LEPOTE IN BISERI ČRNE GORE in RAFTING PO REKI TARI

Ustavili se bomo za ogled zaliva Boke Kotorske, Budve, stare prestolnice Cetinje. Nazadnje se spustimo dogodivščinam naproti po reki Tari.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Odhod avtobusa v večernih urah s kraja po dogovoru. Nočna vožnja na Hrvaško mimo Reke po avtocesti s postanki za počitek, osvežitev.  

2. DAN: Zajtrk, nato vožnja do bisera Dalmacije, Dubrovnika. Sprehodili se bomo po Stradunu in občudovali čudovite palače, ki ga obkrožajo. Po želji obisk lekarne v Frančiškanskem samostanu (doplačilo za ogled notranjosti), nekaj prostega časa in vožnja proti Črni Gori. Pot nas bo vodila po čudoviti obali mimo Hercegnovega v zaliv Boke Kotorske, ki velja za najbolj južno ležeči fjord v Evropi. Pot nadaljujemo ob risanskem in kotorskem zalivu, sledi postanek v enem izmed krajev. V Kotoru krajši postanek za ogled, sprehod po zanimivih ulicah starega mesta. Po ogledu še skok do Budve, sprehod po mestu in vožnja do hotela. Nastanitev po sobah, večerja in čas za počitek, prenočevanje.  

3. DAN: Po zajtrku sledi vožnja v staro prestolnico Cetinje. Po dogovoru lahko obiščemo samostan z bogato zbirko ročno pisanih knjig v katerem hranijo tudi prve originalne tiskane knjige na Balkanu, ali pa obiščemo palačo-dvor kralja Nikolei, mogočne dinastije Petrovičev. Pot nato nadaljujemo po panoramski gorski cesti na Lovčen, kjer na višini 1160 metrov visokem Jezerskem vrhu stoji veličasten Njegošev mavzolej, delo kiparja Ivana Meštroviča. Po ogledu se zapeljemo skozi njegov rojstni kraj v vasico Njegoši, kjer nas bodo postregli s črnogorsko malico; priganici - (ocvrtki) in med, kot dobrodošlica, potem pa pršut, ovčji sir, kajmar (riba), svež domač topel kruh in 1l vina za 4 osebe. Sledi vračanje v Cetinje, naprej skozi Podgorico do Nikšiča. Nastanitev, večerja in prenočevanje.  

4. DAN: Po zajtrku sledi vožnja v Ščepan Polje, kjer nas p ričaka organizator raftinga. Od tu naprej se z njihovim prevozom zapeljemo do Brestanice. Tu dobimo vsa potrebna oblačila, opremo, navodila in se spustimo dogodivščinam naproti po reki Tari. Sam rafting traja 2 – 3 ure. Ob koncu raftinga nas čaka še zasluženo kosilo (z narodnimi specialitetami) v restavraciji, ki se nahaja na prekrasni točki na ustju reke Tare, Pive in Drine. Ob uri še slovo od prijaznih domačinov in vožnja do Sarajeva. Prihod v Sarajevo v večernih urah, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. DAN: Po zajtrku sledi ogled nekaterih zanimivosti mesta, nekaj prostega časa za pohajkovanje po Baščaršiji, morebitne drobne nakupe ali malico, (čevape z lepinjo), saj morate poskusiti to specialiteto v eni izmed številnih restavracij. Po dogovoru vračanje proti domu skozi Bosno, Slavonski Brod, na Hrvaško mimo Zagreba v Slovenijo, s postanki za osvežitev. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah ali kaj čez polnoč.  

  ODHOD: po želji skupine

  CENA: pokličite za ceno!

  Datum odhoda: 
  Po želji skupine
  Cene/Termini: 

  Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

  Preveri ponudbo tudi na Booking.com

  PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

  ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

  Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

  ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
  Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

  LEPOTE IN BISERI ČRNE GORE in RAFTING PO REKI TARI

  Imam super moč, 
  zato boste prvi obveščeni o
  najboljših ponudbah!

  Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

  Prijavite se zdaj!

  Prijava na e-novice

  Hvala prijateljem!

  Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

  Darilni bon

  Podarite darilni bon