Kulinarika Istre in Brioni

Degustirali bomo istrsko dragocenost iz tartufov – nenavadnega in skrivnostnega gomolja, ki se skriva pod zemljo. Z ladjo bomo odpluli na ogled narodnega parka Brioni.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru. Vožnja na Hrvaško, mimo Buzeta in naprej po dolini reke Mirne do kraja Livade. Tu bomo degustirali istrsko dragocenost iz tartufov – nenavadnega in skrivnostnega gomolja, ki se skriva pod zemljo (možnost nakupov). Po želji obiščemo še bližnjo oljarno, kjer degustiramo pristno domače olivno olje ob prigrizku. Sledi vožnja proti Puli. Mesto so ustanovili v 5. stoletju pr.n.št. Vendar se zgodovina Pule začne že z prihodom Rimljanov, ki so jo imenovali Colonia Pietas Iulia Pola in so zgradili enega najlepših in najbolj dragocenih antičnih spomenikov, Puljsko areno. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti, rimski slavolok Sergijevcev, Avgustov mavzolej, rimski tempelj na nekdanjem forumu, stolnica, pristanišče. Ob dogovorjeni uri se bomo zbrali in se zapeljali do Fažane. Tu se vkrcamo na ladjo in odplujemo na ogled narodnega parka Brioni. Postanek nas čaka na Velikem Brionu, kjer se s turističnim vlakcem popeljemo po otoku, mimo velikih starih oljk, skozi veličasten drevored do safari parka, kjer se srečamo s številnimi eksotičnimi živalmi, ki jih je od tujih državnikov dobil v dar Tito (mufloni, jeleni, različne vrste ptičev…). Obiščemo bizantinski kastrum, ostanke rimske vile v zalivu Verige, zapeljemo mimo Titovih vil in rezidenc. Na Brionih se je čas ustavil s Titovo smrtjo in še danes se njihova podoba kaže takšna kot je bila desetletja nazaj, razen golf igrišč, ki kažejo čas današnjih dni. Po končanem ogledu (skupaj ogled traja pribl. 4 ure) povratek v Fažano in nazaj po hitri cesti mimo Poreča in Umaga v Slovenijo. Po želji vam organiziramo skupno večerjo. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.                                                                                                                                                                                      

ODHOD: po želji skupine

CENA: Pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, degustacijo tartufov, vstopnina in vožnja z ladjo na Brione, vožnja z vlakcem po otoku Veliki Brion z lokalnim vodnikom, osnovno negodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

DOPLAČILA: degustacija oljčnega olja ali degustacija vin ob prigrizku.

Datum odhoda: 
Pokličite za ceno
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 
Doplačila: 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Kulinarika Istre in Brioni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon