končanih ogledih sledi vožnja mimo Sassarija na vzhodno obalo otoka, na COSTO SMERALDO, eno najlepših plaž na svetu (če bo čas dopuščal kopanje v kristalno čistem morju). Nastanitev v hotelu (v mestecu Olbia), večerja in prenočevanje.  

4. DAN: Po zajtrku se bomo vkrcali na trajekt za Piombino; po sedemurni plovbi se bomo izkrcali v pristanišču. Vožnja do Pise, kjer si ogledamo nekatere mestne zanimivosti, kot je: Trg čudes, katedrala, krstilnica, poševni stolp. Po ogledu vožnja proti domu. Prihod v kraj odhoda v Slovenijo v poznejših večernih urah.  

ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah, prevoz s trajektom na relaciji Livorno – Bastia, Bonifacio-Sardinijia in Sardinija- Piombino, vse takse, palubni potniki, 3 x polpenzion v hotelih 2/3*, vstopno-izstopno takso na Korziko, oglede po programu, vodstvo, nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja.     

 

 

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

KORZIKA IN SARDINIJA

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon